Μέσι: «Είμαστε οι καλύτεροι και είμαστε το φαβορί»

Το Copa America ξεκινάει και ο Λιονέλ Μέσι ανέφερε σε δηλώσεις του πως το απόλυτο φαβορί της διοργάνωσης είναι η Αργεντινή.

Μέσι: «Είμαστε οι καλύτεροι και είμαστε το φαβορί»

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (21/6) ξεκινά το 48ο Copa América. Ένα ακόμη που ετοιμάζεται να ζήσει ο Λιονέλ Μέσι, ως αρχηγός της εθνικής Αργεντινής, κάτοχος του τίτλου, αλλά και παγκόσμιος πρωταθλητής.

«Πάντα έλεγα και επαναλαμβάνω ότι η Αργεντινή είναι το φαβορί. Είμαστε πάντα οι καλύτεροι, αλλά δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένα τα πράγματα: έτσι έχουμε υποστεί τόσα πολλά χτυπήματα στο παρελθόν. Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι είμαστε οι καλύτεροι επειδή είμαστε οι παγκόσμιοι πρωταθλητές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κερδίσουμε αυτό το Copa America περπατώντας» είπε σε συνέντευξη στο América TV με τον δημοσιογράφο και πρώην πρόεδρο της Σαν Λορέντσο, Μαρσέλο Τινέλι.

Ο Λιονέλ Μέσι υπογράμμισε ότι ο Ισημερινός «έχει μια γενιά πολύ καλών παικτών, που ξέρουν τι θέλουν και είναι έντονοι» και συμπεριέλαβε επίσης την Κολομβία, την Ουρουγουάη και τη Βραζιλία στο γκρουπ των φαβορί.

«Γι’ αυτό λέω ότι θα είναι ένα πολύ, πολύ σκληρό Copa America. Η ομάδα το γνωρίζει αυτό και γνωρίζει ότι θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και ακόμη περισσότερα για να κερδίσουμε ξανά.»

Ο αρχηγός της «Αλμπισελέστε», υπογράμμισε το καλό κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια της ομάδας του Σκαλόνι, λέγοντας ότι «έχοντας κερδίσει τόσα πολλά τα τελευταία χρόνια, έχουμε μεγαλύτερη ηρεμία», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θρίαμβο στο Κατάρ: «Ήμουν πάντα ευγνώμων για την αγάπη που έλαβα κατά τη διάρκεια της καριέρας μου. Ήταν σαν να ήθελαν όλοι να τελειώσει έτσι, που δεν μπορούσα να φύγω από το ποδόσφαιρο χωρίς να είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής. Και χάρη στο θεό έγινε, ήταν μια εκδίκηση για την ήττα το 2014. Εκπλήρωσα όλα μου τα όνειρα και πέτυχα ακόμα περισσότερα. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα το ζούσα όλο αυτό. Νομίζω ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο και όλα είναι γραμμένα.»