Μοσχάρι κατσαρόλας με λαχανικά και πλούσια σάλτσα κρασιού

Μοσχοβολάει το σπίτι, το κρασί σιγοβράζει, και κάθε κουταλιά είναι μια γουλιά θαλπωρής. Το μοσχάρι κατσαρόλας είναι το φαγητό που αγαπάς να θυμάσαι και λαχταράς να ξαναδοκιμάσεις.

Μοσχάρι κατσαρόλας με λαχανικά και πλούσια σάλτσα κρασιού

Το μοσχάρι κατσαρόλας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Μελωμένο κρέας, πλούσια σάλτσα με κόκκινο κρασί και λαχανικά που λιώνουν στο στόμα. Ένα πιάτο που μαγειρεύεται αργά, αλλά αξίζει κάθε λεπτό. Ιδανικό για Κυριακάτικο τραπέζι ή για να γεμίσεις το σπίτι με αρώματα σπιτικού φαγητού.

Χρόνος προετοιμασίας:

  • Προετοιμασία: 20 λεπτά

  • Μαγείρεμα: 2 ώρες

  • Συνολικός χρόνος: 2 ώρες και 20 λεπτά

Μοσχάρι κατσαρόλας – Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 κιλό μοσχάρι (ελιά ή σπάλα), κομμένο σε μεγάλους κύβους

  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες

  • 1 σέλερι (σέλινο), κομμένο σε μικρά κομμάτια

  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί

  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ ή τριμμένη

  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας

  • 1 φύλλο δάφνης

  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο ή ρίγανη

  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • 1 φλιτζάνι νερό ή ζωμό βοδινού

Εκτέλεση

  1. Σοτάρισμα του κρέατος
    Σε βαθιά κατσαρόλα, ζέστανε το ελαιόλαδο. Σοτάρισε το μοσχάρι σε δόσεις μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές. Βγάλ’ το στην άκρη.

  2. Λαχανικά & αρώματα
    Στο ίδιο λάδι, πρόσθεσε τα κρεμμύδια και σοτάρισε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξε το σκόρδο, τα καρότα και το σέλερι. Σόταρε για 5 λεπτά.

  3. Σβήσιμο & σάλτσα
    Ξαναβάλε το κρέας στην κατσαρόλα. Σβήσε με το κρασί και άφησε για 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

  4. Βράσιμο
    Πρόσθεσε την ντομάτα, τον πελτέ, τη δάφνη, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Ρίξε και τον ζωμό.

  5. Μαγείρεμα
    Χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε την κατσαρόλα και άφησέ το να σιγοβράσει για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

  6. Σερβίρισμα
    Σέρβιρε με πατάτες πουρέ, ρύζι ή φρέσκο ψωμί και απόλαυσε!