Μους λεμόνι: Δροσερή και ανάλαφρη ευφραίνει τον ουρανίσκο
Αναζητάς ένα γλυκό που να είναι ταυτόχρονα ανάλαφρο και γεμάτο γεύση; Αυτή η μους λεμονιού θα γίνει η αγαπημένη σου. Είναι έτοιμη σε λίγα λεπτά και κερδίζει από την πρώτη κιόλας κουταλιά.
Η μους λεμόνι είναι ένα από εκείνα τα γλυκά που εντυπωσιάζουν χωρίς κόπο. Η βελούδινη υφή της συνδυάζεται με την έντονη φρεσκάδα του λεμονιού για να δημιουργήσει ένα αποτέλεσμα που είναι ιδανικό μετά από ένα βαρύ γεύμα ή ως επιδόρπιο στο κυριακάτικο τραπέζι. Με απλά υλικά και χωρίς φούρνο, αυτή η συνταγή θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο/η κάθε φορά.
Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δοκίμασε να σερβίρεις τη μους πάνω σε βάση σοκολατένιου brownie ή να προσθέσεις τριμμένη λευκή σοκολάτα από πάνω για πιο γκουρμέ αποτέλεσμα.
Για μια πιο ελαφριά εκδοχή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις φυτική κρέμα και φυτικό γάλα εβαπορέ. Θα χάσεις ελάχιστα σε γεύση, αλλά θα κερδίσεις σε διατροφική ευελιξία.
Αν σερβίρεις τη μους σε γιορτινό τραπέζι, μπορείς να τη βάλεις σε ατομικά ποτηράκια σαμπάνιας ή μικρά βαζάκια. Διακόσμησε με μαρέγκα, βρώσιμα άνθη, φρούτα του δάσους ή ακόμη και με καραμελωμένο ξύσμα λεμονιού για πιο θεαματική παρουσίαση.
Τέλος, η μους αυτή ταιριάζει εξαιρετικά και ως γέμιση σε τάρτα ή sponge cake. Φτιάξε μια μπισκοτένια βάση ή φύλλο παντεσπάνι, γέμισέ το με τη μους και κράτησέ το στο ψυγείο – ένα εντυπωσιακό γλυκό με ελάχιστη προσπάθεια.
Μους λεμόνι – Υλικά (για 4 μερίδες)
-
200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
-
150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
-
Χυμός από 2 λεμόνια
-
Ξύσμα από 1 λεμόνι (κατά προτίμηση ακέρωτο)
-
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
-
Μπισκότα digestive ή σαβαγιάρ για τη βάση (προαιρετικά)
Εκτέλεση
-
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπα την κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός μέχρι να σχηματίσει απαλές κορυφές (όχι πολύ σφιχτή).
-
Πρόσθεσε το ζαχαρούχο γάλα και συνέχισε το ανακάτεμα για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
-
Ρίξε τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τη βανίλια (αν χρησιμοποιείς) και ανακάτεψε απαλά με σπάτουλα. Θα δεις ότι η μους αρχίζει να πήζει σχεδόν αμέσως.
-
Μοίρασε τη μους σε ποτήρια ή μπολάκια. Αν θέλεις, βάλε λίγα θρυμματισμένα μπισκότα στη βάση.
-
Βάλε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τη σερβίρεις.
Χρόνος παρασκευής
-
Προετοιμασία: 10 λεπτά
-
Χρόνος ψύξης: 2 ώρες
-
Συνολικός χρόνος: 2 ώρες και 10 λεπτά
Tips
-
Αν θες πιο έντονη γεύση, μπορείς να προσθέσεις λίγη επιπλέον φλούδα λεμονιού ή να χρησιμοποιήσεις λεμόνια lime.
-
Για πιο σταθερή μους (ιδανική για κορνέ ή τούρτες), μπορείς να προσθέσεις λίγο γιαούρτι στραγγιστό.
-
Σερβίρεται υπέροχα με λίγη μαρέγκα, φρέσκα φρούτα ή μέντα.
-
Μπορείς να τη φυλάξεις στο ψυγείο για 3 μέρες καλυμμένη με μεμβράνη.
Ακολούθησε το Onlinepress.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις