Μους με λευκή σοκολάτα – Δεν θα μείνει ούτε κουταλιά

Η μους λευκής σοκολάτας είναι μια εύκολη συνταγή με λίγα υλικά, ιδανική για κάθε περίσταση.

Μους με λευκή σοκολάτα - Δεν θα μείνει ούτε κουταλιά

Αν λατρεύεις τη λευκή σοκολάτα, αυτή η συνταγή για μους θα σε ενθουσιάσει! Ελαφριά, αέρινη και κρεμώδης, αυτή η γλυκιά απόλαυση είναι ιδανική για να σερβιριστεί ως επιδόρπιο ή να συνοδεύσει κάποιο γλυκό. Επιπλέον, φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα, χωρίς περίπλοκες διαδικασίες!

Μους με λευκή σοκολάτα – Χρόνος προετοιμασίας

  • Συνολικός χρόνος: 2 ώρες (με τον χρόνο ψύξης)
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Λιώσιμο σοκολάτας:
    Σε μπεν μαρί ή σε χαμηλή φωτιά, λιώσε τη λευκή σοκολάτα ανακατεύοντας απαλά. Άφησέ τη να κρυώσει ελαφρώς.

  2. Χτύπημα κρέμας:
    Σε ένα μπολ, χτύπησε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει μια αφράτη υφή (όχι πολύ σφιχτή σαν σαντιγί).

  3. Χτύπημα ασπραδιού:
    Σε άλλο μπολ, χτύπησε το ασπράδι αυγού με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.

  4. Ανάμειξη:
    Πρόσθεσε πρώτα τη λιωμένη σοκολάτα στην κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε απαλά. Έπειτα, πρόσθεσε τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις για να διατηρηθεί η αφράτη υφή.

  5. Σερβίρισμα:
    Μοίρασε τη μους σε ποτήρια ή μπολ και άφησέ τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1,5 ώρα πριν τη σερβίρεις.

Tips για τέλεια μους

  • Αν θέλεις πιο έντονη γεύση, πρόσθεσε λίγο λικέρ αμαρέτο ή ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Για πιο εντυπωσιακή παρουσίαση, διακόσμησε με τριμμένη σοκολάτα, φρούτα ή ξηρούς καρπούς.
  • Μην ανακατεύεις πολύ δυνατά όταν προσθέτεις τη μαρέγκα, γιατί μπορεί να χάσει τον αέρα της και η μους να μην γίνει αφράτη.