Μους με λευκή σοκολάτα – Δεν θα μείνει ούτε κουταλιά
Η μους λευκής σοκολάτας είναι μια εύκολη συνταγή με λίγα υλικά, ιδανική για κάθε περίσταση.
Αν λατρεύεις τη λευκή σοκολάτα, αυτή η συνταγή για μους θα σε ενθουσιάσει! Ελαφριά, αέρινη και κρεμώδης, αυτή η γλυκιά απόλαυση είναι ιδανική για να σερβιριστεί ως επιδόρπιο ή να συνοδεύσει κάποιο γλυκό. Επιπλέον, φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα, χωρίς περίπλοκες διαδικασίες!
Μους με λευκή σοκολάτα – Χρόνος προετοιμασίας
- Συνολικός χρόνος: 2 ώρες (με τον χρόνο ψύξης)
- Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 200 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
- 250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 1 ασπράδι αυγού
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
-
Λιώσιμο σοκολάτας:
Σε μπεν μαρί ή σε χαμηλή φωτιά, λιώσε τη λευκή σοκολάτα ανακατεύοντας απαλά. Άφησέ τη να κρυώσει ελαφρώς. -
Χτύπημα κρέμας:
Σε ένα μπολ, χτύπησε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει μια αφράτη υφή (όχι πολύ σφιχτή σαν σαντιγί). -
Χτύπημα ασπραδιού:
Σε άλλο μπολ, χτύπησε το ασπράδι αυγού με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. -
Ανάμειξη:
Πρόσθεσε πρώτα τη λιωμένη σοκολάτα στην κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε απαλά. Έπειτα, πρόσθεσε τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις για να διατηρηθεί η αφράτη υφή. -
Σερβίρισμα:
Μοίρασε τη μους σε ποτήρια ή μπολ και άφησέ τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1,5 ώρα πριν τη σερβίρεις.
Tips για τέλεια μους
- Αν θέλεις πιο έντονη γεύση, πρόσθεσε λίγο λικέρ αμαρέτο ή ξύσμα πορτοκαλιού.
- Για πιο εντυπωσιακή παρουσίαση, διακόσμησε με τριμμένη σοκολάτα, φρούτα ή ξηρούς καρπούς.
- Μην ανακατεύεις πολύ δυνατά όταν προσθέτεις τη μαρέγκα, γιατί μπορεί να χάσει τον αέρα της και η μους να μην γίνει αφράτη.
Ακολούθησε το Onlinepress.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις