Μπακλαβάς με φιστίκια Αιγίνης
Αν θέλεις να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου με ένα αρωματικό και απολαυστικό γλυκό, αυτή η συνταγή είναι ιδανική! Με λεπτά φύλλα κρούστας, πλούσια γέμιση φιστικιών και λαχταριστό σιρόπι, ο μπακλαβάς με φιστίκι Αιγίνης είναι η τέλεια επιλογή για κάθε περίσταση.
Ο μπακλαβάς με φιστίκια Αιγίνης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά της Ανατολικής Μεσογείου. Αυτή η εκδοχή με φιστίκια Αιγίνης αναδεικνύει τη μοναδική γεύση τους και προσφέρει μια τραγανή και γλυκιά απόλαυση που λιώνει στο στόμα.
Διατροφική αξία (ανά μερίδα)
- Θερμίδες: 320 kcal
- Υδατάνθρακες: 40 γρ.
- Λιπαρά: 16 γρ.
- Πρωτεΐνες: 5 γρ.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 60 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 30 λεπτά
Μπακλαβάς με φιστίκι Αιγίνης – Υλικά
Για τον μπακλαβά:
- 500 γρ. φύλλο κρούστας
- 250 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
- 200 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο (προαιρετικά)
Για το σιρόπι:
- 300 γρ. ζάχαρη
- 200 ml νερό
- 100 γρ. μέλι
- Χυμός από 1/2 λεμόνι
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Προετοιμασία: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί.
- Στήσιμο του μπακλαβά: Τοποθετούμε 5 φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Ρίχνουμε μια στρώση ψιλοκομμένων φιστικιών και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία εναλλάξ με φύλλα και γέμιση, τελειώνοντας με 5 φύλλα από πάνω.
- Κόψιμο & ψήσιμο: Κόβουμε τον μπακλαβά σε ρόμβους ή τετράγωνα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
- Παρασκευή του σιροπιού: Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μέτρια φωτιά για 5-7 λεπτά.
- Σιρόπιασμα: Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι πάνω στον ζεστό μπακλαβά και αφήνουμε να απορροφηθεί πλήρως πριν σερβίρουμε.
Ακολούθησε το Onlinepress.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις