Μπιφτέκια κοτόπουλου με μυρωδικά – Αφράτα και ζουμερά

Αν ψάχνεις για μια υγιεινή, γευστική και εύκολη συνταγή, αυτά τα μπιφτέκια κοτόπουλου με μυρωδικά θα γίνουν η νέα αγαπημένη σου επιλογή για μεσημεριανό ή δείπνο!

Μπιφτέκια κοτόπουλου με μυρωδικά – Αφράτα και ζουμερά

Τα μπιφτέκια κοτόπουλου είναι ιδανικά για όσους αναζητούν μια πιο ελαφριά εκδοχή του παραδοσιακού μπιφτεκιού. Με φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανός, δυόσμος και ρίγανη, δίνουν μια μεσογειακή πινελιά στο πιάτο σας. Μπορείς να τα σερβίρεις με σαλάτα, ψητά λαχανικά ή ακόμα και μέσα σε αραβική πίτα σαν υγιεινό burger. Το καλύτερο; Είναι έτοιμα σε λιγότερο από 30 λεπτά!

Θρεπτικά συστατικά (ανά μερίδα – περίπου 2 μπιφτέκια)

Μπιφτέκια κοτόπουλου με μυρωδικά- Υλικά (για 4 άτομα)

  • 500 γρ. κιμά κοτόπουλου (στήθος ή μπούτι, ή ανάμεικτος)

  • 1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο

  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

  • 1 αυγό

  • 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη ή νιφάδες βρώμης

  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος (ή 1 κ.γ. αποξηραμένος)

  • 1 κ.γ. ρίγανη

  • 1 κ.γ. μουστάρδα

  • 1 κ.γ. αλάτι

  • ½ κ.γ. πιπέρι

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο (προαιρετικά για το τηγάνισμα ή το ψήσιμο)

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλε όλα τα υλικά μαζί και ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  2. Πλάσε το μείγμα σε 6-8 μπιφτέκια, ανάλογα με το μέγεθος που θες.

  3. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20-25 λεπτά ή ψήσε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά εσωτερικά.

  4. Σέρβιρε με σαλάτα ή ρύζι και γιαούρτι με λεμόνι.

Tips:

  • Αν θέλεις πιο αφράτα μπιφτέκια, μπορείς να μουσκέψεις λίγο ψωμί σε γάλα και να το προσθέσεις αντί για φρυγανιά.

  • Για έξτρα άρωμα, πρόσθεσε λίγο ξύσμα λεμονιού στο μείγμα.

  • Τα μπιφτέκια ψήνονται τέλεια και στη σχάρα!

  • Μπορείς να τα καταψύξεις ωμά και να τα ψήσεις όποτε θες.