Μπουρεκάκια μελιτζάνας με φέτα & μυρωδικά
Τραγανά απέξω, ζουμερά και γεμάτα γεύση από μέσα! Αυτά τα μπουρεκάκια μελιτζάνας είναι ο τέλειος τρόπος να απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό λαχανικό με ελληνικό twist.
Η μελιτζάνα είναι από τα πιο ευέλικτα λαχανικά της ελληνικής κουζίνας και σ’ αυτή τη συνταγή πρωταγωνιστεί μέσα σε λεπτές, χρυσές φλογέρες με τραγανό φύλλο. Η γέμιση με φέτα, μυρωδικά και λίγο σκόρδο απογειώνει το αποτέλεσμα. Τα μπουρεκάκια μελιτζάνας με φέτα & μυρωδικά είναι ιδανικά για ορεκτικό, finger food σε τραπέζι ή ακόμη και σαν κύριο πιάτο με σαλάτα. Ψήνονται ή τηγανίζονται — όπως προτιμάς!
Μπουρεκάκια μελιτζάνας με φέτα & μυρωδικά- Χρόνος Παρασκευής
- Προετοιμασία: 30 λεπτά
- Μαγείρεμα: 25 λεπτά
- Συνολικός χρόνος: 55 λεπτά
Υλικά (για περίπου 12 μπουρεκάκια)
- 2 μελιτζάνες φλάσκες
- 200 γρ. φέτα
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 αυγό
- Φύλλο κρούστας (6 φύλλα κομμένα στη μέση για 12 κομμάτια)
- Λίγο ελαιόλαδο για επάλειψη
- Αλάτι & πιπέρι
- Προαιρετικά: λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή κασέρι για extra γεύση
Εκτέλεση:
Προετοιμασία μελιτζάνας:
Κόψε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους, αλατίσέ τις και άφησέ τις να στραγγίξουν για 20 λεπτά. Ξέπλυνέ τις και σκούπισέ τις με χαρτί κουζίνας.
Σοτάρισμα:
Σε αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο. Πρόσθεσε τις μελιτζάνες και μαγείρεψέ τις μέχρι να μαλακώσουν καλά. Άφησέ τις να κρυώσουν.
Γέμιση:
Σε μπολ, λιώσε τη φέτα με πιρούνι και πρόσθεσε τη μαγειρεμένη μελιτζάνα, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, το αυγό και προαιρετικά το τυρί που θέλεις. Αλατοπιπέρωσε.
Τύλιγμα:
Πάρε ένα μισό φύλλο κρούστας, βάλε μια γεμάτη κουταλιά γέμιση στην άκρη και τύλιξε σαν φλογέρα. Άλειψε την άκρη με λίγο νερό ή αυγό για να κολλήσει.
Ψήσιμο ή τηγάνισμα:
- Για ψήσιμο: Άλειψε με ελαιόλαδο και ψήσε στους 180°C για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Για τηγάνισμα: Τηγάνισε σε καυτό λάδι μέχρι να γίνουν χρυσαφένια.
Tips:
Αν δεν σου αρέσει η φέτα, μπορείς να τη συνδυάσεις ή να την αντικαταστήσεις με ανθότυρο ή μυζήθρα.
- Για πιο «ελαφρύ» αποτέλεσμα, ψήσε τα στο φούρνο με λίγο λάδι από πάνω.
- Μπορείς να τα φτιάξεις και να τα καταψύξεις πριν το ψήσιμο για γρήγορο σνακ όποτε θέλεις.
- Πρόσθεσε λίγη λιαστή ντομάτα ή βασιλικό για μεσογειακή πινελιά.
Ακολούθησε το Onlinepress.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις