Μπουρέκια με μέλι, σουσάμι και κρεμώδη γέμιση τυριών

Αν ψάχνετε για ένα ορεκτικό που θα εντυπωσιάσει στο τραπέζι σας και είναι πανεύκολο στην παρασκευή, τότε αυτή η συνταγή είναι η ιδανική επιλογή. Ακολουθήστε τα βήματα και απολαύστε την τέλεια ισορροπία τραγανότητας, γλυκύτητας και κρεμώδους υφής προσφέροντας μπουρέκια με μέλι, σουσάμι και κρεμώδη γέμιση τυριών.

Μπουρέκια με μέλι, σουσάμι και κρεμώδη γέμιση τυριών

Μπουρέκια με μέλι, σουσάμι και κρεμώδη γέμιση τυριών: Η φέτα σε φύλλο κρούστας με μέλι και σουσάμι είναι ένα από τα πιο απολαυστικά ελληνικά ορεκτικά που συνδυάζει γλυκό και αλμυρό. Σε αυτή τη συνταγή, αναβαθμίζουμε τη γεύση προσθέτοντας κρεμώδη γέμιση με άλλο τυρί της επιλογής σας, όπως ανθότυρο ή κατίκι, για ακόμα πιο πλούσιο αποτέλεσμα.

Μπουρέκια με μέλι, σουσάμι και κρεμώδη γέμιση τυριών -Διατροφική Αξία (ανά μερίδα)

  • Θερμίδες: 250 kcal
  • Πρωτεΐνες: 8 γρ
  • Λιπαρά: 15 γρ
  • Υδατάνθρακες: 20 γρ
  • Φυτικές ίνες: 1 γρ

Χρόνος παρασκευής

  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Ψήσιμο: 15 λεπτά
  • Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά (για 6 μερίδες)

  • 200 γρ φέτα
  • 100 γρ ανθότυρο ή κατίκι
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 50 γρ βούτυρο λιωμένο (ή ελαιόλαδο)
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
  • 1 κουταλιά της σούπας μαύρο σουσάμι (προαιρετικά, για διακόσμηση)

Οδηγίες παρασκευής

  1. Προετοιμασία τυριών: Σε ένα μπολ, θρυμματίστε τη φέτα και ανακατέψτε τη με το ανθότυρο ή το κατίκι, μέχρι να αποκτήσετε κρεμώδη υφή.
  2. Τύλιγμα φύλλου: Απλώστε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο εργασίας. Αλείψτε το με λιωμένο βούτυρο. Τοποθετήστε μια κουταλιά από τη γέμιση τυριών στο κέντρο του φύλλου.
  3. Δίπλωμα: Τυλίξτε το φύλλο σε σχήμα πακέτου, φροντίζοντας να “κλείσετε” καλά τις άκρες. Επαναλάβετε τη διαδικασία για όλα τα φύλλα.
  4. Ψήσιμο: Τοποθετήστε τα πακέτα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αλείψτε την επιφάνειά τους με λίγο ακόμα λιωμένο βούτυρο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Τελική πινελιά: Μόλις βγουν από τον φούρνο, περιχύστε τα με μέλι και πασπαλίστε με το σουσάμι. Αν θέλετε, προσθέστε και μαύρο σουσάμι για χρώμα.

Tips

  • Χρησιμοποιήστε ένα ελαφρώς γλυκό μέλι, όπως θυμαρίσιο, για καλύτερη γεύση.
  • Μπορείτε να προσθέσετε λίγη κανέλα στο μέλι για ένα πιο ζεστό άρωμα.
  • Αν θέλετε πιο τραγανό αποτέλεσμα, ψήστε τα φύλλα στο γκριλ για 2-3 λεπτά στο τέλος.
  • Η συνταγή προσαρμόζεται εύκολα με διάφορα τυριά, όπως γραβιέρα ή μανούρι, για διαφορετικές υφές και γεύσεις.

Απολαύστε τη φέτα σε φύλλο κρούστας ζεστή, συνοδεύοντάς τη με ένα ποτήρι λευκό κρασί ή τσίπουρο!