Muffins με τυρί και ζαμπόν – Αφράτα και πεντανόστιμα

Αν ψάχνεις για ένα γρήγορο και χορταστικό σνακ που συνδυάζει την αφράτη υφή με την πλούσια γεύση του ζαμπόν, του τυριού και του αυγού, αυτά τα muffins είναι ό,τι πρέπει! Ιδανικά για πρωινό, brunch ή ακόμα και για ένα ελαφρύ γεύμα on-the-go.

Muffins με τυρί και ζαμπόν – Αφράτα και πεντανόστιμα

Τα αλμυρά muffins με αυγό τυρί και ζαμπόν είναι μια από τις πιο εύκολες και γευστικές επιλογές για όσους αγαπούν τις πλούσιες γεύσεις σε ατομικές μερίδες. Φτιάχνονται γρήγορα, δεν απαιτούν περίπλοκα υλικά και είναι μια εξαιρετική λύση για να αξιοποιήσεις υλικά που έχεις ήδη στο ψυγείο σου. Δοκίμασέ τα και απόλαυσε κάθε αφράτη μπουκιά!

Υλικά (για 12 muffins)

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 3 αυγά
  • 150 ml γάλα
  • 100 γρ. τριμμένο τυρί (γκούντα, ένταμ ή παρμεζάνα)
  • 100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 50 ml ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σχοινόπρασο

Εκτέλεση:

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C και λάδωσε μια φόρμα για muffins ή χρησιμοποίησε χάρτινες θήκες.
  • Σε ένα μπολ, κοσκίνισε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Σε άλλο μπολ, χτύπησε τα αυγά με το γάλα και το ελαιόλαδο.
  • Πρόσθεσε το μίγμα των υγρών στο αλεύρι και ανακάτεψε απαλά.
  • Ρίξε μέσα το ζαμπόν, το τυρί και το κρεμμύδι (αν χρησιμοποιείς). Ανακάτεψε ελαφρά.
  • Μοίρασε το μίγμα στις θήκες και πασπάλισε με λίγο επιπλέον τυρί από πάνω.
  • Ψήσε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
  • Άφησέ τα να κρυώσουν για λίγα λεπτά πριν τα ξεφορμάρεις.

Tips για τέλειο αποτέλεσμα:

  • Αντικατάστησε το ζαμπόν με μπέικον για πιο έντονη γεύση.
  • Πρόσθεσε λίγο τριμμένο κολοκυθάκι ή πιπεριά για έξτρα υγρασία.
  • Φύλαξε τα muffins σε αεροστεγές δοχείο για 2-3 μέρες ή κατέψυξέ τα για αργότερα.
  • Σέρβιρέ τα με λίγο γιαούρτι ή βούτυρο για πιο πλούσια απόλαυση!