Νέα 24ωρη απεργία στα ΜΜΜ – Πότε τραβάνε χειρόφρενο

Χωρίς ΜΜΜ θα μείνουμε για μια μέρα μετά την 24ωρη απεργία που αποφάσισε η ΓΣΕΕ. Ποιοι παίρνουν μέρος.

Νέα 24ωρη απεργία στα ΜΜΜ - Πότε τραβάνε χειρόφρενο

Άλλη μια απεργία έχει αποφασιστεί στα ΜΜΜ και θα γίνει στις 17 Απριλίου…

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν θα κινηθούν Μετρό, Ηλεκτρικός και Σιδηρόδρομος. Οι εργαζόμενοι έκαναν γνωστή τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024.

Μάλιστα, την ίδια μέρα δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια.

Περιμένουμε, επίσης, την επίσημη ανακοίνωση για το τι θα κάνουν τα λεωφορεία.

Η ανακοίνωση για την απεργία

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς ζητά άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερή εργασία, επαναφορά των ελεύθερων διαπραγματεύσεων των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς για την αντιμετώπιση της κρίσης και του κόστους ζωής, επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη την Ελλάδα, αναβάθμιση του τροχαίου υλικού, πλήρη αποκατάσταση των υποδομών – εγκαταστάσεων που επλήγησαν από τις θεομηνίες (π.χ. Εργοστάσιο Βόλου) και καλύτερες συνθήκες εργασίας παντού.

«Καλούμε τα Σωματεία – Μέλη μας και τους εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο να δώσουν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος (Αθήνα), αλλά και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσουν τα, κατά τόπους, Εργατικά Κέντρα της χώρας, αγωνιζόμενοι ενάντια στην ακρίβεια που μαστίζει όλα τα νοικοκυριά, ενάντια στην κρίση που ταλανίζει όλη την ελληνική κοινωνία», αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της».