Νέα ανακοίνωση και λίστα: Διαγράψτε άμεσα αυτές τις εφαρμογές από το κινητό

Νέα ανακοίνωση και λίστα έκανε την εμφάνισή της, καθώς καλείστε άμεσα να διαγράψετε από το κινητό σας συγκεκριμένες εφαρμογές.

Νέα ανακοίνωση και λίστα: Διαγράψτε άμεσα αυτές τις εφαρμογές από το κινητό

Νέα ανακοίνωση και λίστα έκανε την εμφάνισή της, καθώς καλείστε άμεσα να διαγράψετε από το κινητό σας συγκεκριμένες εφαρμογές αν τις έχετε κατεβασμένες.

Πιο αναλυτικά δεν έχουν τέλος οι προσπάθειες εξαπάτησης των χρηστών κινητών τηλεφώνων από επιτήδειους, οι οποίοι θέλουν να παραβιάσουν τα προσωπικά μας δεδομένα.

Ουσιαστικά ούτε μια, ούτε δυο αλλά συνολικά έντεκα εφαρμογές με δεκάδες χιλιάδες downloads πρέπει να σβήσουμε από τα κινητά μας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα μας βλάψουν το κινητό.

Διαγράψτε άμεσα αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας – Δείτε αναλυτικά

Δεν έχουν τέλος οι προσπάθειες εξαπάτησης των χρηστών κινητών τηλεφώνων από επιτήδειους.

Ούτε μια, ούτε δυο αλλά συνολικά 11 εφαρμογές με δεκάδες χιλιάδες downloads πρέπει να σβήσουμε από τα κινητά μας.

Οι συγκεκριμένες εφαρμογές αυτές δεν παρουσίαζαν μόνο διαφημίσεις, αλλά έγραφαν τους χρήστες σε συνδρομητικές υπηρεσίες, χωρίς να ζητούν έγκριση κάτι το οποίο προφανώς επιφέρει και πολλές χρεώσεις, όπως αναφέρει η Sun.

Αυτές είναι οι επιβλαβείς εφαρμογές:

Beauty Camera Plus (com.beauty.camera.plus.photoeditor)
Beauty Photo Camera (com.apps.camera.photos)
Beauty Slimming Photo Editor (com.beauty.slimming.pro)
Fingertip Graffiti (com.draw.graffiti)
GIF Camera Editor (com.gif.camera.editor)
HD 4K Wallpaper (com.hd.h4ks.wallpaper)
Impressionism Pro Camera (com.impressionism.prozs.app)
Microclip Video Editor (com.microclip.vodeoeditor)
Night Mode Camera Pro (com.urox.opixe.nightcamreapro)
Photo Camera Editor (com.toolbox.photoeditor)
Photo Effect Editor (com.picture.pictureframe)

Τις ψηφιακές της πλατφόρμες, myDATA και timologio, και την εφαρμογή appodixi, παρουσιάζει στους επισκέπτες της μεγαλύτερης Διεθνούς Έκθεσης Τεχνολογίας, MWC, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Η ΑΑΔΕ συμμετέχει στο ελληνικό περίπτερο, τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν σήμερα, από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή.

To MWC είναι μία έκθεση παγκόσμιας εμβέλειας, που φέρνει κάτω από την ίδια στέγη κρατικούς φορείς, παγκόσμιους ηγέτες τεχνολογίας και νεοφυείς επιχειρήσεις για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, την αναγνώριση συνεργειών και την δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλής, χαιρέτισε την ελληνική συμμετοχή, δηλώνοντας σχετικά:

«Συμμετέχουμε με πολύ μεγάλη χαρά σε αυτή την έκθεση. Εκθέτουμε το myDATA, το μεγαλύτερο ψηφιακό έργο στην Ελλάδα για τη σχέση των επιχειρήσεων με το Δημόσιο, ένα εγχείρημα, που έγινε μαζί με το επιχειρείν και τις εταιρίες πληροφορικής και μαζί συνεχίζουμε, το χτίζουμε και το ωριμάζουμε. Σχεδόν 1,4 εκ επιχειρήσεις εγγεγραμμένες, 3,2 δισ. παραστατικά, 2,3 τρισ. ευρώ καταγεγραμμένες συναλλαγές από τον Οκτώβριο του 2020. Έχουμε πλέον 20 παρόχους ηλεκτρονικής τιμολόγησης και επενδύουμε στη σχέση μας μαζί τους».

Ο κ. Πιτσιλής αναφέρθηκε και στην καθημερινή επικοινωνία της ΑΑΔΕ με τους κατασκευαστές ταμειακών μηχανών, τους παρόχους POS και πληροφορικής, για τη διασύνδεση των ταμειακών με τα POS.

Οι κατασκευαστές smartphone ενσωματώνουν όλο και περισσότερο την τεχνολογία AI στις συσκευές τους. Οι Google, Samsung, OPPO, OnePlus, Honor, και Xiaomi είναι μόνο μερικά παραδείγματα εταιρειών που έχουν προσθέσει δυνατότητες ΑΙ στα τηλέφωνα τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Meta βελτιώνει επίσης την επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο μέσω AI.

Στο Mobile World Congress 2024, η Deutsche Telekom παρουσίασε μια πρωτοποριακή ιδέα: ένα smartphone που στερείται παραδοσιακών εφαρμογών, βασιζόμενο αποκλειστικά στην τεχνητή νοημοσύνη. Η καινοτομία αυτή, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Qualcomm και την Brain.AI, στοχεύει να φέρει επανάσταση στην αλληλεπίδραση των χρηστών.

Αυτό το concept smartphone λειτουργεί μέσω ενός βοηθού AI, εξαλείφοντας την ανάγκη για συμβατικές εφαρμογές. Αν και οι λεπτομέρειες παραμένουν ασαφείς, οι πιθανές λειτουργίες περιλαμβάνουν την εκτέλεση εργασιών, τις ταξιδιωτικές συστάσεις, και την απρόσκοπτη επικοινωνία. Το AI smartphone υπόσχεται αποτελεσματικότητα με την ενοποίηση λειτουργιών που συνήθως κατανέμονται σε πολλαπλές εφαρμογές.

Ο διευθύνων σύμβουλος Tim Hoettges οραματίζεται ένα μέλλον όπου οι εφαρμογές θα έχουν καταστεί παρωχημένες, προβλέποντας ευρεία υιοθέτηση εντός 5-10 ετών. Αν και προς το παρόν αποτελεί μία ιδέα, η προοπτική αυτή αντανακλά την επιταχυνόμενη κυριαρχία της AI σε σύνθετες εργασίες. Η εμπορική διαθεσιμότητα παραμένει αβέβαιη, αλλά το concept υπογραμμίζει τις μετασχηματιστικές δυνατότητες της AI στον επαναπροσδιορισμό της λειτουργικότητας των smartphone.