Νέα επιδότηση για αυτοκίνητο – Αυξήθηκαν τα χρήματα που παίρνετε

Άλλον ένα γύρο για επιδότηση αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση. Περισσότερα τα χρήματα αυτή τη φορά.

Νέα επιδότηση για αυτοκίνητο - Αυξήθηκαν τα χρήματα που παίρνετε

Μεγάλη ευκαιρία έρχεται για πολύ κόσμο προκειμένου να κάνει τη μετάβαση σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η κυβέρνηση φέρνει ακόμη έναν κύκλο του δημοφιλούς προγράμματος, με όνομα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3».

Αυτή τη φορά, βέβαια, υπάρχει μια διαφορά αφού τα χρήματα που θα πάρουν οι δικαιούχοι θα είναι περισσότερα.

Πόσα χρήματα είναι η νέα επιδότηση για ηλεκτρικό αμάξι

Όπως προκύπτει από όσα είπε στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, από τον Νοέμβριο του 2023 έχουν καταβληθεί περισσότερα από 26 εκατ. ευρώ ως επιδότηση σε 7.772 δικαιούχους.

«Μετά το “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2” το οποίο ολοκληρώθηκε, προχωράμε στο “Κινούμαι Ηλεκτρικά 3“, αξιοποιώντας την εμπειρία υλοποίησης των δύο προηγούμενων προγραμμάτων» τονίζει και σημειώνει πως στα φυσικά πρόσωπα το ανώτατο όριο ενίσχυσης ορίζεται στις 9 χιλιάδες ευρώ (από 8 χιλιάδες στο προηγούμενο πρόγραμμα). «Παράλληλα, θα αυξηθεί η επιδότηση απόσυρσης παλαιού αυτοκινήτου, από 1.000 ευρώ που ήταν και με αυτόν τον τρόπο η επιδότηση θα ξεπεράσει τις 10 χιλιάδες ευρώ» εξηγεί.

Στα νομικά πρόσωπα η επιδότηση θα είναι 6 χιλιάδες ευρώ για στόλο από 1 έως 20 αυτοκίνητα και 4 χιλιάδες ευρώ από 21 και πάνω.

Ο κ. Σταϊκούρας επισημαίνει ότι έχουν πολλαπλασιαστεί οι σταθμοί φόρτισης. Το 2019 υπήρχαν σε όλη τη χώρα μόλις 58 και σήμερα ο αριθμός τους ξεπερνά τις 5.500. Με τη βοήθεια του προγράμματος «Φορτίζω παντού» ο στόχος είναι να αναπτυχθούν συνολικά 13 χιλιάδες σημεία φόρτισης.