Νέα τιμολόγια ρεύματος: Όλοι πάνε στη ΔΕΗ – Η κίνηση ματ

Έρχονται τα νέα τιμολόγια ρεύματος που τους οδηγούν όλους στη ΔΕΗ.

Νέα τιμολόγια ρεύματος: Όλοι πάνε στη ΔΕΗ - Η κίνηση ματ

Από την 1 Ιανουαρίου 2024 έρχονται τα νέα τιμολόγια ρεύματος κι όλο αυτό έχει ωθήσει αρκετό κόσμο να πηγαίνει στη ΔΕΗ προκειμένου να ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες.

Ουσιαστικά στόχος των πολιτών είναι να μάθουν όσες περισσότερες πληροφορίες γίνεται προκειμένου να μάθουν ποιο από τα τιμολόγια ρεύματος τους ταιριάζει καλύτερα, ώστε να το επιλέξουν.

Από εκεί και πέρα αξίζει να σημειώσουμε πως Η ΔΕΗ πρόσφατα ανακοίνωσε δύο νέα ανταγωνιστικά σταθερά τιμολόγια, το καθένα από τα οποία έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.

Ερχόνται τα νέα τιμολογία ρεύματος – Όλοι τρέχουν στη ΔΕΗ

Τα νέα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος, που θα ισχύσουν από 1.1.2024, έχουν ωθήσει τους καταναλωτές να ψάχνουν να βρουν ποιο είναι αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους.

Η ΔΕΗ πρόσφατα ανακοίνωσε δύο νέα ανταγωνιστικά σταθερά τιμολόγια, το καθένα από τα οποία έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.

ΔΕΗ myHome Enter για τα τιμολόγια ρεύματος

Τo ΔΕΗ myHome Enter είναι το βασικό οικιακό προϊόν ηλεκτρικής ενέργειας, 12μηνης διάρκειας, που προσφέρει ενιαίο πάγιο 5 ευρώ και απλή τιμολόγηση χωρίς κλίμακες και ρήτρα αναπροσαρμογής χρεώσεων προμήθειας.

Επιπλέον, με την ενεργοποίηση πάγιας εντολής οι καταναλωτές κερδίζουν έκπτωση 2% στον λογαριασμό τους.

Η χρέωση στο ΔΕΗ myHome Enter είναι 0,179 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Για όσους διαθέτουν νυχτερινό τιμολόγιο η χρέωση τη νύχτα είναι 0,169 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Με την απόκτηση ή την ανανέωση του συγκεκριμένου προγράμματος, οι καταναλωτές κερδίζουν 5.000 Miles+Bonus μίλια από την AEGEAN, με τη νέα υπηρεσία επιβράβευσης ΔΕΗ myRewards Miles στο myΔΕΗ.

ΔΕΗ myHome Online για τα τιμολόγια ρεύματος

Πρόκειται για σύμβαση 12μηνης διάρκειας με σταθερότητα στις χρεώσεις προμήθειας καθ’ όλη τη διάρκεια συμβολαίου, χαμηλό πάγιο 3,5 ευρώ, καθώς καιχρέωση προμήθειας χωρίς κλίμακες και ρήτρες αναπροσαρμογής.

Ο λογαριασμός αποστέλλεται ηλεκτρονικά κάθε μήνα και εξοφλείται εύκολα με πάγια τραπεζική εντολή, η οποία αποτελεί προαπαιτούμενο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Επίσης, υπάρχει μηδενική εγγύηση για νέους πελάτες.

Η χρέωση στο ΔΕΗ myHome Online είναι 0,175 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Για όσους διαθέτουν νυχτερινό τιμολόγιο η χρέωση τη νύχτα είναι 0,166 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Όπως και στο ΔΕΗ myHome Enter, οι καταναλωτές που αποκτούν ή ανανεώνουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, κερδίζουν 5.000 Miles+Bonus μίλια από την AEGEAN, με τη νέα υπηρεσία επιβράβευσης ΔΕΗ myRewards Miles στο myΔΕΗ.

Χρωματιστά τιμολόγια

Η κάθε μία από τις τέσσερις κατηγορίες τιμολογίων που θα ισχύσουν από 01/01/2024 έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, ενώ συνολικά οι αλλαγές που φέρνει το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος έχουν σκοπό να καλύψουν τις ξεχωριστές ανάγκες κάθε νοικοκυριού.

Αναλυτικά τα τιμολόγια ρεύματος

Τα 4 τιμολόγια είναι το πράσινο, το μπλε, το κίτρινο και το πορτοκαλί.

Καθένα από αυτά τα τιμολόγια έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά:

Πράσινο: Στο ειδικό κοινό τιμολόγιο, με πράσινη σήμανση, ο προμηθευτής θα ανακοινώνει την τιμή χρέωσης έως την πρώτη ημέρα του μήνα εφαρμογής, δηλαδή οι καταναλωτές θα γνωρίζουν κάθε 1η του μηνός την τιμή που θα πληρώνουν.

Mπλε: Το τιμολόγιο με την μπλε σήμανση έχει σταθερή τιμή προμήθειας (€/kWh) για όλη την περίοδο της σύμβασης.

Kίτρινο: Τα λοιπά κυμαινόμενα τιμολόγια είναι αυτά με την κίτρινη σήμανση, στα οποία περιλαμβάνονται τα τιμολόγια με κυμαινόμενη χρέωση προμήθειας (€/kWh), όπου η τιμή μεταβάλλεται σύμφωνα με τις διακυμάνσεις της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Πορτοκαλί: Σε αυτό το τιμολόγιο ο καταναλωτής θα πρέπει να έχει τοποθετήσει έξυπνο μετρητή στο ρολόι του, που είναι και το πιο ασφαλές σύστημα, καθώς πληροφορείται τη χρέωση και γίνεται διακύμανσή της χρέωσης σε ημερήσια βάση,ανάλογα με την πορεία που έχει το Χρηματιστήριο Ενέργειας.