Νέες θέσεις εργασίας στη Bic – ΒΙΟΛΕΞ – Όλες οι ειδικότητες

Αυτήν την περίοδο, η BIC-ΒΙΟΛΕΞ, αναζητά προσωπικό, για κάλυψη θέσεων εργασίας, σε συγκεκριμένες ειδικότητες, πλήρους απασχόλησης.

Νέες θέσεις εργασίας στη Bic - ΒΙΟΛΕΞ - Όλες οι ειδικότητες

Η BIC ΒΙΟΛΕΞ αποτελεί σήμερα θυγατρική του γαλλικού ομίλου BIC (Société Bic). Προμηθεύει την ελληνική καταναλωτική αγορά με τις κύριες κατηγορίες εμπορευμάτων του Ομίλου BIC, που είναι τα γραφικά, οι αναπτήρες και τα ξυριστικά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις, η εταιρεία κατάφερε το 2021 να αυξήσει σημαντικά τα καθαρά της κέρδη, σε 30,1 εκατ. ευρώ, από 9,39 εκατ. ευρώ το 2020, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 27%, ξεπερνώντας τα 210 εκατ. Οι πωλήσεις στην εγχώρια αγορά το 2021 σημείωσαν αύξηση κατά 16,7% σε σχέση με το 2020, ενώ οι εξαγωγές της αυξήθηκαν την ίδια χρονιά κατά 28,4%.

Η BIC ΒΙΟΛΕΞ είναι η μεγαλύτερη κατ’ εξοχήν παραγωγός για τον κλάδο των ξυριστικών του Ομίλου BIC και εξάγει τα προϊόντα της από το εργοστάσιο της Αθήνας. Επίσης, η εταιρεία διεξάγει για τον Όμιλο BIC την επιστημονική και τεχνολογική έρευνα καθώς και τον σχεδιασμό και ανάπτυξη των νέων ξυριστικών προϊόντων.

Ωστόσο, λίγοι στην Ελλάδα γνωρίζουν ότι το σημερινό ξυραφάκι μιας χρήσης -μια εφεύρεση που έμελλε να αλλάξει τις συνήθειες ξυρίσματος εκατομμυρίων ανδρών και γυναικών σε όλο τον κόσμο- είναι ελληνικής προέλευσης. Πράγματι, όλα ξεκίνησαν από εδώ, όταν η ΒΙΟΛΕΞ, με εμπειρία στην παραγωγή ξυριστικών από το 1952, ένωσε τις δυνάμεις της με την γαλλική BIC και το 1974 προχώρησε στην παραγωγή του πρώτου απορριπτόμενου ξυριστικού μιας χρήσης στον κόσμο. Μέχρι τότε υπήρχαν μόνο οι κεφαλές μιας χρήσης, που άλλαζαν πάνω από ξυριστικές που κρατούσαν για χρόνια. Η Gillette αναγκάστηκε να ακολουθήσει, προχωρώντας το 1976 κι εκείνη στην κατασκευή ενός ξυριστικού… μιας χρήσης, που πετιόταν ολόκληρο.

Η ίδρυση της Bic – ΒΙΟΛΕΞ

Ας τα πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Η εταιρεία ξεκίνησε το 1952 σαν ΒΙΟΛΕΞ -μια μικρή, οικογενειακή επιχείρηση της οικογένειας Πολίτη που παρήγαγε ξυριστικές λεπίδες δύο αιχμών. Στην ηγεσία της εταιρείας βρίσκονταν τότε ο Αδάμ Πολίτης και ο γαμπρός του (σύζυγος της αδερφής του), Δημήτρης Βετόπουλος.

Με την ξυριστική λεπίδα δύο αιχμών “Astor”, η ΒΙΟΛΕΞ γρήγορα καθιερώθηκε στην αγορά για την υψηλή ποιότητα των λεπίδων της και τις ανταγωνιστικές της τιμές. Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 η “Astor” είχε ήδη ξεπεράσει κορυφαίες διεθνείς εταιρείες και ήταν η εταιρεία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ελλάδα.

Το 1973 αποτελεί χρονιά-ορόσημο, καθώς, ο Σουηδός μηχανικός της ΒΙΟΛΕΞ Kenneth Gyllerstrom σχεδίασε και παρήγαγε, στο τότε εργοστάσιο της εταιρείας, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στο Περιστέρι, το πρώτο απορριπτόμενο ξυριστικό μιας χρήσεως στον κόσμο. Το επίτευγμα αυτό δεν ήταν τυχαίο, αλλά αποτέλεσμα της επιμονής και της υπομονής του Αναστάσιου Πολίτη, γιου του Αδάμ Πολίτη, ο οποίος βρίσκεται, εν τω μεταξύ, στο “τιμόνι” της εταιρείας, μαζί με τον Γιώργο Κόβα, ο οποίος είχε παντρευτεί την κόρη του Δημήτρη Βετόπουλου, Ηρώ Βετοπούλου-Κόβα. Επιχειρηματικό μυαλό και μόλις έχοντας επιστρέψει από τις ΗΠΑ όπου και σπούδαζε, ο Αναστάσιος Πολίτης, με την ένταξή του στην ΒΙΟΛΕΞ, αποφασίζει να επενδύσει σημαντικά στο ειδικό τμήμα έρευνας και καινοτομίας.

Ο Αναστάσιος Πολίτης και ο Γιώργος Κόβας αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις της ΒΙΟΛΕΞ με τον γαλλικό όμιλο BIC, που είχε κάνει μία αντίστοιχη επανάσταση με το στυλό μιας χρήσεως BIC.

Η ΒΙΟΛΕΞ, παραμένοντας ελληνική εταιρεία, μετονομάζεται σε Violex BIC και τo 1974 πλέον παράγει και κυκλοφορεί μόνο στην ελληνική αγορά το πρωτοποριακό ξυριστικό μιας χρήσεως. Το 1975 αυτή η “απλή” ελληνική ιδέα, μιας πλήρους ξυριστικής μηχανής στην τιμή της ξυριστικής λεπίδας, κυκλοφόρησε διεθνώς και άλλαξε το ξύρισμα για πάντα κατακτώντας την ανθρωπότητα.

Η ΒΙΟΛΕΞ έκτισε εργοστάσια παραγωγής ξυριστικών λεπίδων στη Γαλλία το 1976 και στη Βραζιλία το 1979 και εργοστάσιο ξυριστικών στην Αμερική, τα οποία λειτουργούν ακόμη και σήμερα. Το 1998 η εταιρεία εξαγοράστηκε πλήρως από τον όμιλο BIC.

Η BIC – ΒΙΟΛΕΞ σήμερα

Η BIC VIOLEX αποτελεί σήμερα το παγκόσμιο κέντρο ξυριστικών του ομίλου BIC και απασχολεί 1.500 άτομα. Στην Αθήνα, στην περιοχή της Άνοιξης, εδρεύει το Παγκόσμιο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης των ξυριστικών BIC. Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης πολυεθνικής εταιρείας που έχουν ως βάση την χώρα μας. Από την Ελλάδα ξεκινά και η ανάπτυξη της βιομηχανοποίησης, αφού εδώ σχεδιάζονται και κατασκευάζονται οι πρότυπες μηχανές και μέθοδοι παραγωγής.

Στα 5 εργοστάσια της BIC VIOLEX στην Άνοιξη Αττικής παράγονται καθημερινά 11 εκατομμύρια ξυραφάκια, ενώ σχεδιάζονται, βιομηχανοποιούνται και παράγονται, εκτός από τα κλασικά ξυριστικά, το 100% της παγκόσμιας παραγωγής ξυριστικών νέας γενιάς. Το 95% της παραγωγής εξάγεται, φέρνοντας το “Made in Greece” σε πάνω από 150 χώρες ανά τον κόσμο. Αξίζει δε να αναφερθεί ότι τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει παρουσιάσει πάνω από 200 ελληνικές πατέντες.

Η εταιρεία κατέχει την Νο2 θέση στα ξυριστικά μιας χρήσεως στην Ευρώπη και Αμερική. Το γυναικείο ξυριστικό 3 και 4 λεπίδων “Soleil” και το αντρικό ξυριστικό 5 λεπίδων “Flex 5” -προϊόντα που σχεδιάστηκαν και παράχθηκαν από Έλληνες- είναι κορυφαία σε πωλήσεις στο είδος τους ξυριστικά προϊόντα στην πρώτη αγορά του κόσμου, την αμερικάνικη.

Η BIC VIOLEX διατηρεί την πολιτική να επενδύει ένα σημαντικό ποσοστό των κερδών της στην έρευνα, ανάπτυξη και σχεδίαση προηγμένων μηχανών παραγωγής ξυριστικών λεπίδων. Εκτός από τα προϊόντα και οι περισσότερες από τις πλέον εξελιγμένες μηχανές παραγωγής και μετρήσεων σχεδιάζονται και κατασκευάζονται από την BIC VIOLEX και οι οποίες εξάγονται στα άλλα εργοστάσια ξυριστικών του ομίλου.

Οι ξυριστικές λεπίδες είναι προϊόν υψηλής τεχνολογίας και απαιτούνται πάνω από 10 παραγωγικά βήματα από την σκλήρυνση της χαλυβδοταινίας και το τρόχισμα, μέχρι τις μεταλλικές επικαλύψεις που έχουν εισάγει την τεχνολογία της στον κόσμο της νανοτεχνολογίας. Η αιχμή μιας λεπίδας είναι 2.000 φορές μικρότερη από μία ανθρώπινη τρίχα. Τα δε πλαστικά μέρη και η συναρμολόγηση τους απαιτούν ακρίβειες τεχνολογίας ημιαγωγών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η εταιρεία συνεχίζει το 2023 τις επενδύσεις σε νέα προϊόντα, μηχανές αλλά και μεθόδους παραγωγής, αναπτύσσοντας διαρκώς τις δυνατότητες της πρότυπης μονάδας παραγωγής στην Άνοιξη και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας στην χώρα μας.

 

Bic – ΒΙΟΛΕΞ: Δείτε εδώ όλες τις θέσεις εργασίας καθώς και τα απαιτούμενα προσόντα προκειμένου να στείλετε το βιογραφικό σας.