Νέο προσωπικό αναζητά η Pepsico-ΗΒΗ – Οι θέσεις εργασίας

Στην Pepsico άνοιξαν νέες θέσεις εργασίας. Αν σας ενδιαφέρει ενημερωθείτε για τις ειδικότητες, τα απαιτούμενα προσόντα καθώς και τον τρόπο να υποβάλετε την αίτησή σας.

Νέο προσωπικό αναζητά η Pepsico-ΗΒΗ - Οι θέσεις εργασίας

Με βασική μέριμνα την επιτυχία της εταιρείας η οποία εξαρτάται από τους ανθρώπους της. Η Pepsi προσφέρει στους εργαζομένους της ευκαιρίες να κάνουν μια σημαντική διαφορά, να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και να δημιουργήσουν μια επιτυχημένη καριέρα σε έναν ποικιλόμορφο χώρο εργασίας χωρίς διακρίσεις.

Η PepsiCo, Inc. είναι Αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία τροφίμων σνακ και ποτών που εδρεύει στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, η οποία παράγει, εμπορεύεται και διανέμει σνακ, ποτά και άλλα προϊόντα. Ιδρύθηκε το 1965 με τη συγχώνευση της Pepsi-Cola Company και της Frito-Lay, Inc.

Έκτοτε έχει επεκταθεί από το συνονόματο προϊόν της, Pepsi, σε ένα ευρύτερο φάσμα από μάρκες τροφίμων και ποτών, η μεγαλύτερη από τις οποίες περιλαμβάνει την απόκτηση της Tropicana το 1998 και της Quaker Oats το 2001, η οποία πρόσθεσε τη μάρκα Gatorade στο χαρτοφυλάκιό της.

Pepsico: Η στρατηγική κίνηση για τον επαναπατρισμό της παραγωγής της ΗΒΗ

Ήταν ακριβώς πριν από έναν χρόνο, τον Φεβρουάριο του 2023, όταν η PepsiCo Hellas ανακοίνωσε τη μεταφορά της παραγωγής των εμβληματικών αναψυκτικών της ΗΒΗ στην Ελλάδα, προκειμένου αυτά να συσκευάζονται στις εγκαταστάσεις της ΕΨΑ στο Βόλο. Η συμφωνία των PepsiCo Hellas και ΕΨΑ αφορούσε στη συσκευασία κουτιών αλουμινίου και ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, μετά από αρκετά χρόνια όπου η παραγωγή είχε μεταφερθεί σε εργοστάσια της Ευρώπης.

Η απόφαση της PepsiCo Hellas να προχωρήσει σε επαναπατρισμό της παραγωγής των αναψυκτικών ΗΒΗ σε συνεργασία με μία ελληνική εταιρεία ακολούθησε τον ευρύτερο αναπτυξιακό της σχεδιασμό, αποτελώντας ταυτόχρονα υλοποίηση μιας σημαντικής δέσμευσης. Υπενθυμίζεται ότι η PepsiCo Hellas προχώρησε στη διακοπή των παραγωγικών της δραστηριοτήτων στην Ελλάδα πριν από μια εξαετία περίπου, μεταφέροντας την παραγωγή σε χώρες της Ευρώπης. Είχε προηγηθεί σταδιακό «λουκέτο» στις τρεις μονάδες παραγωγής και διανομής μη αλκοολούχων ποτών που διέθετε σε Οινόφυτα, Κορωπί, Λουτράκι.

Η ΗΒΗ είναι ένα ιστορικό προϊόν της PepsiCo Hellas που κυκλοφορεί από το 1926 στην ελληνική αγορά και περιλαμβάνει αναψυκτικά με γεύσεις, mixers και χυμούς.

Pepsico: Η επαναλειτουργία του ιστορικού εμφιαλωτηρίου στο Λουτράκι

Τον Σεπτέμβριο του 2021 ανακοινώθηκε η στρατηγική συνεργασία της PepsiCo Hellas με τη N.U. AQUA, με στόχο την άμεση επαναλειτουργία της εμβληματικής μονάδας παραγωγής και εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού Λουτρακίου Κορινθίας.

Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ, η οποία στην πλήρη ανάπτυξη της θα υπερβεί τα 55 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας λίγο καιρό αργότερα και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2022 άνοιξε ξανά τις πόρτες του το ιστορικό εργοστάσιο εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού «ΚΑΡΑΝΤΑΝΗ» στο Λουτράκι, αποκτώντας ξανά ζωή μετά από δέκα χρόνια, αφού οι μηχανές του σταμάτησαν να λειτουργούν το 2012.

Το πρώτο εργοστάσιο εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού στην Ελλάδα – κι ένα από τα πρώτα της Ευρώπης – που ιδρύθηκε από τον Κλέαρχο Καραντάνη το 1907, υπήρξε για χρόνια σημείο αναφοράς για το Λουτράκι, με αυτή του την ιδιότητα να αναβιώνει ξανά…

Πλέον, το φυσικό μεταλλικό νερό με την ονομασία «Eonio Λουτράκι» από την NU AQUA εμφιαλώνεται στις παλαιές εγκαταστάσεις της PepsiCo Hellas, οι οποίες μετά την πλήρη αναβάθμισή τους αποτελούν μια επένδυση με ισχυρό οικονομικό αποτύπωμα για τον δήμο Λουτρακίου.

PepsiCo Hellas: «Έσπασαν το φράγμα» των 200 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις

Σύμφωνα δε με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της PepsiCo Hellas στο ΓΕΜΗ, στη χρήση 2022 το μικτό κέρδος ανήλθε σε 83,58 εκατ. ευρώ, έναντι 77,39 εκατ. ευρώ το 2021. Η εν λόγω αύξηση που προσεγγίζει το 8% οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αισθητή αύξηση πωλήσεων. Εν προκειμένω, οι πωλήσεις κατόρθωσαν να σπάσουν το «φράγμα» των 200 εκατ. ευρώ, αγγίζοντας τα 201,17 εκατ. ευρώ, έναντι 170,93 εκατ. ευρώ το 2021, αυξημένες κατά 30,24 εκατ. ευρώ ή κατά ποσοστό 17,69%.

Σημαντική συνεισφορά στην ανοδική πορεία των πωλήσεων, είχαν προϊόντα όπως τα Lay’s, τα Ruffles, τα Doritos, τα Kinder, το Lipton και η Pepsi.

Το κόστος πωλήσεων εμφάνισε επίσης άνοδο (25,72%), κυρίως λόγω του αυξημένου κόστους αγοράς των εμπορευμάτων και των πρώτων υλών, σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά για τη χρήση 2021. Συγκεκριμένα, το κόστος πωλήσεων ανήλθε για τη χρήση του 2022 σε 117,59 εκατ. ευρώ, έναντι 93,54 εκατ. ευρώ για τη χρήση του 2021. Τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν σε 5,73 εκατ. ευρώ από 4,17 εκατ. ευρώ το 2021, καταγράφοντας αύξηση κατά 1,56 εκατ. ευρώ.

Παρόλο που τα έξοδα διοίκησης και διάθεσης αυξήθηκαν κατά 7,11 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2021, η προαναφερόμενη αύξηση του μικτού περιθωρίου, όπως επίσης και η αύξηση στα κέρδη από τη διάθεση μη κυκλοφορούντων στοιχείων -κατά 3,67 εκατ. ευρώ- αιτιολογούν πλήρως τη μεταβολή στα κέρδη προ φόρων, όπως επισημαίνεται στην οικονομική έκθεση.

Παράλληλα, οι εμπορικές απαιτήσεις της Pepsico Hellas αυξήθηκαν κατά 2,24 εκατ. ευρώ και ανήλθαν σε 29,07 εκατ. ευρώ το 2022 από 26,83 εκατ. ευρώ στην αμέσως προηγούμενη χρήση. Η μεταβολή αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση που παρουσίασαν οι πωλήσεις.

Στην περίπτωση της μητρικής εταιρείας, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Οι καταναλωτές απολαμβάνουν τα προϊόντα της PepsiCo… ένα δισεκατομμύριο φορές την ημέρα σε περισσότερες από 200 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ο κύκλος εργασιών της PepsiCo το 2022 ξεπέρασε τα 86,4 δις. και προήλθε κυρίως από τα προϊόντα Frito – Lay, Gatorade, Pepsi-Cola, Quaker και Tropicana. Η γκάμα των προϊόντων της PepsiCo περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα από απολαυστικά τρόφιμα και ποτά, εκ των οποίων οι 23 μάρκες φέρνουν η καθεμία τζίρο περισσότερο από 1 δισ. δολάρια.

Θέσεις εργασίας

Sales Representative Traditional Trade Beverages (Αττική)

HR Operations Manager Greece and Cyprus

Sales representative TT Foods Χαλκιδική (Summer)

Supply Chain Finance Analyst Beverages

Commercial Finance Analyst

Sales Representative Away From Home (Santorini)

Process Operator

Merchandiser Summer Athens

Merchandiser Summer (Corfu)

Sales Representative TT Foods Νομος Πιερίας (Summer)

Accounting Clerk

Packaging Operator

Merchandiser (Καβάλα)

Merchandiser (Αττική)

Merchandiser Βόρεια και Ανατολική Αττική

Δείτε ΕΔΩ όλες τις θέσεις εργασίας