Νέο voucher και δωρέαν διακοπές – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Έρχεται σύντομα νέο voucher μέσω του οποίου θα μπορείτε να κάνετε δωρεάν τις διακοπές σας. Δείτε πότε ανοίγει η πλατφόρμα.

Νέο voucher και δωρέαν διακοπές - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα μπορείτε να κάνετε αιτήσεις προκειμένου να λάβετε ένα νέο voucher, ώστε να κάνετε δωρεάν διακοπές.

Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τέλος Ιουνίου θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους όσοι πήραν το 2023 επιταγές κοινωνικού τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Τέλος, όλοι οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν κατάλυμα από το Μητρώο Παρόχων, ενώ παράλληλα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Δωρεάν διακοπές με νέο voucher – Δείτε αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες

Περιθώριο έως το τέλος Ιουνίου 2024 για διακοπές στους δικαιούχους του 2023
Μέχρι τέλος Ιουνίου θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους όσοι πήραν το 2023 επιταγές κοινωνικού τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν κατάλυμα από το Μητρώο Παρόχων, ενώ επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Σε ότι αφορά τώρα στο νέο πρόγραμμα για την περίοδο 24 – 25, η υποβολή των αιτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει εντός των προσεχών εβδομάδων.

Εργαζόμενοι και άνεργοι μπορούν να κάνουν οικονομικές διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου μέσω του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. Οι δικαιούχοι που έλαβαν το σχετικό ΦΕΚ το 2023 και δεν το έχουν χρησιμοποιήσει ακόμη, πρέπει να το ενεργοποιήσουν μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Μάλιστα, τον περασμένο Απρίλιο ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, οι δικαιούχοι προτίμησαν ως προορισμούς τον Νότιο Τομέα Αθηνών, την Εύβοια αλλά και τα Ιωάννινα.
Σε ότι αφορά το νέο πρόγραμμα 2024 – 25 αναμένεται να ανοίξει τις προσεχείς εβδομάδες, προς το τέλος Μαΐου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κοινωνικός τουρισμός επιδοτεί έως έξι διανυκτερεύσεις ανάλογα με το κατάλυμα, οι δικαιούχοι καταβάλλουν μικρή συμμετοχή.

Μηδενική είναι η συμμετοχή τους και έως δέκα διανυκτερεύσεις για διακοπές σε Λέρο, Λέσβο, Χίο και Κω.
Έως 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις σε όσους επιλέξουν για διακοπές καταλύματα σε Ρόδο, Βόρεια Εύβοια, Έβρο και Σάμο.
Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Έτσι λοιπόν οι δικαιούχοι του προγράμματος καταβάλλουν συμμετοχή 25%, ενώ οι πολύτεκνοι 20%, ενώ μηδενική είναι η συμμετοχή για τα άτομα με αναπηρία.

Ένας στους δέκα πολίτες, που έκαναν αίτηση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024», κληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή και θα μπορούν να εξαργυρώσουν το ποσό που θα λάβουν μέσω άυλης ψηφιακής κάρτα σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τουριστικά καταλύματα κτλ.

Σε σύνολο 972.893 υποβληθεισών δηλώσεων τυχεροί αναδείχθηκαν 107.204 δικαιούχοι, οι οποίοι τις επόμενες ημέρες περιμένουν οδηγίες για να ενεργοποιήσουν την άυλη ψηφιακή κάρτα. Ωστόσο αν το κινητό τηλέφωνο τους δεν υποστηρίζει την τεχνολογία NFC (άυλη συναλλαγή) δεν θα μπορέσουν να εξαργυρώσουν το ποσό που δικαιούνται.

Όσοι έχουν κληρωθεί έχουν ήδη λάβει email ή μήνυμα στο κινητό τους ότι είναι μεταξύ των τυχερών ενώ οι υπόλοιποι που δεν ξέρουν για το αποτέλεσμα της κλήρωσης θα πρέπει να ακολουθήσουν τα βήματα που παρουσιάζει ο Ο.Τ. προκειμένου να ενημερωθούν τι έχει συμβεί με την αίτησή τους. Το ίδιο όμως θα πρέπει να κάνουν και όσοι έχουν κληρωθεί για να δουν τι ποσό τους αντιστοιχεί και ποια είναι τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν.

Τα επτά κλικ

Το σύνολο των αιτούντων μπορούν με 7 κλικ να δουν αν έχουν κληρωθεί ή όχι και όσοι έχουν κληρωθεί θα έχουν πλήρη εικόνα για το αποτέλεσμα της αίτησης τους. Ο Οικονομικός Ταχυδρόμος παρουσιάζει βήμα βήμα τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι όσοι επιθυμούν να πληρωθούν για το αποτέλεσμα της αίτησης τους.

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει κάποιος είναι να εισέλθει στην εφαρμογή μέσω του vouchers.gov.gr.