Ο Στ. Κασσελάκης συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Κίνας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης είχε χθες (18/12) συνάντηση με τον Πρέσβη της Κίνας, Σιάο Τζουντσένγκ.

Ο Στ. Κασσελάκης συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Κίνας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, είχε συνάντηση σήμερα με τον Πρέσβη της Κίνας Σιάο Τζουντσένγκ, με τον οποίο συνομίλησαν για την ενίσχυση των ελληνοκινεζικών και ευρωκινεζικών σχέσεων σε αμοιβαία επωφελή βάση και με σεβασμό στις αρχές των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης «τόνισε τη σημασία που έχει η κινεζική επένδυση της COSCO στον ευρύτερο Πειραιά, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη να υπάρχει απόλυτος σεβασμός των αρχαιολογικών χώρων στην περιοχή και της περιβαλλοντικής και εργασιακής νομοθεσίας». Επιπλέον, «τόνισε τη σημασία που έχει η συνεργασία της εταιρείας με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους φορείς για την ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής με τρόπο που ωφελεί τις τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα σε σχέση με τους τομείς της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας».

Παράλληλα, συζήτησαν για τη σημασία που έχει ο διάλογος με την Κίνα για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων, όπως η κλιματική κρίση και η περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ευχαρίστησε τον πρέσβη για τις θέσεις της Κίνας στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει ο σεβασμός του διεθνούς δίκαιου και ειδικά του δίκαιου της θάλασσας για τις διεθνείς σχέσεις.