Οι 10+1 μακροβιότερες τηλεοπτικές σειρές και εκπομπές όλων των εποχών

Υπάρχουν σειρές και εκπομπές που έχουν σπάσει ρεκόρ επεισοδίων και συνεχίζουν ακάθεκτες καθώς το κοινό τις λατρεύει και τις παρακολουθεί ανελλιπώς. 

Οι 10+1 μακροβιότερες τηλεοπτικές σειρές και εκπομπές όλων των εποχών

Κάνοντας ένα ταξίδι από το χθες στο σήμερα θα δούμε πως υπάρχουν ορισμένες σειρές αλλά και εκπομπές που έχουν μια διαχρονικότητα ενώ το κοινό τις λατρεύει και επί σειρά ετών τις παρακολουθεί. Φυσικά, αυτές που σας παρουσιάζουμε δεν είναι οι μόνες αλλά για να πάρετε μια γεύση του τί σημαίνει επιτυχία και μακροβιότητα κάναμε μια επιλογή από τις γνωστότερες.

Δεν μπορούμε να σας πούμε τη συνταγή της επιτυχίας αλλά το μόνο βέβαιο είναι πως σε μια εποχή που η τηλεθέαση και τα νούμερα μετράνε ώστε τα κανάλια να έχουν τηλεθέαση άρα και έσοδα αυτές οι σειρές και oι εκπομπές μάλλον είχαν το «κοκαλάκι» της νυχτερίδας.

The Simpsons

Αυτή η εμβληματική κωμική σειρά κινουμένων σχεδίων έκανε πρεμιέρα το 1989 και εξακολουθεί να προβάλλεται μέχρι σήμερα, καθιστώντας την μια από τις μακροβιότερες τηλεοπτικές εκπομπές στην ιστορία.

The Young and the Restless

Η σειρά έκανε πρεμιέρα στο CBS το 1973 και προβάλλεται για σχεδόν 50 χρόνια. Είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής αμερικανική σαπουνόπερα που έχει κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων πολλών Daytime Emmy Awards.

Sesame Street

Αυτή η εκπαιδευτική παιδική εκπομπή προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1969 και εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μέχρι σήμερα, διδάσκοντας σε γενιές παιδιών σημαντικά μαθήματα και δεξιότητες ζωής.

60 Minutes

 

Το ερευνητικό ειδησεογραφικό πρόγραμμα έκανε πρεμιέρα το 1968 και εξακολουθεί να βρίσκεται στον αέρα, παρέχοντας σε βάθος ρεπορτάζ για τρέχοντα γεγονότα και ιστορίες ανθρώπινου ενδιαφέροντος.

Doctor Who

Η βρετανική σειρά επιστημονικής φαντασίας πρωτοπαρουσιάστηκε το 1963 και έκτοτε έχει γίνει ορόσημο της ποπ κουλτούρας.

Coronation Street

Αυτή η βρετανική σαπουνόπερα προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1960 και είναι στον αέρα για πάνω από 60 χρόνια.

The Tonight Show

Tο μεταμεσονύκτιο talk show προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1954 με πολλούς εμβληματικούς παρουσιαστές να έχουν περάσει από το πλατό του, συμπεριλαμβανομένων των Johnny Carson και Jay Leno.

Meet the Press

Tο αμερικανικό ειδησεογραφικό πρόγραμμα προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1947 και είναι η μακροβιότερη τηλεοπτική εκπομπή στην ιστορία της ενημέρωσης

Last of the Summer Wine, 31 σεζόν

Το βραβείο μακροβιότερης sitcom απονέμεται στο Last of the Summer Wine του BBC, μια κωμωδία που προβλήθηκε για 31 σεζόν και ολοκληρώθηκε το 2010. Στις ΗΠΑ, είναι η σκοτεινή και συχνά θορυβώδης κωμωδία It’s Always Sunny In Philadelphia, η οποία έκανε το ντεμπούτο της το 2005 και έχει τρέξει για 16 σεζόν και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Παρόλο που σόκαρε το κοινό, κατάφερε να αγαπηθεί πολύ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε και τις 16 σεζόν των κωμικών προγραμμάτων στο Hulu, ενώ η 17η σεζόν αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος.

Coronation Street, 64 σεζόν

Το Coronation Street κατέχει τον τίτλο της μακροβιότερης σαπουνόπερας στην αμερικανική τηλεόραση. Η σειρά διανύει πλέον το 64ο έτος παραγωγής του. Ακολουθεί το General Hospital, το οποίο διανύει το 61ο έτος λειτουργίας του και έχει κερδίσει 14 Daytime Emmy για εξαιρετικές δραματικές σειρές. Άλλες σειρές που βρίσκονται ακριβώς πίσω από το General Hospital είναι το Guiding Light και το Days of Our Lives, τα οποία συνεχίζουν επί 57 χρόνια.

Law and Order, 23 σεζόν

Το αστυνομικό δράμα Law and Order έκανε πρεμιέρα το 1990.  Στην πραγματικότητα, η σειρά,  ώθησε ένα ολόκληρο franchise που περιλαμβάνει το κορυφαίο σόου, Law & Order: SVU καθώς και Law & Order: Organized Crime. Τέλος, υπήρξαν πολλά άλλα δράματα που διήρκεσαν για περισσότερο από μια δεκαετία, όπως το προαναφερθέν Grey’s Anatomy, οι 23 σεζόν του Law & Order και τα πολλά spin-offs του δείχνουν την αληθινή επιρροή που έχει στους θεατές.