ΟΠΕΚΑ: Πληρώνονται χιλιάδες δικαιούχοι – Πότε στα ATM

Πότε αναμένεται να πληρωθούν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ στους δικαιούχους για το μήνα Ιανουάριο 2024.

ΟΠΕΚΑ: Πληρώνονται χιλιάδες δικαιούχοι - Πότε στα ATM

Και αυτό το μήνα θα μπουν στους λογαριασμούς των πολιτών τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ…

Σε αντίθεση με τον Δεκέμβριο που πληρώθηκαν πιο νωρίς λόγω των γιορτών των Χριστουγέννων, τον Ιανουάριο θα μοιραστούν στην κανονική ημερομηνία.

Τι θα πληρωθεί και πότε αναμένεται να δείτε τα χρήματα στα ATM.

Ποια επιδόματα θα πληρωθούν από τον ΟΠΕΚΑ

Την τελευταία εργάσιμη του Ιανουαρίου, δηλαδή την Τετάρτη 31 του μήνα, θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΑ τα παρακάτω επιδόματα και παροχές: Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης, Επίδομα γέννησης, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Πότε θα τα δείτε στην τράπεζα

Και εδώ την προηγούμενη της πληρωμής εργάσιμη ημέρα, δηλαδή την Τρίτη 30 Ιανουαρίου και κατά τις απογευματινές ώρες, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στους δικαιούχους από τα ΑΤΜ των τραπεζών.

Εντατικοί έλεγχοι για τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Ξεκινάνε έλεγχοι για όσους δηλώνουν δικαιούχοι επιδομάτων ΟΠΕΚΑ. Αυτό θα γίνει μέσω ηλεκτρονικών υπηρεσιών που θα ολοκληρωθούν το 2025.

Ειδικότερα, η Ενιαία Πύλη Ψηφιακής Πρόσβασης στην Κοινωνική Προστασία θα επεκτείνει τις λειτουργίες του Εθνικού Μηχανισμού Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των πολιτικών κοινωνικής ένταξης και κοινωνικής συνοχής και να ενοποιήσει τις ηλεκτρονικές μορφές εφαρμογής των προνοιακών και επιδοματικών παροχών κοινωνικής βοήθειας.

Η Ενιαία Πύλη στοχεύει στην τεχνική επέκταση/βελτίωση του Πληροφοριακού Συστήματος του Εθνικού Μηχανισμού, με δημιουργία νέων αλλά και με ενσωμάτωση-αναβάθμιση όλων των σχετικών πληροφοριακών συστημάτων, μέσω των οποίων υποβάλλονται αιτήσεις για εθνικές κοινωνικές παροχές και καταχωρούνται οι υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, που παρέχονται από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς.

Επιπρόσθετα, η δημιουργία της Πύλης στοχεύει στην απλούστευση της πρόσβασης σε συστήματα κοινωνικής πρόνοιας και προστασίας, στον έλεγχο της απάτης, στον έλεγχο των παροχών σε χρήμα, στη συλλογή περιεκτικών πληροφοριών για τις πολιτικές που εφαρμόζονται, και στην αποτελεσματική ηλεκτρονική ταυτοποίηση χρηστών – αιτούντων χωρίς την ανάγκη διπλής αναγνώρισης, μειώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο την απαιτούμενη γραφειοκρατία, το διοικητικό βάρος, αλλά και τις αυξημένες κρατικές δαπάνες.

Παράλληλα, η Ενιαία Πύλη θα επιτρέψει την αυτοματοποιημένη διασταύρωση των στοιχείων και των κριτηρίων επιλεξιμότητας των αιτούντων και την εξάλειψη του κόστους που σχετίζεται με τη συντήρηση διάσπαρτων Πληροφοριακών Συστημάτων.