ΟΠΕΚΕΠΕ: ΝΕΑ τριπλή πληρωμή – Δείτε ξανά τους λογαριασμούς σας

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ... σπάει την πληρωμή, η οποία ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς τα ποσά ακόμη πιστώνονται στους λογαριασμούς των αγροτών.

ΟΠΕΚΕΠΕ: ΝΕΑ τριπλή πληρωμή - Δείτε ξανά τους λογαριασμούς σας

Πασχαλινός μποναμάς με δόσεις… τελικά για τους αγρότες οι ενισχύσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ. Τι ισχύει με την καταβολή φέτος το Πάσχα.

«Οι παραγωγοί θα δουν στα βιβλιάριά τους από δύο μέχρι τρεις ξεχωριστές καταβολές. Η πληρωμή είναι ακόμα σε εξέλιξη. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί για να δούμε τα αποτελέσματά της. Ποιοι συνολικά πληρώθηκαν, ποιοι έμειναν απέξω, όπως και ποιοι έλεγχοι “τρέχουν”»

Υπομονή θα πρέπει να έχουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Κρήτης και όλης της χώρας, που περιμένουν πώς και πώς να δουν τελικά πόσα συνολικά χρήματα θα λάβουν από τις συνδεδεμένες ενισχύσεις, τα οικολογικά σχήματα, τα υπόλοιπα της βασικής ενίσχυσης, τις ενισχύσεις για τους νέους αγρότες και την αναδιανεμητική ενίσχυση του 2023, σύμφωνα με το neakriti.gr.

Η πληρωμή γίνεται σταδιακά και σε τρεις ή ακόμα και σε περισσότερες ξεχωριστές καταβολές, πράγμα που παρατείνει την αγωνία των δικαιούχων, καθώς προς το παρόν άλλοι παραγωγοί είναι ευχαριστημένοι και άλλοι δυσαρεστημένοι με τα χρήματα που βλέπουν να έχουν κατατεθεί στους λογαριασμούς τους. Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουν έως ότου η πληρωμή ολοκληρωθεί, για να έχουν ένα ξεκάθαρο τοπίο τις επόμενες ημέρες.

«Έχουμε περίπτωση παραγωγού όπου προχθές το βράδυ ήταν απογοητευμένος με τα χρήματα που είχαν μπει στον λογαριασμό του, όμως δύο ώρες μετά, έχοντας δει ξανά τον λογαριασμό του, αντιλήφθηκε πως έχουν προστεθεί κι άλλα χρήματα, οπότε και έκανε λόγο για μια εξαιρετική πληρωμή», σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ-Μικρών Συνεταιρισμών κ. Μύρων Χιλετζάκης, σχολιάζοντας τις εκπλήξεις που κρύβει η πληρωμή του ΟΠΕΚΕΠΕ.

«Οι παραγωγοί θα δουν στα βιβλιάριά τους από δύο μέχρι τρεις ξεχωριστές καταβολές. Η πληρωμή είναι ακόμα σε εξέλιξη. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί για να δούμε τα αποτελέσματά της. Ποιοι συνολικά πληρώθηκαν, ποιοι έμειναν απέξω, όπως και ποιοι έλεγχοι “τρέχουν”», πρόσθεσε ο ίδιος.

Της πληρωμής να αναφέρουμε πως θα ακολουθήσουν έλεγχοι, όπως και το άνοιγμα του πληροφοριακού συστήματος, ώστε να υπάρξει μια σαφέστερη εικόνα σχετικά με το πώς κινήθηκαν οι καταβολές.

«Κάθε φορά που γίνεται μια πληρωμή, παράλληλα πραγματοποιούνται και διασταυρωτικοί έλεγχοι. Αυτοί οι έλεγχοι θα μας δώσουν ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το αν η πληρωμή έγινε χωρίς προβλήματα», είπε ο κ. Χιλετζάκης.

Υπενθυμίζεται πως από το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας η αρχή έγινε με τις συνδεδεμένες ενισχύσεις (σ.σ. σε σύνολο 245 εκατ. €). Από το πρωί της Μεγάλης Τρίτης ξεκίνησε στους λογαριασμούς των Κρητικών η καταβολή του υπόλοιπου της βασικής ενίσχυσης, τα “χρωστούμενα” δηλαδή 88 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εντός της Μεγαλοβδομάδας πρόκειται να πληρωθούν και τα χρήματα για τα πολυσυζητημένα οικολογικά σχήματα (σ.σ. το παλιό “πρασίνισμα”), συνολικού ύψους 425 εκατομμυρίων ευρώ. Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Πέμπτη πιστώθηκαν οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, περίπου 38 εκατομμυρίων ευρώ.