Πανεύκολη τυρόπιτα, στην τοστιέρα, με μέλι και σουσάμι
Η πιο γρήγορη και λαχταριστή τυρόπιτα που έχεις δοκιμάσει ποτέ, έτοιμη στην τοστιέρα! Συνδυάζει τη γεύση του τυριού με τη γλυκιά πινελιά του μελιού και το άρωμα του σουσαμιού. Είναι ένα σνακ που θα λατρέψεις και θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση όταν πεινάς και θέλεις κάτι γρήγορο.
Ξέχνα τους φούρνους και τα πολύπλοκα βήματα! Η τοστιέρα γίνεται ο πιο εύκολος τρόπος για να απολαύσεις μια τυρόπιτα με τραγανό φύλλο, λιωμένο τυρί και μια υπέροχη αντίθεση γλυκού-αλμυρού με μέλι και σουσάμι. Ιδανική για ένα γρήγορο πρωινό ή ένα απογευματινό σνακ που θα εντυπωσιάσει.
Τυρόπιτα, στην τοστιέρα, με μέλι και σουσάμι – Χρόνος προετοιμασίας
-
5 λεπτά προετοιμασία
-
8-10 λεπτά ψήσιμο
Υλικά (για 2 μερίδες):
-
4 φύλλα χωριάτικα ή φύλλο κρούστας
-
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
-
50 γρ. ανθότυρο ή κρέμα τυριού (προαιρετικά για πιο κρεμώδη υφή)
-
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
-
Μέλι για το σερβίρισμα
-
Σουσάμι (λευκό ή μαύρο)
-
Λίγο πιπέρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
-
Άλειψε ελαφρά με ελαιόλαδο τα φύλλα, αν χρησιμοποιείς χωριάτικο φύλλο.
-
Σε κάθε φύλλο βάλε στο κέντρο λίγη φέτα και, αν θέλεις, λίγο ανθότυρο ή κρέμα τυριού.
-
Πασπάλισε με λίγο πιπέρι.
-
Δίπλωσε το φύλλο σαν φάκελο, ώστε να εγκλωβίσεις τη γέμιση.
-
Προθέρμανε την τοστιέρα και άλειψέ τη με λίγο ελαιόλαδο.
-
Τοποθέτησε τις τυρόπιτες στην τοστιέρα και ψήσε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
-
Μόλις τις βγάλεις, ράντισέ τες με μέλι και πασπάλισε με σουσάμι.
Tips:
-
Μπορείς να προσθέσεις λίγο θυμάρι ή ρίγανη στη γέμιση για έξτρα άρωμα.
-
Για πιο έντονη γεύση, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις και άλλα τυριά, όπως γραβιέρα ή κασέρι.
-
Αν δεν έχεις σουσάμι, δοκίμασε μαυροκούκι ή ακόμα και καρύδια τριμμένα.
Ακολούθησε το Onlinepress.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις