Παντζαροσαλάτα σε σκόρδο και καρύδια
Η παντζαροσαλάτα είναι ένα από τα πιο κλασικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Συνδυάζει την γλύκα των παντζαριών με την ένταση του σκόρδου και τη γεμάτη γεύση των καρυδιών, σε μια δροσερή, βελούδινη σαλάτα που ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα.
H παντζαροσαλάτα με σκόρδο και καρύδια συνδυάζει την υγιεινή απόλαυση με την πλούσια, αυθεντική νοστιμιά της ελληνικής κουζίνας.
Παντζαροσαλάτα – Χρόνος προετοιμασίας
15 λεπτά (αν τα παντζάρια είναι βρασμένα)
+40 λεπτά για το βράσιμο, αν είναι ωμά
Υλικά (για 4 άτομα):
-
4 μέτρια βρασμένα παντζάρια
-
2–3 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
-
½ φλιτζάνι καρύδια (χοντροκομμένα)
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 κ.σ. ξύδι (λευκό ή μπαλσάμικο)
-
1 κ.γ. αλάτι
-
3 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι (προαιρετικά, για πιο κρεμώδη υφή)
-
1 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός (προαιρετικά, για γαρνίρισμα)
Εκτέλεση:
-
Προετοιμασία παντζαριών: Αν τα παντζάρια είναι ωμά, πλύνε τα καλά και βράσε τα για 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Άφησέ τα να κρυώσουν, καθάρισέ τα και κόψε τα σε κύβους ή λεπτές φέτες.
-
Ανακάτεμα υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τα παντζάρια, το λιωμένο σκόρδο, τα καρύδια, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι. Αν θέλεις, πρόσθεσε και το γιαούρτι για πιο απαλή υφή.
-
Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά μέχρι να δέσουν οι γεύσεις.
-
Σερβίρισμα: Γαρνίρισε με φρέσκο μαϊντανό και λίγα επιπλέον καρύδια. Σέρβιρε τη σαλάτα κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Tips:
-
Για πιο έντονη γεύση, άφησε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν το σερβίρισμα.
-
Το γιαούρτι μπορεί να αντικατασταθεί με ταχίνι ή μαγιονέζα για διαφορετική γευστική νότα.
-
Αν έχεις έτοιμα βρασμένα παντζάρια (συσκευασμένα), η σαλάτα γίνεται σε λίγα λεπτά!
Ακολούθησε το Onlinepress.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις