Παπαρδέλες με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών και παρμεζάνα
Οι παπαρδέλες με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών είναι ένα εύκολο αλλά εντυπωσιακό γεύμα. Η αρμονία της βουτυράτης σάλτσας, των φρέσκων μανιταριών και της παρμεζάνας είναι το μυστικό για την απόλυτη γαστρονομική απόλαυση.
Οι παπαρδέλες είναι το τέλειο ζυμαρικό για πλούσιες και κρεμώδεις σάλτσες, καθώς η φαρδιά τους επιφάνεια απορροφά υπέροχα τις γεύσεις. Σε αυτή τη συνταγή, συνδυάζουμε φρέσκα μανιτάρια, σκόρδο και παρμεζάνα για μια σάλτσα που ισορροπεί ανάμεσα στη νοστιμιά και την κομψότητα. Ένα πιάτο ιδανικό για το οικογενειακό τραπέζι ή ένα ιδιαίτερο δείπνο!
🕒 Χρόνος Παρασκευής:
- Προετοιμασία: 10 λεπτά
- Μαγείρεμα: 20 λεπτά
- Συνολικά: 30 λεπτά
🍽 Θρεπτική Αξία (ανά μερίδα):
- Θερμίδες: 450
- Πρωτεΐνες: 15g
- Λιπαρά: 18g
- Υδατάνθρακες: 55g
Παπαρδέλες με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών και παρμεζάνα -Υλικά (για 4 μερίδες):
- 500 γρ. παπαρδέλες
- 300 γρ. μανιτάρια (πλευρώτους, λευκά ή πορτσίνι)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 100 ml ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
- 1/2 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 κ.γ. θυμάρι ή ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι
- Μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για γαρνίρισμα)
Εκτέλεση:
- Βράσιμο ζυμαρικών: Βράστε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε 1/2 φλ. από το νερό του βρασίματος και στραγγίξτε.
- Σοτάρισμα μανιταριών: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε για 5-7 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Βγάλτε τα από το τηγάνι και αφήστε τα στην άκρη.
- Προετοιμασία σάλτσας: Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Σβήστε με τον ζωμό και αφήστε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
- Κρεμώδης υφή: Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι, και την παρμεζάνα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέστε τα μανιτάρια και διορθώστε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
- Ανακάτεμα: Ρίξτε τις παπαρδέλες στη σάλτσα, προσθέστε το νερό που κρατήσατε αν χρειαστεί, και ανακατέψτε καλά για να πάει η σάλτσα παντού.
- Σερβίρισμα: Γαρνίρετε με μαϊντανό και λίγη έξτρα παρμεζάνα. Σερβίρετε αμέσως.
Tip
Για ακόμα πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγη τρούφα ή λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού πριν το σερβίρισμα!
Ακολούθησε το Onlinepress.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις