ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Συνεχίζεται ακάθεκτη η ακρίβεια»

Ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τονίζει πως η ακρίβεια στη χώρα μας συνεχίζεται ακάθεκτη και τίποτα δεν τη σταματάει.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Συνεχίζεται ακάθεκτη η ακρίβεια»

«Η σημερινή ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ με αύξηση της ετήσιας μεταβολής του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή στο 3,5%, έναντι 3% τον προηγούμενο μήνα και με τον πληθωρισμό στα τρόφιμα να τρέχει τον Δεκέμβριο με 8,9%, επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά ότι η ακρίβεια συνεχίζει ακάθεκτη», τονίζει ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με ανακοίνωσή του, με την οποία σχολίαζει τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό τον Δεκέμβριο.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ακόμη ότι «η κυβέρνηση έχει μετατρέψει τον πληθωρισμό σε βασικό εργαλείο άσκησης οικονομικής πολιτικής για να μαζεύει υπερέσοδα, τα οποία αξιοποιεί με πελατειακούς όρους αντί να ενδυναμώνει το κοινωνικό κράτος με θεσμικές παρεμβάσεις».

Επισημαίνεται η συσσωρευμένη αύξηση της τελευταίας διετίας στα τρόφιμα που ανέρχεται στο 26,77%, κι αποτελεί μια συνεχιζόμενη αφαίμαξη των εισοδημάτων της μεγάλης πλειονότητας των πολιτών και ιδίως των πιο αδύναμων.

«Για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ο αγώνας για την προστασία των δοκιμαζόμενων νοικοκυριών θα είναι διαρκείας, όσο η κυβέρνηση αγνοεί τις συγκεκριμένες προτάσεις που έχουμε καταθέσει και όσο συνεχίζει να ευνοεί τους λίγους που θησαυρίζουν, σε βάρος των πολλών».