Πιπεριές γεμιστές με φέτα και μυρωδικά
Αν ψάχνεις μια εύκολη και νόστιμη συνταγή που να αναδεικνύει την ελληνική γεύση, αυτές οι γεμιστές πιπεριές με φέτα θα γίνουν η νέα σου αγαπημένη επιλογή. Μια τραγανή πιπεριά που κλείνει μέσα της μια κρεμώδη, αρωματική γέμιση από φέτα, γιαούρτι και μυρωδικά. Ιδανική για να συνοδεύσει το κρασί ή το τσίπουρό σου!
Οι πιπεριές γεμιστές με φέτα είναι ένας κλασικός μεζές της ελληνικής κουζίνας, ιδανικός για κάθε περίσταση. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τη γλύκα της πιπεριάς με την αλμυρή και πικάντικη γεύση της φέτας, δημιουργώντας ένα πιάτο που θα λατρέψουν όλοι. Είναι εύκολο να το ετοιμάσεις και μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό, συνοδευτικό ή ακόμα και ως ελαφρύ γεύμα.
Πιπεριές γεμιστές με φέτα και μυρωδικά -Υλικά (για 4 άτομα)
- 4 μεγάλες πιπεριές (κόκκινες, κίτρινες ή πράσινες)
- 200 γρ. φέτα, τριμμένη
- 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρή ντομάτα, ψιλοκομμένη
- ½ κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ. θυμάρι
- ½ κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά, για έξτρα πικάντικη γεύση)
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.σ. μέλι (για γαρνίρισμα)
- 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο (προαιρετικά)
Χρόνος παρασκευής
- Προετοιμασία: 10 λεπτά
- Ψήσιμο: 20 λεπτά
- Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά
Εκτέλεση
-
Προετοιμασία των πιπεριών:
- Κόψε τις πιπεριές στη μέση κατά μήκος και αφαίρεσε τους σπόρους.
- Αν προτιμάς, μπορείς να τις αφήσεις ολόκληρες και να αφαιρέσεις μόνο το καπάκι τους.
-
Ετοιμασία της γέμισης:
- Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τη φέτα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τη ντομάτα, το σκόρδο, τη ρίγανη, το θυμάρι και το μπούκοβο.
- Ανακάτεψε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη κρέμα.
-
Γέμισμα και ψήσιμο:
- Γέμισε τις πιπεριές με το μείγμα φέτας.
- Τοποθέτησέ τες σε ένα ταψί και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
-
Σερβίρισμα:
- Ρίξε από πάνω λίγο μέλι και ξίδι μπαλσάμικο για μια γλυκόξινη ισορροπία.
- Σέρβιρε τις πιπεριές ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Tips
- Επιλογή πιπεριών: Οι κόκκινες και οι κίτρινες πιπεριές έχουν πιο γλυκιά γεύση, ενώ οι πράσινες είναι πιο έντονες και ελαφρώς πικρές. Διάλεξε ανάλογα με τις προτιμήσεις σου!
- Ενίσχυση γεύσης: Αν θες ακόμα πιο κρεμώδη υφή, πρόσθεσε λίγη κρέμα γάλακτος ή λίγο ανθότυρο στη γέμιση.
- Ψητές ή στο τηγάνι: Αν δεν έχεις φούρνο, μπορείς να ψήσεις τις πιπεριές σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Ακολούθησε το Onlinepress.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις