Πογκμπά: Αναμένεται να κάνει έφεση

Ο Πολ Πογκμπά μετά την τιμωρία του αποκλεισμού του από τα γήπεδα για τέσσερα χρόνια αναμένεται να κάνει έφεση.

Πογκμπά: Αναμένεται να κάνει έφεση

Νωρίτερα σήμερα η NADO (ο Ιταλικός Οργανισμός Αντιντόπινγκ) επέβαλε τετραετή αποκλεισμό στον μέσο της Γιουβέντους, μετά την αρχική προσωρινή αναστολή που είχε αποφασίσει τον Σεπτέμβριο του 2023 ύστερα από το θετικό δείγμα στο τεστ αντιντόπινγκ του Πογκμπά, το οποίο ο διάσημος ποδοσφαιριστής έδωσε μετά τη νίκη της ομάδας του με 3-0 επί της Ουντινέζε, στις 20 Αυγούστου.

«Ενημερώθηκα για την απόφαση του Εθνικού Δικαστηρίου Αντιντόπινγκ και πιστεύω ότι η ετυμηγορία είναι εσφαλμένη», δήλωσε ο Γάλλος διεθνής μέσος. «Είμαι λυπημένος, σοκαρισμένος και λυπημένος που όλα όσα έχω χτίσει στην επαγγελματική μου καριέρα μου αφαιρέθηκαν».

Ο Πογκμπά ισχυρίστηκε ότι «όταν απαλλαγώ από νομικούς περιορισμούς η πλήρης ιστορία θα γίνει ξεκάθαρη, αλλά ποτέ δεν έχω λάβει εν γνώσει μου ή σκόπιμα συμπληρώματα που παραβιάζουν τους κανονισμούς κατά του ντόπινγκ».

«Ως επαγγελματίας αθλητής δεν θα έκανα ποτέ τίποτα για να βελτιώσω την απόδοσή μου χρησιμοποιώντας απαγορευμένες ουσίες και δεν έχω δείξει ποτέ ασέβεια ή εξαπατήσει συναθλητές και θαυμαστές σε οποιαδήποτε από τις ομάδες στις οποίες έχω παίξει ή εναντίον».

Για να καταλήξει λέγοντας: «Ως συνέπεια της απόφασης που ανακοινώθηκε σήμερα, θα ασκήσω έφεση ενώπιον του Διαιτητικού Αθλητικού Δικαστηρίου».