Πωλείται οριστικά η NOVA – Τι θα γίνει με τους πελάτες της;

Είναι πλέον οριστικό ότι η NOVA πωλείται, όπως δήλωσαν επίσημα χείλη. Δείτε αναλυτικά μέσα στο παρακάτω κείμενο τι θα γίνει με τους πελάτες της.

Πωλείται οριστικά η NOVA - Τι θα γίνει με τους πελάτες της;

Είναι πλέον οριστικό ότι η NOVA πωλείται. Δείτε αναλυτικά μέσα στο παρακάτω κείμενο τι θα γίνει με τους πελάτες της.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της BC Partners Νίκος Σταθόπουλος επιβεβαίωσε την έντονη φημολογία και τις σχετικές πληροφορίες των τελευταίων μηνών, περί πώλησης της NOVA.

Από εκεί και πέρα διέψευσε ότι στην παρούσα φάση υπάρχει κάποιο NDA ή κάποια προσφορά από κάποια εταιρεία όπως πχ η CVC, για την οποία υπάρχουν τελευταία σχετικά δημοσιεύματα.

Τι θα γίνει με τους πελάτες

Ένα καίριο ερώτημα είναι βέβαια τι θα συμβεί με τους υπάρχοντες πελάτες του παρόχου οι οποίοι είναι χιλιάδες.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα συμβόλαια μεταφέρονται αυτόματα στο νέο “ιδιοκτήτη” της κάθε εταιρείας, ενώ στη συνέχεια ο πελάτης θα αποφασίσει αν θέλει να συνεχίσει να έχει συμβόλαιο με τον παροχο.

Είναι πλέον οριστικό ότι η NOVA πωλείται

Ο επικεφαλής της BC Partners Νίκος Σταθόπουλος επιβεβαίωσε την έντονη φημολογία και τις σχετικές πληροφορίες των τελευταίων μηνών, περί πώλησης της NOVA. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο κ.Σταθόπουλος δήλωσε ότι υπάρχει διάθεση πώλησης της NOVA,

Παράλληλα, όμως, διέψευσε, ότι στην παρούσα φάση υπάρχει κάποιο NDA ή κάποια προσφορά από κάποια εταιρεία όπως πχ η CVC, για την οποία υπάρχουν τελευταία σχετικά δημοσιεύματα.

Ανέφερε, δε, ότι έχει σταλεί NDA για τη Nova σε πάνω από τριάντα επενδυτές και funds και έχει εκφραστεί ενδιαφέρον, αλλά δεν υπάρχει ακόμα κάποιο προσύμφωνο. Όπως έχει επισημάνει το Sin, οι πληροφορίες από τον επιχειρηματικό και τραπεζικό χώρο, αναφέρουν ότι η πολυεθνική επενδυτική εταιρεία της οποίας ηγείται ο Νίκος Σταθόπουλος προσανατολίζεται στην πώληση αυτής της συμμετοχής της, εκτιμώντας ότι μπορεί να εξασφαλίσει κέρδος της τάξεως του 35% επί του επενδυέντος κεφαλαίου και να μην επωμισθεί πρόσθετο βάρος για την υλοποίηση των κολοσσιαίων επενδυτικών σχεδίων που έχει καταστρώσει η Nova.

Επίσης, δεν επιβεβαίωσε τα όσα ακούγονται για την απόκτηση της Ιταλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Ίντερ και παραδέχθηκε ότι ο κλάδος των σπορ και κυρίως του αθλητικού περιεχομένου, θα είναι πολύ ενδιαφέρον για επενδύσεις από funds στο μέλλον.

Στην αρχή της διαδικασίας και χωρίς να υπάρχει συζήτηση με κάποιον ενδιαφερόμενο

Πρόσκληση για την υπογραφή Non Disclosure Agreement (NDA) σε 30 υποψήφιους επενδυτές ανά τον κόσμο έχουν αποστείλει πριν μια εβδομάδα για την πώληση της United Group (UG) – μητρική της Nova, οι Morgan Stanley και JP Morgan, για λογαριασμό της BC Partners.

Το αποκάλυψε πριν λίγη ώρα ο Νίκος Σταθόπουλος στο Φόρουμ των Δελφών, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν έχει υπογραφεί μέχρι στιγμής κανένα NDA.

Όπως είπε, υπάρχει το ενδεχόμενο οι εταιρείες της UG να πουληθούν ξεχωριστά και όχι όλες μαζί ως όμιλος, ενώ σημείωσε ότι από όλες τις εταιρείες, όπως αντιλαμβάνεται, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Nova.

Ο κ. Σταθόπουλος σημείωσε ότι δεν έχει γίνει αποδέκτης ενδιαφέροντος του αμερικάνικου επενδυτικού κεφαλαίου CVC, ενώ άφησε να εννοηθεί πως για την πώληση της Nova, η οποία αποτελεί το τελευταίο απόκτημα της BC Partners, δεν υπάρχει βιασύνη, μιας και είναι στην κατοχή του επενδυτικού κεφαλαίου μόλις τα τελευταία 2 με 2,5 χρόνια.

Τα παραπάνω συμπληρώνουν τα όσα έχει γράψει η «Ν» σήμερα, με βάση πληροφορίες από τα όσα είπε ο επικεφαλής της BC Partners στα στελέχη της Nova προχθές για το μέλλει γενέσθαι με την πώληση της UG και της Nova.

Ο ίδιος, απαντώντας σε ερωτήσεις, ανέφερε ότι η BC Partners έχει επενδύσει τα τελευταία 18 χρόνια πάνω από 6 δισ. στην Ελλάδα και σήμερα διατηρεί 3 επενδύσεις, στις τηλεπικοινωνίες με τη Nova, το Pet City (προϊόντα για ζώα συντροφιάς) το Μητροπολιτικό Κολέγιο και τα ΙΕΚ Ακμή. Όπως είπε, και οι τρεις αυτοί φορείς έχουν τζίρο πάνω 1 δισ. και 4.000 εργαζόμενους.

Σχετικά με τους τομείς που ενδιαφέρουν τη BC Partners να επενδύσει περαιτέρω στην Ελλάδα. σημείωσε ότι αυτοί είναι όσοι έχουν εξαγωγικό χαρακτήρα, μίλησε για τον κλάδο των τροφίμων και της τεχνολογίας, αλλά και για την προοπτική της δημιουργίας μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.