Πώς να βγάλετε λεφτά από το tik tok [ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ BLOG]

Η δημιουργία εισοδήματος μέσω του TikTok είναι εφικτή με διάφορες στρατηγικές. Εμείς σας παραθέτουμε τακτικές που μπορούν να βοηθήσουν να μετατρέψετε το χόμπι σας στο TikTok σε πηγή εσόδων. 

Πώς να βγάλετε λεφτά από το tik tok [ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ BLOG]

Το TikTok παρέχει ένα φιλόξενο περιβάλλον για δημιουργικότητα και επικοινωνία, και οι ευκαιρίες που προσφέρει για την απόκτηση εσόδων είναι πραγματικά ανεξάντλητες.

Από τη συμμετοχή σε προγράμματα δημιουργικότητας μέχρι τη διαφήμιση προϊόντων και τη συνεργασία με influencers, οι δημιουργοί έχουν πολλούς τρόπους για να αξιοποιήσουν το TikTok για να βγάλουν χρήματα. Είναι σημαντικό να επιλέξετε τη μέθοδο που ταιριάζει καλύτερα στο στυλ και τους στόχους σας, και να επικεντρωθείτε πάνω σε αυτήν με αφοσίωση και δημιουργικότητα.

Είναι καιρός να ανακαλύψετε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε το TikTok για να φτιάξετε ένα επιτυχημένο και κερδοφόρο προφίλ!

Αύξηση των ακολούθων σας: Επικεντρωθείτε στη δημιουργία περιεχομένου που ενδιαφέρει το κοινό σας για να προσελκύσετε περισσότερους followers. Όσο μεγαλύτερο ποσοτικά είναι το κοινό σας και βέβαια στοχευμένο το target group τόσο περισσότερες ευκαιρίες θα έχετε να εκμεταλλευτείτε το λογαριασμό σας στο TikTok.

Εγγραφή στο Ταμείο Δημιουργού του TikTok: Η πλατφόρμα προσφέρει το πρόγραμμα Creator Fund που επιτρέπει σε επιλέξιμους δημιουργούς να κερδίζουν χρήματα με βάση τις προβολές των βίντεο τους.

Συνεργασίες και Χορηγίες με Brands:Καθώς αυξάνεται το κοινό σας, εταιρείες ενδέχεται να σας προσεγγίσουν για συνεργασίες ή χορηγίες. Η συνεργασία με brands για την προώθηση των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους μπορεί να είναι μια επικερδής τακτική για την απόκτηση εσόδων στο TikTok.

Μάρκετινγκ Με Συνεργάτες (Affiliate Marketing): Προωθήστε προϊόντα ή υπηρεσίες στα βίντεό σας και συμπεριλάβετε affiliate links στο bio ή τις λεζάντες σας. Θα κερδίζετε προμήθεια για κάθε πώληση που προέρχεται από το affiliate link σας.

Κάντε διαγωνισμούς: Το TikTok επιτρέπει στους θεατές να λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς και εσείς να κερδίζετε χρήματα μέσω της προώθησής τους.

Πώληση Εμπορευμάτων: Δημιουργήστε και πουλήστε τα δικά σας εμπορεύματα.

Αν ένας influencer μπορεί να βγάλει χρήματα  στο TikTok… γιατί να μην μπορείτε και εσείς;

Για όσους έχουν επιχειρηματικό πνεύμα και την ικανότητα να επεξεργάζονται σύντομα, ενδιαφέροντα βίντεο, το TikTok μπορεί να προσφέρει την ευκαιρία να κερδίσουν μερικά χρήματα.

Τελικά, υπάρχει ένα τεράστιο κοινό που είναι έτοιμο να διασκεδάσει (και ίσως ακόμη να ξοδέψει κάποια χρήματα στη διαδικασία).

Το 2023, το TikTok κατατάσσεται ως η 6η πιο χρησιμοποιημένη κοινωνική πλατφόρμα παγκοσμίως και 50 εκατομμύρια καθημερινά ενεργούς χρήστες. Αυτή είναι μια μεγάλη αγορά και δεν πρέπει να το ξεχνάμε!

Δεν είναι λοιπόν έκπληξη ότι πολλοί άνθρωποι έχουν ήδη βρει πώς να κερδίζουν χρήματα στο TikTok — κάποιοι μάλιστα το θεωρούν ακόμη και μια δουλειά πλήρους απασχόλησης.

Αλλά είτε θέλετε να δουλέψετε σκληρά για να αποτελέσει κύρια πηγή εσόδων είτε να αναζητήσετε ένα νέο  έξτρα εισόδημα πρέπει να έχετε στα υπόψιν ορισμένα πράγματα.

Συνεχίστε να διαβάζετε για τις καλύτερες στρατηγικές για να αρχίσετε να κερδίζετε χρήματα στο TikTok (ή να παρακολουθήσετε το βίντεο παρακάτω!).

Για να κερδίσετε χρήματα άμεσα από το TikTok πρέπει να εγγραφείτε στο TikTok’s Creator Fund. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεσαι τουλάχιστον 10.000 followers και να έχετε  συγκεντρώσει τουλάχιστον 100.000 προβολές τις τελευταίες 30 ημέρες. Επίσης, πρέπει να είστε 18 ετών.

Συνεργασία στο TikTok με μια μάρκα που εμπιστεύεστε

Για παράδειγμα, μια μάρκα μπορεί να σας πληρώσει για να κάνετε ένα βίντεο στο TikTok μιλώντας για παράδειγμα για το πόσο υπέροχα μυρίζουν τα κεριά τους από σόγια.

Το 2022, η παγκόσμια αξία του influencer marketing ήταν 16,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, σύμφωνα με την Statista – ένα ποσό που έχει περισσότερο από διπλασιαστεί από το 2019. Μια μελέτη της eMarketer έδειξε ότι το 75% των μεσαίων έως μεγάλων εταιρειών στις ΗΠΑ σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τον influencer marketing φέτος… ακόμα και όταν οι μάρκες απομακρύνονται από τη διαφήμιση στα social media.

Και ενώ το Instagram συνεχίζει να κατέχει την πρώτη θέση ως η πλατφόρμα εταιρικής συνεργασίας με influencers της επιλογής, το TikTok αποτελεί μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα πλατφόρμα.

Αυτή είναι η αντίστροφη προσέγγιση της πρώτης στρατηγικής. Αν είστε μια ιδρυμένη επιχείρηση που επιθυμεί να αυξήσει την παρουσία της (και να κερδίσει χρήματα) στο TikTok, επικοινωνήστε με έναν influencer του οποίου το περιεχόμενο είναι συμβατό με τη μάρκα σας.

Συνεργασία με έναν influencer

Η πώληση προϊόντων απευθείας μέσω του TikTok Shop προσφέρει στις εταιρείες τη δυνατότητα να ενσωματώσουν το ηλεκτρονικό εμπόριο απευθείας στην εφαρμογή – είναι σαν το δικό σας μικρό ψηφιακό κατάστημα.

Οι εταιρείες μπορούν επίσης να συνεργαστούν με δημιουργούς για να πουλήσουν προϊόντα μέσω των καναλιών τους. Μπορείτε να προβάλετε και να πουλήσετε τα προϊόντα σας μέσω των βίντεο σας στο TikTok, του TikTok Live και της καρτέλας προβολής προϊόντων.

Αν είστε δημιουργός, ο λογαριασμός σας πρέπει να πληροί τα εξής:

  • Να έχετε 1.000+ ακόλουθους
  • Να έχετε 50+ προβολές βίντεο τις τελευταίες 28 ημέρες
  • Να είστε 18 ετών
  • Να έχετε ανεβάσει ένα βίντεο στο TikTok τις τελευταίες 28 ημέρες.

Να είστε διαφανείς και ξεκάθαροι

Αυτό συμβαδίζει με την αυθεντικότητα. Οι κανόνες σχετικά με τη δημοσίευση περιεχομένου χορηγίας και την αποκάλυψη όταν λαμβάνετε δωρεάν πράγματα είναι αρκετά ομιχλώδεις, αλλά είναι πάντα καλύτερο να είστε προσεκτικοί.

Η εναλλαγή επώνυμου περιεχομένου του TikTok προσθέτει μια αποκάλυψη για εσάς (#Ad), επομένως βεβαιωθείτε ότι τη χρησιμοποιείτε όταν χρειάζεται.

Μελετήστε προσεκτικά τι κάνουν άλλοι δημιουργοί και αξιοποιείστε την εμπειρία τους

Εάν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, ξεκινήστε την αναζήτηση. Οι πιθανότητες είναι ότι μερικοί από τους αγαπημένους σας δημιουργούς κερδίζουν χρήματα από το TikTok και προσπαθήστε να εφαρμόσετε  τις ίδιες στρατηγικές.

Μην κουράζετε τους ακολούθους σας

Εάν κάθε ένα από τα TikToks σας χρηματοδοτείται ή προωθεί κάτι, οι ακόλουθοί σας θα χάσουν το ενδιαφέρον τους. Παν μέτρον άριστον!

Κάντε live μεταδόσεις στο Tik Tok

Οι ζωντανές μεταδόσεις προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία να αλληλοεπιδράσετε άμεσα με τους θεατές σας και να δημιουργήσετε μια πιο στενή σχέση μαζί τους. Και το γεγονός ότι οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν εικονικά δώρα είναι εξαιρετικό, καθώς τους παρέχει έναν τρόπο να σας υποστηρίξουν άμεσα και να εκφράσουν την εκτίμησή τους για το περιεχόμενό σας.

Για να μεγιστοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, μπορείτε να δημιουργήσετε ενδιαφέρον περιεχόμενο κατά τη διάρκεια των ζωντανών σας μεταδόσεων, να διατηρείστε το κοινό σας ενθουσιασμένο και να επικοινωνείτε μαζί τους.

Μην ξεχνάτε επίσης να επικοινωνείτε με τους θεατές σας κατά τη διάρκεια των ζωντανών μεταδόσεων και να τους ευχαριστείτε για την υποστήριξή τους. Αυτό μπορεί να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να στείλουν εικονικά δώρα και να συμμετάσχουν περισσότερο στις μεταδόσεις σας.

Δημοσιεύστε την κατάλληλη στιγμή στο Tik Tok

Το να ποστάρετε την κατάλληλη στιγμή θα σας βοηθήσει. Η χρήση ενός εργαλείου διαχείρισης μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Hootsuite για τον προγραμματισμό των αναρτήσεών σας στο TikTok μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε την προσέγγιση χρηστών του περιεχομένου σας.

Να έχετε επιμονή και υπομονή

Το να κερδίσετε χρήματα στο Tik Tok δεν είναι πάντα εύκολο. Η σκληρή δουλειά αποδίδει  κυριολεκτικά!

Πόσα κερδίζουν οι TikTokers το 2023;

Όπως φαίνεται παραπάνω, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κερδίσετε χρήματα στο TikTok και το πώς θα αποφασίσετε να δημιουργήσετε έσοδα από το περιεχόμενό σας θα καθορίσει τα κέρδη σας.

Οι συνεργασίες επωνυμίας στο TikTok μπορούν να σας αποφέρουν έως και 80.000 $. Αυτό είναι σωστό — εάν είστε αρκετά μεγάλος δημιουργός (με μεγάλο και αφοσιωμένο κοινό και ιστορικό επιτυχίας στην πλατφόρμα), μπορείτε να αγοράσετε ένα ακριβό αυτοκίνητο με τα κέρδη σας από ένα βίντεο.

Όσο για το TikTok Creator Fund, μπορείτε να κερδίσετε από 2 έως 4 σεντς για κάθε 1.000 προβολές. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να περιμένετε $20 έως $40 αφού φτάσετε ένα εκατομμύριο προβολές.