Πως θα ζεσταθείτε οικονομικά το χειμώνα;

Ο χειμώνας έφτασε και όλοι αναρωτιούνται πως μπορούν να ζεσταθούν οικονομικά… Ο ενεργειακός επιθεωρητής Μιχάλης Χριστοδουλίδης εξηγεί όλους τους πιθανούς τρόπους θέρμανσης. Σύμφωνα με τον ενεργειακό επιθεωρητή Μιχάλη Χριστοδουλίδη, που μίλησε στην τηλεόραση του star, σε μια οικογένεια με τέσσερα μέλη, με σύστημα θέρμανσης 10 ώρες την ημέρα με θερμοκρασία χώρου 20 βαθμούς το κόστος […]

Πως θα ζεσταθείτε οικονομικά το χειμώνα;

Ο χειμώνας έφτασε και όλοι αναρωτιούνται πως μπορούν να ζεσταθούν οικονομικά…

Ο ενεργειακός επιθεωρητής Μιχάλης Χριστοδουλίδης εξηγεί όλους τους πιθανούς τρόπους θέρμανσης.

Σύμφωνα με τον ενεργειακό επιθεωρητή Μιχάλη Χριστοδουλίδη, που μίλησε στην τηλεόραση του star, σε μια οικογένεια με τέσσερα μέλη, με σύστημα θέρμανσης 10 ώρες την ημέρα με θερμοκρασία χώρου 20 βαθμούς το κόστος είναι:

Με καυστήρα πετρελαίου 195 ευρώ τον μήνα
Με καυστήρα φυσικού αερίου 142 ευρώ
Με κλιματιστικά 130 ευρώ
Με τζάκι 120 ευρώ και
Με αντλία θερμότητας 95 ευρώ.

Ο πιο οικονομικός τρόπος για ζέστη το χειμώνα

Ένας πιο οικονομικός τρόπος για να ζεσταθούμε είναι ένα κλιματιστικό που να μην καίει πολύ.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε: «Καλό είναι το κλιματιστικό να το σετάρουμε στους 22 βαθμούς Κελσίου γιατί για κάθε ένα βαθμό πάνω από τους 22 βαθμούς αυξάνεται η κατανάλωση γύρω στο 10%. Από εκεί που θα πληρώναμε 130 ευρώ τον μήνα τώρα θα πληρώνουμε 142 ευρώ».

Ένας τρόπος εξοικονόμησης για να κρατήσουμε το σπίτι ζεστό είναι να ξεκινήσουμε καίγοντας το τζάκι πέντε ώρες. Στη συνέχεια ανάβουμε το κλιματιστικό στους 22 βαθμούς Κελσίου για τις υπόλοιπες πέντε ώρες.