Κλείνουν ξανά τα σχολεία μετά το Πάσχα – Θα μείνουν κλειστά για 2 μέρες

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω κείμενο πότε αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία μετά το Πάσχα και τις διακοπές που υπάρχουν.

Κλείνουν ξανά τα σχολεία μετά το Πάσχα - Θα μείνουν κλειστά για 2 μέρες

Τα σχολεία όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κλείνουν για διακοπές του Πάσχα. Δείτε παρακάτω και αναλυτικά μέσα στο κείμενο πότε αναμένεται να ανοίξουν.

Πιο συγκεκριμένα η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία θα είναι σύντομη καθώς λόγω του αργοπορημένου Πάσχα, είναι πολύ κοντά οι καλοκαιρινές διακοπές, ενώ θα υπάρξει και μια σύντομη ανάπαυλα λόγω των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Από εκεί και πέρα τα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία κλείνουν κανονικά στις 15 Ιουνίου για τις διακοπές. Αν η 15η Ιουνίου είναι αργία ή πέφτει Σάββατο ή Κυριακή, τότε τα μαθήματα τελειώνουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα – Δείτε αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες

Οι μαθητές που θα επηρεαστούν από το κλείσιμο των εκπαιδευτηρίων είναι αυτοί του Δημοτικού.

Η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία θα είναι σύντομη καθώς λόγω του αργοπορημένου Πάσχα, είναι πολύ κοντά οι καλοκαιρινές διακοπές, ενώ θα υπάρξει και μια σύντομη ανάπαυλα λόγω των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, τα σχολεία αναμένεται να κλείσουν την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου και ειδικότερα από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, τα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία κλείνουν κανονικά στις 15 Ιουνίου για τις διακοπές. Αν η 15η Ιουνίου είναι αργία ή πέφτει Σάββατο ή Κυριακή, τότε τα μαθήματα τελειώνουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα. Παραδείγματος χάρη φέτος 15 Ιουνίου πέφτει Σάββατο, όποτε τα σχολεία για το καλοκαίρι θα κλείσουν την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024.

Κλειστά σχολεία για 2 μέρες σε όλη την Ελλάδα

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024 λόγω των ευρωεκλογών 2024.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές που θα επηρεαστούν από το κλείσιμο των εκπαιδευτηρίων είναι αυτοί του Δημοτικού, καθώς είναι τα μόνα που θα παραμείνουν κλειστά. Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα έχουν ήδη ολοκληρώσει τη χρονιά τους, μένοντας να αντιμετωπίσουν τις εξετάσεις, ενώ οι Πανελλήνιες 2024 θα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές τις ημέρες δεν θα διεξαχθούν ούτε οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις ούτε οι Πανελλαδικές.

Την Παρασκευή 17 Μαΐου θα λάβει χώρα η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την εισαγωγή των μαθητών στα Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ.). Οι εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στις εισαγωγικές τάξεις – Α’ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου – των Πρότυπων Σχολείων (Π.Σ.) καθώς και στις αντίστοιχες τάξεις των Εκκλησιαστικών Σχολείων, θα διενεργηθούν το Σάββατο 18 Μαΐου.

Τα Πειραματικά Σχολεία

Η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση διενεργείται από την Επιτροπή Κλήρωσης των Πειραματικών Σχολείων με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) – Διόφαντος, παρουσία συμβολαιογράφου ή δικηγόρου και με δυνατότητα παράστασης Προέδρων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πειραματικών Σχολείων.

Για κάθε υποψήφιο, κληρώνεται και αποδίδεται ένας τυχαίος μοναδικός Αριθμός Προτεραιότητας μέσω της ηλεκτρονικής κληρωτίδας (Α.Π.ΠΕΙ.Σ.).

Για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων για κάθε Πειραματικό Σχολείο λαμβάνονται υπόψη τα εξής:

Σε κάθε σχολική μονάδα, το 80% των θέσεων για τους υποψηφίους ισοκατανέμεται ως προς το φύλο (Γενική Κατηγορία – Γ.Κ.).

Το υπόλοιπο 20% των θέσεων που προκηρύσσονται, πληρούται με μαθητές της Ειδικής Κατηγορίας (Ε.Κ.).

Συγκεκριμένα:

– δίδυμα ή τρίδυμα αδέλφια ή αδέλφια, εξ αίματος ή υιοθετημένα, μαθητές που θα φοιτήσουν στην ίδια τάξη το επόμενο σχολικό έτος και εφόσον ένα από τα αδέλφια έχει εισαχθεί σε θέση της Γ.Κ. στη σχολική μονάδα επιλογής των αδελφών με την ίδια διαδικασία εισαγωγής ή φοιτά ήδη στο συνδεδεμένο σχολείο της προηγούμενης βαθμίδας

– αδέλφια μαθητών που ήδη φοιτούν στο ΠΕΙ.Σ. ενδιαφέροντος, στο συνδεδεμένο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο ή στο συνδεδεμένο Πειραματικό Γυμνάσιο ή στο συνδεδεμένο Πειραματικό Λύκειο αλλά όχι στην τάξη αποφοίτησης της ανώτερης βαθμίδας διασυνδεδεμένων σχολείων και

– τέκνα εκπαιδευτικών που υπηρετούν με θητεία στο ΠΕΙ.Σ. ενδιαφέροντος ή σε διασυνδεδεμένο με αυτό ΠΕΙ.Σ.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της κλήρωσης για εισαγωγή στη σχολική μονάδα, αναρτάται στην ιστοσελίδα και στον πίνακα ανακοινώσεων κάθε σχολικής μονάδας, ο πίνακας με τους κωδικούς των μαθητών, που δήλωσαν συμμετοχή στην κλήρωση για το συγκεκριμένο ΠΕΙ.Σ..