Πουτίγκα με τσουρέκι

Μια εύκολη και γλυκιά λύση για το τσουρέκι που περίσσεψε! Με βασικά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι, δημιουργούμε ένα νόστιμο γλυκό ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας.

Πουτίγκα με τσουρέκι

Αν έμεινε λιγοστό τσουρέκι από το Πάσχα, το αξιοποιούμε φτιάχνοντας μια λαχταριστή πουτίγκα. Το τσουρέκι κόβεται σε κομμάτια, αναμειγνύεται με μείγμα γάλακτος, αυγών και ζάχαρης και ψήνεται στο φούρνο μέχρι να ροδίσει όμορφα. Σερβίρουμε την πουτίγκα ζεστή ή και σε θερμοκρασία δωματίου.

Πουτίγκα με τσουρέκι- Υλικά

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και βουτυρώνουμε ένα μέτριο πυρίμαχο σκεύος.

  2. Κόβουμε το τσουρέκι σε κομμάτια και το βάζουμε στο σκεύος.

  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και την κανέλα, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

  4. Περιχύνουμε το τσουρέκι με το μείγμα, φροντίζοντας να βραχεί καλά.

  5. Σκορπίζουμε τις σταφίδες από πάνω.

  6. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί το γλυκό.

Tips & παραλλαγές:

  • Για πιο πλούσια γεύση: Αντικατέστησε το γάλα με μισό-μισό (μισή ποσότητα γάλα, μισή κρέμα γάλακτος).

  • Αντί για σταφίδες: Μπορείς να βάλεις κομματάκια σοκολάτας, καρύδια ή αποξηραμένα φρούτα.

  • Για άρωμα: Πρόσθεσε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού στο μείγμα αυγών-γάλακτος.

  • Σερβίρισμα: Δοκίμασέ τη ζεστή με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή λίγο γιαούρτι για ισορροπία.