Πράσινο τιμολόγιο: Προσοχή παγίδα! Θα πληρώσετε 35% «καπέλο»

Προσοχή στο πράσινο τιμολόγιο, καθώς υπάρχει μια μεγάλη παγίδα.

Πράσινο τιμολόγιο: Προσοχή παγίδα! Θα πληρώσετε 35% «καπέλο»

Πριν επιλέξετε ένα οποιοδήποτε τιμολόγιο ρεύματος θα πρέπει πρώτα να δείτε προσεκτικά αλλά και αναλυτικά τις τιμές, καθώς στο πράσινο τιμολόγιο υπάρχει μια παγίδα με έξτρα χρέωση.

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά λέει ο σοφός λαός και πιστεύω ότι αυτή η φράση αποτελεί τεράστια αλήθεια, καθώς κάτι τέτοιο ισχύει και με το πράσινο τιμολόγιο όσον αφορά τα τιμολόγια ρεύματος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο πράσινο τιμολόγιο υπάρχει μια μεγάλη παγίδα, η οποία θα σας φορτώσει 35% αύξηση αν ο καταναλωτής δεν πληρώσει πριν τη λήξη της ημερομηνίας λήξης του λογαριασμού.

Μεγάλη προσοχή στο πράσινο τιμολόγιο – Δείτε την παγίδα

Πριν επιλέξετε τιμολόγιο, δείτε αναλυτικά τις χρεώσεις.
Μεγάλη προσοχή στα «ψιλά γράμματα», των τιμολογίων ρεύματος, πρέπει να έχει ο καταναλωτής, πριν αποφασίσει ποιο τιμολόγιο θα διαλέξει.

Σύμφωνα με τον ενεργειακό επιθεωρητή κ. Μιχάλη Χριστοδουλίδη, στο πράσινο τιμολόγιο, πρέπει ο καταναλωτής να πληρώνει πριν τη λήξη της ημερομηνίας λήξης του λογαριασμού, αλλιώς θα έχει αύξηση στον λογαριασμό, που φτάνει το 35%. Και αυτό γιατί, τόση είναι η έκπτωση, που δίνεται από τις εταιρείες και ορίζεται ως «έκπτωση συνέπειας».

Ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρει συγκεκριμένα: « Οι τιμές που έδωσαν στα πράσινα τιμολόγια, είναι τιμές μετά από έκπτωση. Οι εκπτώσεις κυμαίνονται από 20% έως και 40%. Κάποιο ποσοστό από την έκπτωση, είναι το ποσοστό συνέπειας. Που σημαίνει ότι αν εσύ καθυστερήσεις μία ημέρα την πληρωμή του τιμολογίου, ενώ θα είχε, για παράδειγμα, 14 λεπτά του ευρώ η κιλοβατώρα, με την έκπτωση, αφαιρείται ποσοστό συνέπειας , που φτάνει το 35% και η τιμή της κιλοβατώρας, στο παράδειγμα που είπαμε, μπορεί να φτάσει και τα 19 ή 20 λεπτά. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι καταναλωτές, γιατί 35% επάνω από το κανονικό, είναι μεγάλη διαφορά», καταλήγει.