Ψάρι στο φούρνο με σος μουστάρδα

Αναζητάς έναν εύκολο αλλά γευστικό τρόπο να μαγειρέψεις ψάρι στο φούρνο; Δοκίμασε αυτή τη συνταγή με αρωματική σος μουστάρδας που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Ψάρι στο φούρνο με σος μουστάρδα

Το ψάρι στο φούρνο αποτελεί μια από τις πιο υγιεινές επιλογές στο τραπέζι, και όταν συνδυαστεί με μια πλούσια και πικάντικη σος μουστάρδας, απογειώνεται γευστικά. Η συνταγή αυτή είναι ιδανική για φιλέτο ψαριού όπως λαβράκι, τσιπούρα ή φιλέτο σολομού. Σε λιγότερο από μία ώρα, θα έχεις ένα ζουμερό και πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τη θρεπτική αξία του ψαριού με την ένταση της μουστάρδας.

Ψάρι στο φούρνο με σος μουστάρδα – Χρόνος παρασκευής

  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Ψήσιμο: 25-30 λεπτά
  • Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 2 φιλέτα ψαριού (λαβράκι, σολομός ή άλλο λευκό ψάρι)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη ή λιωμένη)
  • 2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.γ. μουστάρδα απαλή
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος (ή γιαούρτι αν το προτιμάς)
  • 1 κ.γ. μέλι (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
  • Φρέσκο μαϊντανό για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
  • Τοποθέτησε τα φιλέτα ψαριού σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ράντισέ τα με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και τη μισή ποσότητα σκόρδου.
  • Σε ένα μπολ, ανάμειξε τη μουστάρδα Dijon, τη μουστάρδα απαλή, την κρέμα γάλακτος, το μέλι, την υπόλοιπη σκελίδα σκόρδο και τα μυρωδικά.
  • Άλειψε με τη σος τα φιλέτα ψαριού.
  • Ψήσε για 25-30 λεπτά, μέχρι το ψάρι να γίνει ζουμερό αλλά και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
  • Σέρβιρε ζεστό, με φρέσκο μαϊντανό και συνοδευτικά όπως πατάτες φούρνου ή ρύζι.

Tips:

  • Μπορείς να προσθέσεις λίγη μουστάρδα με σπόρους για έξτρα υφή.
  • Για πιο έντονη γεύση, μαρινάρισε το ψάρι για 30 λεπτά πριν το ψήσεις.
  • Αν δεν έχεις κρέμα γάλακτος, χρησιμοποίησε στραγγιστό γιαούρτι για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.
  • Συνοδεύεται τέλεια με ένα λευκό κρασί όπως Sauvignon Blanc ή Μοσχοφίλερο.