Ψάξτε τις δραχμές που έχετε! Κοστίζουν πλέον χιλιάδες ευρώ

Απίστευτο και όμως πραγματικό. Αρκετά νομίσματα και χαρτονομίσματα από δραχμές έχουν εκτοξεύσει την αξία τους.

Ψάξτε τις δραχμές που έχετε! Κοστίζουν πλέον χιλιάδες ευρώ

Πολλοί συμπολίτες μας, έχουν αποθηκευμένα νομίσματα και χαρτονομίσματα από τα παλιά.

Τα έχουν κρατήσει για συναισθηματικούς λόγους μετά τη μετάβαση στο ευρώ.

Ωστόσο, φαίνεται πως ορισμένοι ίσως καταφέρουν να το εκμεταλλευτούν και οικονομικά.

Οι αγγελίες που βγήκαν – Πόση αξία έχουν οι δραχμές

Συγκεκριμένα, στη δημοσιότητα έχουν έρθει αρκετές αγγελίες (η παρακάτω από τη Χρυσή Ευκαιρία) που ορισμένες δραχμές αξίζουν χιλιάδες ευρώ.

Τουλάχιστον τόσο τις πουλάνε οι ιδιοκτήτες τους. Δηλαδή, μπορεί μετά από κάποιο “παζάρι” να μειωθεί η αναγραφόμενη τιμή.

Οι παραπάνω τιμές βλέπουμε ότι ξεκινάνε από μερικές εκατοντάδες ευρώ και εκτοξεύονται μέχρι και τις… 18.000 ευρώ.

Πρόκειται βέβαια για πολύ σπάνια κομμάτια που δύσκολα κάποιος έχει στην κατοχή του.

Ίσως είστε πλούσιοι: Τα παλıά κέpματα και χαρτονομiσματα δpαχμών που πωλοúνται έως 18.000 εupώ

Τι λένε οι ειδικοί για τις δραχμές των… χιλιάδων ευρώ

Σύμφωνα με δήλωση ειδικού εκτιμητή νομισμάτων, υπάρχουν ορισμένα σπάνια νομίσματα μεγάλης, δυστυχώς όμως αυτά δεν βρίσκονται στην κατοχή των πολιτών.

Τα νομίσματα των 100 ή λιγότερων δραχμών, μπορεί μεν να πωλούνται στο διαδίκτυο, όμως η αξία τους είναι μηδαμινή, με την αντικειμενική τους αξία να είναι στα 2 ευρώ, το ένα κιλό αυτών.

Βέβαια, υπάρχουν ελάχιστα νομίσματα των 100 δραχμών με τον Μέγα Αλέξανδρο που κοστίζουν 3.000 ευρώ έκαστο, όμως η πλειοψηφία των Ελλήνων μάλλον δεν τα έχει δει ποτέ της.

Ειδικότερα, υπάρχουν 15 νομίσματα που κόπηκαν το 1990 σε PROOF κατάσταση και αυτά αξίζουν 3.000 το καθένα, όμως βρίσκονται ήδη στα χέρια συλλεκτών και όχι σε κουμπαράδες περασμένων δεκαετιών.

Πόσα χρήματα έχουν οι Έλληνες σε δραχμές

Μια αμύθητη περιουσία σε δραχμές ανακάλυψε η Τράπεζα της Ελλάδας κρυμμένη στα σεντούκια των Ελλήνων.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Κεντρικής τράπεζας, η αξία των δραχμών που οι Έλληνες έχουν φυλάξει σε συρτάρια και σεντούκια υπολογίζεται σε 500 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται όπως ανέφερε -πριν καιρό- δημοσίευμα της “Καθημερινής” για τις δραχμές, που οι Έλληνες αμέλησαν ή δε θέλησαν να ανταλλάξουν με το ευρώ, καθώς έχει εκπνεύσει η σχετική προθεσμία.

Το ίδιο συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες μέλη της Ευρωζώνης, όπου οι Ευρωπαίοι έχουν χάσει κατά τον ίδιο τρόπο μια περιουσία από παλαιά νομίσματα που ανέρχεται σε 15 δισ. ευρώ, αν υπολογιστούν με βάση την ισοτιμία με την οποία μπήκαν τα εθνικά νομίσματα στην Ευρωζώνη. Το ένα τρίτο από αυτά, όμως, που βάσει εκείνης της ισοτιμίας αντιστοιχούν σε 5 δισ. ευρώ, δεν έχει πλέον παρά μόνον συναισθηματική αξία.