Ραβιόλι με σπανάκι και ρικότα – Θα λατρέψεις τη συνταγή
Ανακάλυψε πώς να φτιάξεις γρήγορα και απλά ραβιόλι από το μηδέν, γεμάτα σπιτική αγάπη και γεύση που σε κάνει να χαμογελάς. Τα ραβιόλι με σπανάκι και ρικότα είναι ιδανικά για ένα κυριακάτικο τραπέζι ή για να εντυπωσιάσεις τους αγαπημένους σου.

Τα ραβιόλι με σπανάκι και ρικότα είναι ένα από τα πιο διαχρονικά ιταλικά πιάτα, συνδυάζοντας την απλότητα της φύσης με τη μαγεία της χειροποίητης ζύμης. Γεμάτα σπανάκι και βελούδινη ρικότα, αυτά τα ζυμαρικά θα σας ταξιδέψουν στη ζεστή κουζίνα μιας ιταλικής nonna.
Ραβιόλι με σπανάκι και ρικότα – Χρόνος προετοιμασίας
- Συνολικός χρόνος: 1 ώρα και 30 λεπτά
- Προετοιμασία ζύμης: 30 λεπτά
- Προετοιμασία γέμισης: 15 λεπτά
- Πλάσιμο και βράσιμο: 45 λεπτά
Υλικά
Για τη ζύμη:
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 αυγά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
- 400 γρ. σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
- 250 γρ. ρικότα
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 αυγό
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- Αλάτι & πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- Λιωμένο βούτυρο
- Τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Ζύμη για ραβιόλι:
Σε μια επιφάνεια φτιάξε ένα “πηγάδι” με το αλεύρι. Ρίξε στο κέντρο τα αυγά, το λάδι και το αλάτι. Ανακάτεψε με πιρούνι και στη συνέχεια ζύμωσε για 8-10 λεπτά μέχρι να έχεις μια ελαστική ζύμη. Τύλιξέ την με μεμβράνη και άφησέ την να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Γέμιση:
Ζεμάτισε το σπανάκι και στύψε το καλά. Ψιλόκοψέ το και ανακάτεψέ το με τη ρικότα, την παρμεζάνα, το αυγό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
Πλάσιμο ραβιόλι:
Άνοιξε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο. Με ένα κουταλάκι βάλε μικρές ποσότητες γέμισης ανά διαστήματα. Κάλυψε με δεύτερο φύλλο, πίεσε τις άκρες να κολλήσουν καλά και κόψε τα ραβιόλι με ροδάκι ή κόφτη.
Μαγείρεμα:
Βράσε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια.
Σερβίρισμα:
Σέρβιρε με λίγο λιωμένο βούτυρο και φρέσκια παρμεζάνα ή σάλτσα φασκόμηλου.
Tips
- Άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί ώστε να ανοίγει πιο εύκολα.
- Μπορείς να παγώσεις τα ραβιόλι πριν το βράσιμο για μελλοντική χρήση.
- Αν δεν έχεις μηχανή για ζύμη, χρησιμοποίησε πλάστη.
- Η γέμιση πρέπει να είναι στεγνή κατά το βράσιμο.
Ακολούθησε το Onlinepress.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις