Ρεύμα: Νέα ψυχρολουσία για το πράσινο τιμολόγιο – Αλλάξτε άμεσα χρώμα

Αναφορικά με το ρεύμα αξίζει να σημειωθεί ότι έρχονται αυξήσεις και κυρίως για το πράσινο τιμολόγιο μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ρεύμα: Νέα ψυχρολουσία για το πράσινο τιμολόγιο - Αλλάξτε άμεσα χρώμα

Μεγάλες είναι οι αυξήσεις όσον αφορά το ρεύμα με το πράσινο τιμολόγιο κυρίως να είναι κι εκείνο, το οποίο πλέον δεν αξίζει να επιλέγουν οι καταναλωτές, καθώς έχει σημειώσει κατακόρυφη άνοδο.

Από εκεί και πέρα αυξήσεις τουλάχιστον 20% στα τιμολόγια ρεύματος αναμένονται την 1η Ιουλίου όπως δήλωσε στο Action24 ο ενεργειακός επιθεωρητής Μιχάλης Χριστοδουλίδης.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως σχετικά με την οικονομική χρήση των κλιματιστικών ο επιθεωρητής τόνισε ότι «ο χρυσός κανόνας είναι τα κλιματιστικά να μπαίνουν σε θερμοκρασία ώστε η διαφορετικά με την εξωτερική θερμοκρασία να μην υπερβαίνει τους 10-12 βαθμούς.

Έρχονται αυξήσεις αναφορικά με το ρεύμα – Δείτε ποιο τιμολόγιο σας συμφέρει

Ο επιθεωρητής έδωσε συμβουλές για οικονομική χρήση του κλιματιστικού ενώ αποκάλυψε το κόλπο με τον ανεμιστήρα για μεγαλύτερη οικονομία.

Αυξήσεις τουλάχιστον 20% στα τιμολόγια ρεύματος αναμένονται την 1η Ιουλίου όπως δήλωσε στο Action24 ο ενεργειακός επιθεωρητής Μιχάλης Χριστοδουλίδης ο οποίος τις απέδωσε στην αύξηση της χονδρικής τιμής του ρεύματος τις πρώτες 15 μέρες του Ιουνίου. «Στις 31/5 έκλεισε στα 81 ευρώ και σήμερα η μέση τιμή είναι 96-97 ευρώ και αυτή η αύξηση θα μετακυλιστεί στα τιμολόγια του ρεύματος. Αυξήθηκε το φυσικό αέριο, αυξήθηκαν οι ρήτρες εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, αυξήθηκε λόγω της ζέστης η κατανάλωση ρεύματος, αυξημένη η τουριστική κίνηση, όλοι οι λόγοι συντρέχουν για αύξηση στις τιμές».

Ποια τιμολόγια θα αυξηθούν, ποιο να επιλέξετε για φθηνότερη λύση

«Η εκτίμησή μου είναι ότι η μέση τιμή του πράσινου τιμολογίου από τα 15 σεντς 1η Ιουνίου θα πάει στα 18 λεπτά 1η Ιουλίου δηλαδή θα έχουμε αύξηση 3 λεπτά» είπε ο ενεργειακό επιθεωρητής ο οποίος υποστήριξε ότι οι αυξήσεις θα αφορούν όλα τα χρώματα των τιμολογίων μπλε, πράσινα και κίτρινα. «Προλαβαίνουμε μέχρι 30/6 να φύγουμε από πράσινα τιμολόγια που είδαμε αυξήσεις έως 40% και να κλειδώσουμε ένα μπλε σταθερό 6μηνης διάρκειας που υπάρχουν σήμερα εταιρείες που έχουν χρεώσεις κάτω από 9 λεπτά. βέβαια αυτό που υπάρχει σήμερα από 1η Ιουλίου δεν θα υπάρχει. Δυστυχώς και οι ΑΠΕ δεν έχουν συνεισφέρει στο ενεργειακό μείγμα τα προσδοκώμενα».

Η οικονομική χρήση του κλιματιστικού και το κόλπο με τον ανεμιστήρα για μεγαλύτερη οικονομία

Σχετικά με την οικονομική χρήση των κλιματιστικών ο επιθεωρητής τόνισε ότι «ο χρυσός κανόνας είναι τα κλιματιστικά να μπαίνουν σε θερμοκρασία ώστε η διαφορετικά με την εξωτερική θερμοκρασία να μην υπερβαίνει τους 10-12 βαθμούς. Γιατί για κάθε ένα βαθμό που κατεβαίνει μετά από αυτό το όριο αυξάνει η κατανάλωση του ρεύματος από 8-10%. Για να μη συμβεί αυτό η πρόταση είναι να χρησιμοποιούμε μαζί με το κλιματιστικό ένα αριστερόστροφο ανεμιστήρα γιατί αυτός ανασηκώνει τον βαρύ ψυχρό αέρα και δίνει αίσθηση τρεις βαθμούς κάτω από την πραγματική θερμοκρασία».