Ρεύμα: Νέος παίκτης στην αγορά – «Τρέμουν» ΔΕΗ, Ήρων, Protergia

Νέα επιχείρηση... έκπληξη είναι έτοιμη να μπει στην αγορά της ενέργειας. Ποια είναι και με ποιον τρόπο θα κάνει είσοδο στο ρεύμα.

Ρεύμα: Νέος παίκτης στην αγορά – «Τρέμουν» ΔΕΗ, Ήρων, Protergia

Άλλος ένας παίκτης θα κάνει την είσοδό του στον τομέα της ενέργειας…

Πρόκειται για μια επιχείρηση που σχεδόν όλοι έχουμε αγοράσει κάτι από εκεί κάποια στιγμή.

Η εξέλιξη αυτή φέρνει… πονοκέφαλο σε ΔΕΗ, ΗΡΩΝ, Protergia, NRG, Elpedison, Ζενίθ και στους υπόλοιπους παρόχους, που κυριαρχούν στο ρεύμα στην Ελλάδα.

Ποια είναι η επιχείρηση που μπαίνει στο… ρεύμα

Ο λόγος φυσικά για τα πασίγνωστα Public!

Όπως έγινε γνωστό, η αλυσίδα κάνει άνοιγμα στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου, συνεχίζοντας τη διεύρυνση του οικοσυστήματος των υπηρεσιών και των προϊόντων που προσφέρει στους πελάτες της.

Το Public Group, όπως επιβεβαιώνεται από σχετική καταχώρηση στο ΓΕΜΗ περί διεύρυνσης του σκοπού της εταιρείας, θα παρέχει πλέον στους καταναλωτές και υπηρεσίες που σχετίζονται με την προώθηση, πώληση, αγορά, παραγωγή και εν γένει εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, καθώς επίσης και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σχετικών με την ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Παράλληλα, τα Public θέλουν να προσφέρουν λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ στοχεύουν να αναπτύξουν σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και υπηρεσίες φόρτισης.

Σε ποιους τομείς επεκτείνονται τα Public

Αναλυτικά:

  • Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ή/και φυσικού αερίου από οποιασδήποτε μορφής έργων, η άσκηση της δραστηριότητας διανομής, προμήθειας, εμπορίας, και διάθεσης με οποιονδήποτε τρόπο ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στην Ελλάδα, καθώς και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου από και προς χώρες του εξωτερικού.
  • Η προώθηση και εμπορία προϊόντων και ειδών που σχετίζονται με την παραγωγή ηλεκτρικής και ενέργειας και φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων και μεθόδων που συνδέονται με ΑΠΕ, περιβαλλοντικής διαχείρισης, προϊόντα και είδη που ανήκουν στην κατηγορία «ενεργειακού αποδοτικού σπιτιού», ακόμα και η πώληση φωτοβολταϊκών. Επίσης η εν γένει εμπορία καυσόξυλων, καύσιμων υλών (υγρών και στερεών), απορρυπαντικών ειδών καθώς επίσης και η προώθηση της συναφούς υπηρεσίας όλων των ανωτέρω. H προώθηση υπηρεσιών προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και προϊόντων αδειούχων εταιρειών προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Η κατασκευή, ανάπτυξη, διαχείριση, εκμετάλλευση και συντήρηση Υποδομών Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων  και η παροχή υπηρεσιών επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
  • Η προώθηση συνδέσεων φυσικού αερίου, και η παροχή κάθε είδος σχετικών η παρέπομενων υπηρεσιών

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, το Public Group στοχεύει να δώσει μεγαλύτερη ευελιξία στις πληρωμές, με τον σχεδιασμό να προβλέπει σημαντική αύξηση του αριθμού δόσεων, φτάνοντας ακόμα και τους 42 μήνες, ενώ εξετάζει και το leasing ηλεκτρονικών συσκευών.