Ρεύμα: Σοκ με το πράσινο τιμολόγιο – Ραγδαία αύξηση στην τιμή

Αναφορικά με το ρεύμα αξίζει να σημειώσουμε ότι μεγάλη έκπληξη υπάρχει με το πράσινο τιμολόγιο και την τιμή του.

Ρεύμα: Σοκ με το πράσινο τιμολόγιο - Ραγδαία αύξηση στην τιμή

Μεγάλο σοκ επικρατεί αναφορικά με το ρεύμα και πιο συγκεκριμένα με το πράσινο τιμολόγιο, καθώς η τιμή του παρουσιάζει ραγδαία αύξηση και είναι ένα γεγονός, το οποίο δεν περίμενε κανείς λίγο καιρό πριν.

Από εκεί και πέρα ένα διπλό «καπέλο» στους λογαριασμούς ρεύματος θα κληθούν να πληρώσουν από την τσέπη τους εκατομμύρια καταναλωτές καθώς οι πάροχοι αναμένεται να ενσωματώσουν τα τιμολόγια.

Τέλος, αυτό σημαίνει, κατά τον Μιχάλη Χριστοδουλίδη – ενεργειακό επιθεωρητή – πως όσοι καταναλωτές βρίσκονται σήμερα στο πράσινο τιμολόγιο θα πληρώσουν λογαριασμούς αυξημένους κατά 15% στο μέσο όρο.

Σοκ με το ρεύμα και το πράσινο τιμολογίο όσον αφορά την τιμή του – Δείτε αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες

Τρεις μεγάλες αλλαγές έρχονται στην τιμολόγηση ρεύματος από την 1η Ιουνίου – έρχεται διπλό «καπέλο» για τους καταναλωτές.

Ένα διπλό «καπέλο» στους λογαριασμούς ρεύματος θα κληθούν να πληρώσουν από την τσέπη τους εκατομμύρια καταναλωτές καθώς οι πάροχοι αναμένεται να ενσωματώσουν τα τιμολόγια τόσο το κόστος που έχει προκύψει από τις ρευματοκλοπές όσο και τη δαπάνη υπέρ του ειδικού τέλους μείωσης εκπομπών αέριων ρύπων.

Αυτό σημαίνει, κατά τον Μιχάλη Χριστοδουλίδη – ενεργειακό επιθεωρητή – πως όσοι καταναλωτές βρίσκονται σήμερα στο πράσινο τιμολόγιο θα πληρώσουν λογαριασμούς αυξημένους κατά 15% στο μέσο όρο.

«Οι καταναλωτές που έχουν υψηλές καταναλώσεις καλά θα κάνουν να μετακινηθούν στο μπλε τιμολόγιο με κλειδωμένη τιμή για εννέα μήνες» συμβούλεψε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Ούτως ή άλλως από τις αρχές Ιουνίου στην αγορά ρεύματος έρχονται τρεις μεγάλες αλλαγές που αφορούν στην αλλαγή των μειωμένων χρεώσεων του νυχτερινού τιμολογίου που πλέον θα ισχύουν το μεσημέρι όπου υπάρχει τεράστια παραγωγή ρεύματος από Ανανεώσιμες Πηγές Ρεύματος, η νέα αύξηση στα τιμολόγια με το διπλό «καπέλο» και η κατάργηση του «έναντι» με τη μηνιαία καταμέτρηση σε μία προσπάθεια να μπει ένας επιπλέον φραγμός στη μάστιγα των ρευματοκλοπών.

Οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος που θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη (15/5), αφορούν εννιά περιοχές της Αττικής, όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ.

Οι δήμοι της Αττικής που θα επηρεαστούν από τις διακοπές ρεύματος είναι οι παρακάτω:

Αχαρνές
Ασπρόπυργος
Αθήνα
Ζωγράφου
Πέραμα
Χαϊδάρι
Γλυφάδα
Πειραιάς
Καλλιθέα

Τα ακριβή σημεία, τα ωράρια και η αιτιολόγηση των διακοπών στην ηλεκτροδότηση είναι τα εξής:

Φωτ.: ΔΕΔΔΗΕ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, οι διακοπές ρεύματος πραγματοποιούνται για έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Η εταιρεία σημειώνει πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, συνιστά στους καταναλωτές μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής οι αγωγοί είναι υπό τάση.

Τι κάνουμε σε προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος

Σε τέτοια περίπτωση είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε ορισμένες βασικές οδηγίες για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και το σπίτι μας.

Ενημερωνόμαστε για την αιτία της διακοπής, τηλεφωνώντας στον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας ή επισκεπτόμαστε την ιστοσελίδα του.
Ελέγχουμε τον ηλεκτρικό πίνακα και βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχει κάποια καμένη ασφάλεια.
Αποσυνδέουμε τις συσκευές από την πρίζα, προστατεύοντάς τες από πιθανές βλάβες.
Φροντίζουμε για το φαγητό μας. Εάν η διακοπή ρεύματος είναι παρατεταμένη, διατηρούμε τις τροφές στο ψυγείο ή την κατάψυξη.
Εάν έχουμε κατοικίδια πρέπει να έχουν πρόσβαση σε φως και τροφή.
Ακολουθώντας τις παραπάνω απλές οδηγίες, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με ασφάλεια