Ρεύμα: Το «κόλπο» για έκπτωση έως 480 ευρώ στους λογαριασμούς

Δείτε το κόλπο προκειμένου να έχετε έκπτωση έως και 480 ευρώ στους λογαριασμούς όσον αφορά το ρευμά.

Ρεύμα: Το «κόλπο» για έκπτωση έως 480 ευρώ στους λογαριασμούς

Οι λογιαρσμοί και οι τιμές γενικότερα στο ρεύμα είναι αρκετά υψηλές γι’ αυτό και ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων πολιτών έχει κάνει αίτηση στην πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ.

Μέσω της πλατφόρμας myΘέρμανση της ΑΑΔΕ όλοι εκείνοι που θα πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις θα μπορέσουν να λάβουν στους λογαριασμούς στο ρεύμα έκπτωση έως και 480 ευρώ.

Μάλιστα αξίζει να σημειώσουμε πως σε λιγότερες από 48 ώρες οι αιτήσεις των νοικοκυριών για το επίδομα θέρμανσης για το ρεύμα ξεπέρασαν τις 40.000 ενώ ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων εκτιμάται σε 1,2 εκατ.

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι η ζήτηση είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς το συγκεκριμένο ποσό της έκπτωσης είναι πάρα πολύ σημαντικό αναφορικά και ουσιαστικά ανασαίνει κάπως τους πολίτες, όταν έρχεται ο λογαριασμός στο ρεύμα.

Δείτε πως θα έχετε έκτπωση στο ρεύμα έως και 480 ευρώ

Ξεπέρασαν ήδη τις 40.000 οι αιτήσεις – Τι ισχύει για διπλοκατοικίες.

«Φωτιά» έχει πάρει η πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ καθώς μέσα σε λιγότερες από 48 ώρες οι αιτήσεις των νοικοκυριών για το επίδομα θέρμανσης για το ρεύμα ξεπέρασαν τις 40.000 ενώ ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων εκτιμάται σε 1,2 εκατ.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση κυμαίνεται από 45 έως 480 ευρώ ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και την περιοχή που βρίσκεται η κύρια κατοικία. Το επίδομα αφορά την περίοδο από 1η Ιανουαρίου 2024 έως και 31 Μαρτίου 2024 και θα δοθεί με τη μορφή της έκπτωσης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος (έναντι ή εκκαθαριστικός) από τους παρόχους.

1. Με ποιους κωδικούς εισερχόμαστε στην εφαρμογή ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ για το επίδομα θέρμανσης στον ηλεκτρισμό;

α) Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών συνδέονται χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς TAXISnet κωδικούς.

β) Οι χρήστες που δε διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, θα ταυτοποιούνται εναλλακτικά δίνοντας Α.Φ.Μ. και αριθμό ειδοποίησης κάποιας από τις Πράξεις Προσδιορισμού Φόρου Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων των τελευταίων 5 ετών. Εάν δε θυμάστε τους κωδικούς πρόσβασης και τυχαίνει το όνομα χρήστη (username) να ταυτίζεται με τον Α.Φ.Μ. σας, τότε δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εναλλακτικό τρόπο σύνδεσης. Γι’ αυτό θα πρέπει να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας μέσω των σχετικών διαδικασιών.

Έως πότε μπορείτενα κάνετε υποβολή αίτησης για την έκπτωση στο ρεύμα – Δείτε την ημερομηνία

2. Μέχρι πότε έχω προθεσμία υποβολής αίτησης για το επίδομα θέρμανσης στον ηλεκτρισμό;

Μέχρι και την 19η Ιανουαρίου 2024.

3. Για ποια περίοδο χορηγείται το επίδομα θέρμανσης στον ηλεκτρισμό;

Το επίδομα χορηγείται για την περίοδο 1η Ιανουαρίου 2024 έως και 31 Μαρτίου 2024.

4. Οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης ή λοιπών καυσίμων, δικαιούνται και επίδομα θέρμανσης στον ηλεκτρισμό;

Όχι, εξαιρούνται οι αιτούντες του επιδόματος θέρμανσης με αποδεκτή αίτηση σύμφωνα με την υπ’ αρ. ΓΔΟΥ 125 (ΦΕΚ Β’6238/2023) Απόφαση.

5. Πότε θα λάβω το ποσό του επιδόματος θέρμανσης στον ηλεκτρισμό;

Το ποσό επιδόματος θέρμανσης στον ηλεκτρισμό δεν καταβάλλεται σε τραπεζικό λογαριασμό. Χορηγείται στον δικαιούχο σε έναντι ή εκκαθαριστικό λογαριασμό που εκδίδεται από τον Προμηθευτή που τον εκπροσωπεί ή τον εκπροσωπούσε και αφορά κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας που εμπίπτει στην περίοδο εφαρμογής του μέτρου.

6. Ο λογαριασμός παροχής ρεύματος που αναγράφεται στον λογαριασμό ρεύματος δεν αντιστοιχεί στον ΑΦΜ μου. Μπορώ να υποβάλω αίτηση;

Η αίτηση πρέπει να υποβληθεί από το πρόσωπο στον ΑΦΜ του οποίου εκδίδεται ο λογαριασμός ρεύματος.

7. Ως διαχειριστής πολυκατοικίας, απαιτείται να δημιουργήσω προφίλ πολυκατοικίας όταν υπάρχουν ένοικοι οι οποίοι για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια;

Όχι.

8. Τα τετραγωνικά μέτρα της οικίας μου επηρεάζουν το ποσό του επιδόματος;

Όχι.

9. Είμαι δικαιούχος Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου. Δικαιούμαι και επίδομα θέρμανσης στον ηλεκτρισμό;

Εξαιρούνται οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων των δικαιούχων. Ο ΔΕΔΔΗΕ ελέγχει τα στοιχεία των δικαιούχων, και εξαιρεί τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

10. Είμαστε διπλοκατοικία και διαθέτουμε μία παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Μπορούμε να αιτηθούμε και οι δύο το επίδομα θέρμανσης για τον ηλεκτρισμό;

Δεν είναι αποδεκτή η χρήση του ίδιου αριθμού παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για περισσότερους από έναν δικαιούχο για το ίδιο χρονικό διάστημα.