Ρωσία: Επισημοποιήθηκε η εκλογική νίκη του Πούτιν

Στη Ρωσία λίγες μετά τις εκλογές που έγιναν, οι αρχές επισημοποίησαν την εκλογική νίκη του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ρωσία: Επισημοποιήθηκε η εκλογική νίκη του Πούτιν

Η ρωσική Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα τα τελικά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, επισημοποιώντας τη σαρωτική νίκη του Βλαντίμιρ Πούτιν, χαρακτηρίζοντας ιστορική» αυτή την ψηφοφορία χωρίς αντίπαλο και αρνούμενη οποιαδήποτε νοθεία.

Ο Πούτιν, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 24 χρόνια, έλαβε το 87,28 των ψήφων, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Έλα Παμφίλοβα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η συμμετοχή έφθασε το 77,49% στην ψηφοφορία αυτή, η οποία διεξήχθη από τις 15 ως τις 17 Μαρτίου.

«Πρόκειται για ιστορικές εκλογές», υποστήριξε η Παμφίλοβα, εκτιμώντας ότι κάθε ψηφοφόρος που έριξε την ψήφο του «συνεισέφερε στην ενίσχυση της Ρωσίας».

Η ίδια έπλεξε επίσης το εγκώμιο μιας «πολύ καθαρής» και «πολύ υπεύθυνης» προεκλογικής εκστρατείας, διαβεβαιώνοντας ότι η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή δεν έλαβε παρά μόνο «459 προσφυγές συνολικά για παραβιάσεις».

«Είναι αμελητέες», εκτιμά η Παμφίλοβα.

Στις εκλογές αυτές, ο Πούτιν βρέθηκε αντιμέτωπος με τρεις υποψηφίους που δεν ήταν αντίθετοι ούτε στην επίθεση στην Ουκρανία ούτε στην καταστολή που εξαφάνισε την αντιπολίτευση και κορυφώθηκε με το θάνατο στη φυλακή, στα μέσα Φεβρουαρίου, του μαύρου πρόβατου του Κρεμλίνου, του Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο μόνος αντιπολιτευόμενος που επιχείρησε να είναι υποψήφιος, ο Μπόρις Ναντέζντιν, είδε την υποψηφιότητά του να απορρίπτεται.

Μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων, ο Πούτιν απευθύνθηκε σήμερα στο έθνος, με βίντεο που μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση.

«Οι εκλογές έδειξαν ότι η σημερινή Ρωσία είναι μια μεγάλη ενωμένη οικογένεια», υποστήριξε.

«Ακολουθούμε μαζί την ιστορική οδό που έχουμε επιλέξει. Είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας, για τις δυνάμεις μας και για το μέλλον μας», κατέληξε ο ρώσος πρόεδρος.