Σχολεία: Αυτά κλείνουν μια βδομάδα νωρίτερα τα Χριστούγεννα 2023

Ποια σχολεία αναμένεται να κλείσουν νωρίτερα τα Χριστούγεννα 2023.

Σχολεία: Αυτά κλείνουν μια βδομάδα νωρίτερα τα Χριστούγεννα 2023

Οι μαθητές από όλα τα σχολεία της χώρας μετρούν αντίστροφα τις ημέρες μέχρι τις διακοπές των Χριστουγέννων, καθώς το τελευταίο κουδούνι για το 2023 θα χτυπήσει την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, οι μαθητές από τέσσερα σχολεία στις Σέρρες θα ολοκληρώσουν το σχολικό έτος μια εβδομάδα νωρίτερα από το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα λόγω ανωτέρας βίας.

Κατά συνέπεια, θα παρακολουθήσουν τα τελευταία μαθήματα της χρονιάς μέσω τηλεκπαίδευσης.

Ο λόγος για το σχολικό συγκρότημα των Σερρών που συστεγάζονται τα (21ο και 15ο Δημοτικά σχολεία – 13ο και 27ο Νηπιαγωγεία) καθώς σ΄ύμφωνα με την ενημέρωση των αρμοδίων του Δήμου, πρέπει να κλείσει μια εβδομάδα νωρίτερα για τις γιορτές, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για την πλήρη αντικατάσταση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, η οποία σύμφωνα με το πόρισμα της αυτοψίας ηλεκτρολόγου στις 10 Απριλίου 2023 , είναι σε άσχημη κατάσταση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιάννης Δεσποτίδης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών που είχε από την Δευτέρα το πρωί που ανέδειξε το θέμα, ότι όντως έγινε αυτοψία και υπήρχε το πόρισμα από τις αρχές Απριλίου αλλά σημείωσε ότι έπρεπε να ακολουθήσει μελέτη, στη συνέχεια να χρηματοδοτηθεί και μετά να αναλάβει ο ανάδοχος, μια διαδικασία που ξεπέρασε τους πέντε μήνες. Το διάστημα όμως αυτό – είπε ο κ. Δεσποτίδης- αποκαταστάθηκαν τα κύρια προβλήματα και απομονώθηκαν οι όποιες πηγές κινδύνου.

Β΄έβαια προς ώρας μένει ανοιχτή η ημερομηνία επιστροφής των μαθητών στα θρανία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ ανάλογα με την πορεία των εργασιών θα ενημερωθούν οι γονείς για το πότε θα περάσουν το κατώφλι του σχολείου οι μαθητές τη νέα χρονιά.

Σχολεία: Εξτρα μια ώρα μάθημα

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευτικών και Αθλητισμού είναι αποφασισμένο να προωθήσει μια σειρά μεταρρυθμίσεων στα σχολεία, καθώς έχει σαν μοναδικό στόχο να καλλιεργηθεί ο Αθλητισμός στην Εκπαίδευση.

Από εκεί και πέρα εκτός από την καλλιέργεια του Αθλητισμού στην Εκπαίδευση, στόχος είναι και να διευρυνθεί η συμμετοχή των μαθητών στις αθλητικές δραστηριότητες καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Επιπλέον αξίζει να σας αναφέρουμε ότι το μάθημα της γυμναστικής αυξάνεται κατά μία ώρα σε όλα τα σχολεία της χώρας σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη.

Ριζική αναδιοργάνωση στο μάθημα της Γυμναστικής προωθεί το Υπουργείο Παιδείας. Τα Αθλητικά Σχολεία επιστρέφουν.
Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευτικών και Αθλητισμού προωθεί μια σειρά μεταρρυθμίσεων με στόχο να καλλιεργηθεί ο Αθλητισμός στην Εκπαίδευση και να διευρυνθεί η συμμετοχή των μαθητών στις αθλητικ΄ές δραστηριότητες καθ ́ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Αυξάνεται κατά μία ώρα το μάθημα της Γυμναστικής στα σχολεία

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης προωθείται η αύξηση μιας ώρας του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στα σχολεία όλων των βαθμίδων. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της «Ημερίδας Διαλόγου για τον Αθλητισμό» ο κ. Πιερρακάκης αποκάλυψε ότι επεξεργάζεται σχέδιο για αύξηση κατά μία ώρα εβδομαδιαίως της γυμναστικής στα σχολεία ενώ ταυτόχρονα θα επιστρέψει ο θεσμός των Αθλητικών Σχολείων με την ίδρυση δύο πιλοτικών Αθλητικών Σχολείων.

Οι εν λόγω μεταρρυθμίσεις εντάσσονται στην προσπάθεια για να αναδειχθεί ο ρόλος της Φυσικής Αγωγής στην Εκπαίδευση. Μάλιστα όπως εξήγγειλε και ο αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, προσεχώς θα ανακοινωθεί όλο το μεταρρυθμιστικό πλαίσιο στον Σχολικό και Πανεπιστημιακό Αθλητισμό όπου μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνονται:

• Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Σχολικού Αθλητισμού με την υποστήριξη Καθηγητών Φυσικής Αγωγής
• Επέκταση Σχολικών Πρωταθλημάτων στα Γυμνάσια
• Ίδρυση δύο πιλοτικών Αθλητικών Σχολείων
• Υπεύθυνος Σχολών Πανεπιστημιακού Αθλητισμού
• Επιδίωξη για αύξηση κατά μία ώρα εβδομαδιαίως της γυμναστικής στα σχολεία

Τα Αθλητικά σχολεία επιστρέφουν

Τα Αθλητικά Σχολεία ήταν ένα θεσμός που είχε αγαπηθεί ιδιαιτέρως από τους μαθητές αλλά το Υπουργείο Παιδείας τους έβαλε λουκέτο τον Ιούλιο του 2011. Μετά από 30 χρόνια αδιάλλειπτης λειτουργίας, πάρθηκε η απόφαση να κλείσουν. Όπως είχε δηλώσει η τότε υφυπουργός Παιδείας Ε΄ύη Χριστοφιλοπούλου, «Επειτα από σχεδόν τρεις δεκαετίες λειτουργίας τους, διαπιστώνεται ότι αποκλίνουν κατά πολύ από το σκοπό για τον όποιο συστάθηκαν. Το πολύ υψηλό κόστος λειτουργίας, σε συνδυασμό με τη μαζικοποίηση των τμημάτων, την παντελή απουσία των αρμόδιων αθλητικών ομοσπονδιών κατά το σχεδιασμό, την εφαρμογή και την αξιολόγησή τους, αλλά και η υπερπληθώρα καθηγητών όλων των ειδικοτήτων κατέστησαν τα ΤΑΔ αντιπαραγωγικά για τον αθλητισμό και αντιπαιδαγωγικά για την εκπαίδευση».

Με βάση την εξαγγελία του κ. Πιερρακάκη, φαίνεται ότι το Υπουργείο εισάκουσε τις φωνές όσων ζητούσαν επιστροφή των Αθλητικών Σχολείων σε μια προσπάθεια αφενός να στηριχθεί ο Σχολικός Αθλητισμός, να αξιοποιηθεί η επιστημονική κατάρτιση των Ελλήνων Καθηγητών Φυσικής Αγωγής και να βοηθηθούν οι μαθητές- αθλητές.

Εξάλλου όπως τόνιζαν και οι αθλητικοί εκπρόσωποι, η συνεργασία Αθλητικών-Σχολείων και Ενωσιακών- Ομοσπονδιακών προπονητών θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμη και θα προσέδιδε ιδιαίτερο κύρος στο θεσμό αλλά και ουσιαστικά αποτελέσματα εξέλιξης στους μαθητές-αθλητές υψηλού επιπέδου.