Σχολεία: Νέα ημέρα φέτος – Πότε ανοίγουν μετά το καλοκαίρι 2024

Οι εξετάσεις ολοκληρώνονται και μαθητές και εκπαιδευτικοί ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές διακοπές. Από τον Σεπτέμβριο, τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά.

Σχολεία: Νέα ημέρα φέτος - Πότε ανοίγουν μετά το καλοκαίρι 2024

Συνήθως, τα μαθήματα ξεκινούν επίσημα στις 11 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο. Ωστόσο, αν η ημερομηνία αυτή πέσει το Σαββατοκύριακο, τα σχολεία ανοίγουν την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα. Αυτό δεν ισχύει για τους εκπαιδευτικούς, που επιστρέφουν νωρίτερα για προετοιμασία. Πέρυσι, η 11η Σεπτεμβρίου έπεσε Δευτέρα, ενώ φέτος είναι Τετάρτη.

Ποιες είναι λοιπόν οι δύο σημαντικές ημερομηνίες για την έναρξη της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο του 2024;

Αναλυτικά:

Τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου οι εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Συνήθως, δάσκαλοι και καθηγητές είναι στο πόστο τους περίπου 10 ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη των μαθημάτων για να οργανώσουν τα πάντα.

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία για την τελετή του Αγιασμού.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, οι σχολικές αργίες καθορίζονται ως εξής:

  • Θερινές διακοπές: από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Αυγούστου
  • Διακοπές Χριστουγέννων: από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και την 7η Ιανουαρίου
  • Διακοπές Πάσχα: από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι την Κυριακή του Θωμά

Η ώρα έναρξης του Αγιασμού στα σχολεία

Στις 08:15 χτυπά το πρώτο κουδούνι για τον Αγιασμό στα περισσότερα δημοτικά σχολεία. Στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, η τελετή έναρξης του σχολικού έτους ξεκινά λίγο αργότερα. Η ακριβής ώρα ανακοινώνεται από τα σχολεία στους γονείς στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι σχολικές αργίες μετά τον Σεπτέμβριο

  • Δευτέρα 28 Οκτωβρίου – Εθνική Εορτή
  • Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου – Χριστούγεννα
  • Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου – Δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων

Αλλαγές στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Η πλατφόρμα digitalschool.gov.gr θα παρέχει διαδικτυακά μαθήματα για μαθητές σε απομακρυσμένες περιοχές όπου δεν υπάρχουν σχολεία. Παράλληλα, η πλατφόρμα MySchool θα αναβαθμιστεί και θα λανσαριστεί η νέα πλατφόρμα eParents, για την εξυπηρέτηση των γονέων και κηδεμόνων.

Το Ψηφιακό Φροντιστήριο θα προσφέρει επιπλέον υποστήριξη στους μαθητές. Μέσω μιας νέας εφαρμογής, οι γονείς θα μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για ανακοινώσεις, βαθμολογίες και απουσίες των μαθητών, να προγραμματίζουν συναντήσεις, να επικοινωνούν διαδικτυακά και να παρακολουθούν το ημερολόγιο εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων του σχολείου.