Σχολεία: Πότε κλείνουν για ευρωεκλογές και καλοκαίρι 2024

Τα σχολεία αναμένεται φέτος να κλείσουν για τις ευρωεκλογές αλλά και παράλληλα και για το καλοκαίρι που έρχεται σύντομα.

Σχολεία: Πότε κλείνουν για ευρωεκλογές και καλοκαίρι 2024

Τα σχολεία αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα να κλείσουν, καθώς φέτος έρχονται οι ευρωεκλογές αλλά και παράλληλα το καλοκαίρι, μέσα στο οποίο δε λειτουργούν ποτέ.

Πιο αναλυτικά εξαιτίας των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, τα σχολεία αναμένεται να κλείσουν την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου και ειδικότερα από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου.

Από εκεί και πέρα σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα Λύκεια τα μαθήματα ολοκληρώνονται την Παρασκευή 17 Μαΐου, ενώ για τα Γυμνάσια ολοκληρώνονται την Τετάρτη 29 Μαΐου.

Δείτε πότε κλείνουν τα σχολεία για ευρωεκλογές και καλοκαίρι – Όλες οι λεπτομέρειες

Πότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι ενδοσχολικές εξετάσεις.

Λόγω των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, τα σχολεία αναμένεται να κλείσουν την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου και ειδικότερα από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου. Κάτι τέτοιο μάλιστα προβλέπεται να ισχύσει σε όλα τα κράτη της ΕΕ.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για ευρωεκλογές και καλοκαίρι

Για τα Λύκεια τα μαθήματα ολοκληρώνονται την Παρασκευή 17 Μαΐου, ενώ για τα Γυμνάσια ολοκληρώνονται την Τετάρτη 29 Μαΐου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, οι ενδοσχολικές εξετάσεις για την Α’ και τη Β’ Λυκείου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Ιουνίου, αφού 15 Ιουνίου πέφτει Σάββατο.

Οι απολυτήριες εξετάσεις της Γ’ Λυκείου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Μαΐου. Τέλος, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία ολοκληρώνουν τα μαθήματά τους την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Το Πάσχα πέφτει φέτος στις 5 Μαΐου ενώ η μεγάλη Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου.

Έτσι λοιπόν οι μαθητές θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες την Δευτέρα 13 Μαΐου.

Σχετικά με το καλοκαίρι, τα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία κλείνουν κανονικά στις 15 Ιουνίου για τις διακοπές. Αν η 15η Ιουνίου είναι αργία ή πέφτει Σάββατο ή Κυριακή, τότε τα μαθήματα τελειώνουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα. Παραδείγματος χάρη φέτος 15 Ιουνίου πέφτει Σάββατο, όποτε τα σχολεία για το καλοκαίρι θα κλείσουν την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024.

Τι ισχύει για Γυμνάσια και Λύκεια

Το παραπάνω ισχύει μόνο για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, καθώς για τα γυμνάσια και τα λύκεια καθορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας κάθε χρόνο το πότε κλείνουν διότι υπάρχουν και οι εξετάσεις αλλά και οι Πανελλήνιες 2024.

Όσον αφορά τα Λύκεια, την Παρασκευή 17 Μαΐου, ολοκληρώνονται τα μαθήματα ενώ για τα Γυμνάσια ολοκληρώνονται την Τετάρτη 29 Μαΐου.

Οι ενδοσχολικές εξετάσεις για την πρώτη και τη δευτέρα λυκείου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Ιουνίου, αφού 15 Ιουνίου συμπίπτει Σάββατο. Οι απολυτήριες εξετάσεις της τρίτης λυκείου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Μαΐου.

Τουλάχιστον 60 σχολεία σε όλο το Δελχί δέχθηκαν απειλή για βόμβα το πρωί της Τετάρτης, προκαλώντας πανικό στους μαθητές και τους γονείς.

Ο διευθυντής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Atul Garg δήλωσε ότι περίπου 60 σχολεία έχουν λάβει την απειλή για βόμβα.

Μετά τις απειλές, οι μαθητές απομακρύνθηκαν από τα σχολεία αυτά, καθώς η αστυνομία ξεκίνησε εντατικές έρευνες.

Ομάδες ανίχνευσης βομβών, πυροτεχνουργοί και υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Δελχί έσπευσαν στα σχολεία, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα ύποπτο.

“Ελέγξαμε όλα τα σχολεία και δεν βρέθηκε τίποτα, δεν υπάρχει λόγος πανικού”, δήλωσε ο DCP του Νέου Δελχί, Devesh Kumar Mahla.

Η αστυνομία ανέφερε ότι τα σχολεία λαμβάνουν απειλητικά μηνύματα από χθες και ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει προωθηθεί σε πολλά σχολεία.