«Σεισμός» από τα Lidl στην αγορά – Αλλάζουν το ωράριο, πότε κλείνουν

Τα Lidl γίνονται η πρώτη αλυσίδα σούπερ μάρκετ που αλλάζει το ωράριο και θα κλείνει πιο αργά.

«Σεισμός» από τα Lidl στην αγορά - Αλλάζουν το ωράριο, πότε κλείνουν

Φαίνεται πως οδηγούμαστε σε μια νέα εποχή στο ωράριο των σούπερ μάρκετ.

Τόσα χρόνια ήταν γνωστό τι ώρα κλείνουν το βράδυ, όμως όπως όλα δείχνουν αυτό αλλάζει.

Την αρχή την έκαναν τα Lidl και ενδεχομένως να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες μεγάλες αλυσίδες.

Τι ώρα θα κλείνουν τα σούπερ μάρκετ Lidl

Όπως προκύπτει, η Lidl ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα 4 Μαρτίου, να εφαρμόζει διευρυμένο ωράριο λειτουργίας στα καταστήματά της, ανοίγοντας τον δρόμο για εξελίξεις και αλλαγές και στα υπόλοιπα μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με το νόμο, υπάρχει το δικαίωμα λειτουργίας των Κυριακών αλλά και εφαρμογής διευρυμένου ωραρίου, με την εν λόγω εταιρεία πρώτη εφαρμόζει το νέο πλάνο.

Ειδικότερα, από Δευτέρα έως και Σάββατο τα Lidl θα ανοίγουν από τις 07:45 ενώ το Σάββατο θα κλείνουν στις 21:00 αντί για τις 20:00.

Επίσης, αρχίζει να εφαρμόζεται η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, αλλά προς το παρόν μόνο σε τουριστικές περιοχές. Αυτό όμως δεν θα γίνει άμεσα, αλλά από την έναρξη του θερινού ωραρίου.

Τι αναφέρει η διοίκηση της αλυσίδας

Η αποκάλυψη έγινε την περασμένη Παρασκευή, από τον CEO και πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Lidl Ελλάς, Martin Brandenburger, που μίλησε σε δημοσιογράφους, σημειώνοντας ότι η εν λόγω απόφαση ελήφθη με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού. Για παράδειγμα, για όσους θέλουν να αγοράσουν πρωινό.