«Σεισμός» στην αγορά: Πουλάει κανάλια η Nova – Πόσα ζητάει

Ανοιχτή στην παραχώρηση καναλιών είναι η Nova. Πόσα χρήματα ζητάει για να κάνει κάτι τέτοιο.

«Σεισμός» στην αγορά: Πουλάει κανάλια η Nova - Πόσα ζητάει

Σημαντικές εξελίξεις έχουμε με την Nova και το μέλλον της…

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι πουλάει ορισμένα από τα κανάλια της.

Ποιοι έχουν δείξει ενδιαφέρον μέχρι τη δεδομένα χρονική στιγμή για κάποια αγορά;

Τι έχει συμβεί με την Nova και την… πώληση;

Όπως προκύπτει, σε διαδικασία διερεύνησης αγοραστών για τμηματική πώληση των καναλιών της Nova, της εταιρείας οπτικών ινών αλλά και της εταιρείας τηλεπικοινωνιών βρίσκεται το fund BC Partners και ο Νίκος Σταθόπουλος, με τη καθοδήγηση γνωστού αμερικανικού αμερικανικού private equity fund.

Πρόκειται για το CVC fund (κ. A. Φωτακίδης ) και την ομάδα του οι οποίοι αποτελούν για τις ελληνικές τράπεζες την “αφρόκρεμα” των τραπεζικών χορηγήσεων (τρόφιμα, υγεία) αφού από αυτούς ξεκινά η πιστωτική επέκταση.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, τα στελέχη του CVC – αν και στις τράπεζες διαρρέουν ότι αποχωρούν από την Εθνική Ασφαλιστική – ασχολούνται καθημερινά με μια ενδεχόμενη συμφωνία για εξαγορά της Νova και ήδη έχουν προχωρήσει σε μια αρχική συμφωνία εμπιστευτικότητας.

Το τίμημα που έχει θέσει αγγίζει τα 1.5 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 6 φορές τα κέρδη του 2023. Στο 9μηνο του 2023 οι πωλήσεις της Νova είχαν ανέλθει σε 612,4 εκατ. ευρώ και τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη σε 204,6 εκατ. ευρω. Για το κανάλι, πάντως, σύμφωνα οι τραπεζίτες δεν αποκλείουν να προσέλθουν και ανταγωνιστές και τηλεοπτικά κανάλια, όπως ο Antenna ή το Mega, ενώ και η ΔΕΗ λέγεται ότι δείχνει ενδιαφέρον