Σημαντική ανακοίνωση από την Εθνική Τράπεζα – Τι πρέπει να κάνετε άμεσα

Η Εθνική Τράπεζα προχώρησε σε σημαντική ενημέρωση σχετικά με τις κάρτες και τους κινδύνους. Κάποιες ειδοποιήσεις είναι καλύτερο να τις αγνοείς, αναφέρει.

Σημαντική ανακοίνωση από την Εθνική Τράπεζα - Τι πρέπει να κάνετε άμεσα

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Εθνική Τράπεζα αναφέρει τα εξής:

Γιατί η ασφάλεια αποτελεί ευθύνη όλων μας.

Αγαπητέ Πελάτη,

Συμμετέχουμε στη νέα εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών που δημιουργήθηκε από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και τη Mastercard, με στόχο την αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής απάτης.

Στην Εθνική Τράπεζα, πρωταρχικός μας στόχος είναι πάντα η ασφάλειά σας.

Ζούμε σε μια εποχή, όπου η τεχνολογία έχει ενσωματωθεί πλήρως στην καθημερινότητά μας. Σε αυτόν τον ψηφιακό κόσμο, οι προκλήσεις σχετικά με την ασφάλεια αυξάνονται συνεχώς και νέοι τρόποι εξαπάτησης κάνουν την εμφάνισή τους. Μία ειδοποίηση στο κινητό, ένα εισερχόμενο SMS ή ένα email μπορεί να φαίνονται εκ πρώτης όψεως αθώα, αλλά μπορεί να αποτελέσουν σημαντική απειλή. Συνεπώς, η προστασία των προσωπικών μας δεδομένων καθίσταται πιο σημαντική από ποτέ.

Οι συνέπειες της ηλεκτρονικής απάτης μπορεί να αποβούν επιζήμιες για όλους, από την υποκλοπή των προσωπικών μας δεδομένων, την οικονομική απώλεια μέχρι και την κλοπή των περιουσιακών μας στοιχείων. Γι’ αυτό, η σωστή ενημέρωση και επαγρύπνηση είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής απάτης. Γιατί η ασφάλεια αποτελεί ευθύνη όλων μας.

Τι αναφέρει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών

Κάποιες Ειδοποιήσεις είναι Καλύτερο να τις Αγνοείς: Αυτό είναι το μήνυμα της νέας εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με την αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής απάτης που δημιουργήθηκε από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και τη Mastercard.

Στον ψηφιακό κόσμο, όπου η τεχνολογία είναι συνυφασμένη με κάθε πτυχή της καθημερινής μας ζωής, οι επιτήδειοι συνεχίζουν να εξελίσσονται και να βρίσκουν νέους τρόπους και τεχνικές εξαπάτησης. Έτσι, μια φαινομενικά “συνηθισμένη” ειδοποίηση στο κινητό μας, μπορεί να κρύβει έναν μεγάλο κίνδυνο. Επομένως, η ανάγκη για την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη.

Οι συνέπειες της ηλεκτρονικής απάτης μπορεί να αποβούν εξαιρετικά επιζήμιες. Από την υποκλοπή των προσωπικών μας δεδομένων μέχρι και την κλοπή των περιουσιακών μας στοιχείων. Οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν διάφορους τρόπους επιθέσεων, με τους πιο συχνούς να αποτελούν την απάτη μέσω τηλεφωνικής κλήσης (Vishing), μέσω email (Phishing) και μέσω SMS (SMiShing).

Για τον λόγο αυτό, όλοι μας θα πρέπει να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τις σύγχρονες μορφές ηλεκτρονικής απάτης και να εκπαιδευτούμε στον σωστό τρόπο αντιμετώπισής της. Και ποιος είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης της ηλεκτρονικής απάτης; Η έγκυρη και συστηματική ενημέρωση.

Με την ενημέρωσή μας σχετικά με τις δόλιες ηλεκτρονικές τακτικές, καλλιεργούμε εμείς οι ίδιοι μια κουλτούρα κυβερνοασφάλειας, όπου μαθαίνουμε να εντοπίζουμε τις κακόβουλες επιθέσεις με τη μορφή ειδοποιήσεων. Ειδοποιήσεων που επιζητούν την προσοχή μας, αλλά με πλήρη επίγνωση τις αγνοούμε για την προστασία μας. Ενημερώσου σήμερα για τα διάφορα είδη ηλεκτρονικής απάτης με όλο το ενημερωτικό υλικό της σελίδας μας και προστατεύσου.