Σημαντική ανακοίνωση: Τέλος οι χρεωστικές κάρτες από την Τράπεζα Πειραιώς

Με ανακοίνωσή της, η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει ότι προχωρά σε μια σταδιακή διαδικασία αντικατάστασης των χρεωστικών καρτών Mastercard® με κάρτες Visa.

Σημαντική ανακοίνωση: Τέλος οι χρεωστικές κάρτες από την Τράπεζα Πειραιώς

Οι χρήστες πρέπει να ενεργοποιήσουν τη νέα τους Visa κάρτα, η οποία θα τους διατεθεί, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν στις καθημερινές τους συναλλαγές.

Συγκεκριμένα η Τράπεζα σημειώνει:

Για λόγους ασφαλείας, η νέα σας κάρτα είναι απενεργοποιημένη και θα πρέπει να προχωρήσετε στην ενεργοποίησή της, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχετε λάβει στη σχετική συνοδευτική επιστολή. Με την ενεργοποίηση της νέας κάρτας Visa, η παλιά κάρτα Mastercard ακυρώνεται αυτόματα.

Πάγιες εντολές που τυχόν είχατε συνδέσει στην κάρτα σας Μastercard, θα χρειαστεί να τις επανασυνδέσετε στη νέα σας κάρτα Visa. Επιπλέον θα πρέπει να επανεγγράψετε τη νέα σας κάρτα Visa στα ψηφιακά πορτοφόλια, στην περίπτωση που είχατε εγγράψει την Πειραιώς Mastercard Debit σε αυτά.

Για την ενεργοποίηση της νέας κάρτας θα πρέπει είτε να μεταβείτε σε ATM και να ενεργοποιήσετε την κάρτα σας με το παλιό σας PIN, είτε μέσω της Winbank, στην κατηγορία Κάρτες, όπου θα σας εμφανίσει την νέα σας κάρτα. Όταν πατήσετε σε αυτή θα σας βγάλει την επιλογή να την ενεργοποιήσετε.

Και με τους δύο τρόπους, η παλιά σας κάρτα θα απενεργοποιηθεί άμεσα. Θα πρέπει άμεσα να αφαιρέσετε την παλιά σας κάρτα από το Google Wallet ή το Apple Pay και να προσθέσετε την νέα, αλλιώς δε θα μπορείτε να κάνετε συναλλαγές.

Τράπεζα Πειραιώς: Μπόνους 4,2 εκ. ευρώ σε στελέχη, την ίδια ώρα που εκβιάζει εργαζόμενους με μετακινήσεις

Ενα προκλητικό μπόνους 4,26 εκ. ευρώ, δίνει σε μεγαλοστελέχη η Τράπεζα Πειραιώς, την ίδια στιγμή που κλείνει καταστήματα, ετοιμάζεται να απολύσεις εργαζομένους μέσω «εθελούσιας εξόδους» και προχωρά σε εκβιαστικές μετακινήσεις εργαζομένων.

Ειδικότερα όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωση του, ο Σύλλογος Εργαζομένων στις υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς:
Η χορήγηση bonus 4,26 εκ. €, με τη μορφή διάθεσης μετοχών σε 137 στελέχη της Διοίκησης, σε σύνολο 7.000 εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς, το λιγότερο ως πρόκληση μπορεί να χαρακτηριστεί. Πόσο μάλλον όταν την ίδια στιγμή σε 53 εργαζόμενους και κατ’ επέκταση στις οικογένειές τους κοινοποιείται με μορφή τελεσιγράφου, παραμονή Χριστουγέννων, η άμεση μετακίνησή τους από την Περιφέρεια σε θέσεις εργασίας στην Αθήνα, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, μόνο και μόνο για να οδηγηθούν εκβιαστικά εκτός Τράπεζας.

Από αυτήν την ανάλγητη πρακτική δεν εξαιρούνται πολύτεκνοι εργαζόμενοι, μονογονεϊκές οικογένειες, συνάδελφοι με προβλήματα υγείας. Η εργοδοτική αυθαιρεσία ζει και βασιλεύει, τη στιγμή που η Διοίκηση επαίρεται προς τα έξω για το οικονομικό success story, χωρίς καμία ουσιαστική μέριμνα για το πολυτιμότερο κεφάλαιο αυτού του Οργανισμού, τους εργαζόμενους, που έβαλαν πλάτη καθόλη τη διάρκεια της κρίσης και της πανδημίας για την επιστροφή στην κερδοφορία αυτής της Τράπεζας.

Ταυτόχρονα, και ενώ θα περίμενε κανείς, με δεδομένο ότι η κερδοφορία για τα έτη 2022-23 ξεπερνά το 1 δις €, ότι η Διοίκηση θα προκρίνει μια αναπτυξιακή στρατηγική στήριξης των τοπικών κοινωνικών, προχωρά δυστυχώς με τρόπο εμμονικό σε νέα αποψίλωση του δικτύου κυρίως στην Περιφέρεια, στερώντας από το πελατειακό κοινό την αναγκαία πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες και προϊόντα. Επιπλέον, η εμφανής πια υποστελέχωση των καταστημάτων, με το πρόσχημα της ψηφιοποίησης των τραπεζικών εργασιών, καθιστά αντικειμενικά αδύνατη την εξυπηρέτηση των πελατών και κυρίως εκείνων που στερούνται ψηφιακών δεξιοτήτων.

Προφανώς, για τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς έννοιες όπως εταιρική υπευθυνότητα και εργασιακή ηθική αποτελούν ψιλά γράμματα.