Σκλαβενίτης: Εκτακτος συναγερμός με γνωστό προϊόν – Τι συνέβη

Σε σύγχυση βρίσκεται το σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, καθώς υπάρχει έκτακτος συναγερμός με γνωστό προϊόν. Δείτε τι συνέβη.

Σκλαβενίτης: Εκτακτος συναγερμός με γνωστό προϊόν - Τι συνέβη

Στο γνωστό σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης υπάρχει εδώ και λίγο διάστημα μια ιδιαίτερη σύγχυση, καθώς έχουμε έκτακτο συναγερμό με πολύ γνωστό προϊόν. Δείτε αναλυτικά και μέσα στο κείμενο τι συνέβη.

Πιο αναλυτικά την απόφασή του να προχωρήσει στην ανάκληση φυτικής σαντιγί σε σπρέι, ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ, μετά από καταγγελία που δέχθηκε ότι το προϊόν μπορεί να περιέχει ίχνη γάλακτος.

Από εκεί και πέρα ο ΕΦΕΤ ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας σχετικά με το προϊόν Σαντιγί σπρέι vegan «Schlagcreme vegan spray topping».

Έκτακτος συναγερμός στο σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης – Δείτε αναλυτικά τι συνέβη

Η καταγγελία για την αυτοκόλλητη ετικέτα και οι φωτογραφίες του προϊόντος που ανακαλεί ο ΕΦΕΤ.

Την απόφασή του να προχωρήσει στην ανάκληση φυτικής σαντιγί σε σπρέι, ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ, μετά από καταγγελία που δέχθηκε ότι το προϊόν μπορεί να περιέχει ίχνη γάλακτος.

Πιο αναλυτική, ο ΕΦΕΤ ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας σχετικά με το προϊόν Σαντιγί σπρέι vegan «Schlagcreme vegan spray topping», με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 25/08/2024, διαπίστωσε ότι στην επικολλημένη ελληνική επισήμανση αναγράφεται η ένδειξη, «χωρίς λακτόζη, χωρίς γλουτένη, χωρίς σόγια, προϊόν: Leha GmbH Γερμανία, Εισαγωγή: ΒΙΟΫΓΕΙΑ ΕΠΕ, Αργυρουπόλεως 6, Άγιος Στέφανος», ενώ στην αγγλική αρχική επισήμανση η οποία βρίσκεται κάτω από την επικολλημένη ετικέτα αναγράφεται ότι μπορεί να περιέχει ίχνη γάλακτος (may contain traces of milk).

Το προϊόν διακινήθηκε από την εταιρία Σκλαβενίτης η οποία έχει ήδη προβεί σε απόσυρση του συγκεκριμένου προϊόντος από τα ράφια της.

«Καλούνται οι καταναλωτές που είναι αλλεργικοί στο γάλα και στα προϊόντα με βάση το γάλα και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν», αναφέρει ο ΕΦΕΤ.

Πολλά σούπερ μάρκετ ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές παραμένουν ανοιχτά και τις Κυριακές. Εκτός από τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης που έχουν ένα και μοναδικό κατάστημα ανοιχτό.

Συγκεκριμένα, μπαίνοντας οι πολίτες στο site του Σκλαβενίτη και κλικάροντας το «Ωράριο Καταστημάτων» θα δουν ότι το μοναδικό κατάστημα Σκλαβενίτης που λειτουργεί και τις Κυριακές είναι αυτό, στο Εμπορικό Πάρκο Smart Park, στα Σπάτα.

Και αυτό γιατί το εν λόγω εμπορικό κέντρο μαζί με το Designer Outlet με το οποίο συνορεύει, είναι ανοιχτά και τις Κυριακές. Έτσι οι πολίτες μπορούν να ψωνίσουν στα μαγαζιά και να κάνουν και τα ψώνια τους από τον Σκλαβενίτη του υπαίθριου εμπορικού κέντρου με ωράριο λειτουργίας 11:00 – 20:00.

Με… σπασμένα τα φρένα συνεχίζει η Σκλαβενίτης, η οποία «έκλεισε» νέο deal για την επέκταση της παρουσίας της στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία της οικογένειας Σκλαβενίτη υπέγραψε συμφωνία με την διοίκηση των σούπερ μάρκετ «Φλεβάρης» για την μεταβίβαση των καταστημάτων της στην Ρόδο.

Πρόκειται για δυο καταστήματα μεσαίου μεγέθους σε κομβικά ωστόσο σημεία του κοσμοπολίτικου νησιού (Κολύμπια και Κάλαθος), τα οποία συγκεντρώνουν υψηλή τουριστική κίνηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η μετατροπή των καταστημάτων στα «χρώματα» της Σκλαβενίτης θα ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα ενώ πρόθεση της αθηναϊκής αλυσίδας είναι οι υφιστάμενοι υπάλληλοι να παραμείνουν στη θέση τους.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος έσπασε το άβατο του Σκλαβενίτη στη μάχη του quick commerce

Η «είδηση» για την συμφωνία με την Σκλαβενίτης συζητείται ήδη έντονα στην τοπική κοινωνία, η οποία βλέπει τον κορυφαίο Έλληνα retailer να επεκτείνεται με σταθερούς ρυθμούς στο νησί των Ιπποτών. Η εταιρεία διαθέτει ήδη τέσσερα μεγάλα καταστήματα στην Ρόδο, τα οποία συγκεντρώνουν την προτίμηση μεγάλης μερίδας των ντόπιων καταναλωτών.

Να σημειωθεί πως παρουσία στο σμαραγδένιο νησί έχουν σχεδόν όλα τα μεγάλα super market της χώρας, όπως η ΑΒ Βασιλόπουλος, τα MyMarket, η Lidl και η «Κρητικός». Μασούτης και Γαλαξίας δεν έχουν κάνει ακόμη την κίνησή τους.

Το «χτύπημα» στην Κύπρο
Στο μεταξύ, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του κυπριακού ομίλου Παπαντωνίου από την Σκλαβενίτης. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως είναι θέμα χρόνου να κλείσει το deal, αφού το κλίμα είναι θετικό.

Το σενάριο εξαγοράς των υπεραγορών του ομίλου Παπαντωνίου από τον όμιλο Σκλαβενίτης άρχισε να ακούγεται έντονα τον Σεπτέμβριο του 2023. Η φημολογία αφορούσε την πρόθεση του Σκλαβενίτη να ενισχύσει τη δυναμική του στην κυπριακή αγορά μέσω εξαγοράς ή συνεργασίας με την υπεραγορά Παπαντωνίου.