Σοκ από Cosmote και Vodafone για εκατομμύρια συνδρομητές

Μεγάλο σοκ για εκατομμύρια συνδρομητές από Cosmote και Vodafone και τις άλλες εταιρείες κινητής, καθώς έρχονται αυξήσεις στους λογαριασμούς.

Σοκ από Cosmote και Vodafone για εκατομμύρια συνδρομητές

Μεγάλο σοκ για εκατομμύρια συνδρομητές της Cosmote, της Vodafone και άλλων εταιρειών!

Πιο συγκεκριμένα με αυξήσεις στα τιμολόγια της κινητής και σταθερής τηλεφωνίας έρχονται αντιμέτωποι το τελευταίο διάστημα χιλιάδες συνδρομητές εταιρειών παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Από εκεί και πέρα να σημειώσουμε ότι οι αυξήσεις αφορούν τα συμβόλαια που λήγουν και στο εξής θα ανανεώνονται με πρόσθετες επιβαρύνσεις, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσει την αιτούμενη από τις εταιρείες τηλεφωνίας τιμαριθμική αναπροσαρμογή των συμβολαίων.

Σοκ για τους συνδρομητές της Cosmote και της Vodafone – Δείτε τον λόγο

Έως 20% ακριβότερες θα είναι το κόστος για τα κινητά και τα σταθερά τηλέφωνα.

Με αυξήσεις στα τιμολόγια της κινητής και σταθερής τηλεφωνίας έρχονται αντιμέτωποι το τελευταίο διάστημα χιλιάδες συνδρομητές εταιρειών παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Οι αυξήσεις αφορούν τα συμβόλαια που λήγουν και στο εξής θα ανανεώνονται με πρόσθετες επιβαρύνσεις, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσει την αιτούμενη από τις εταιρείες τηλεφωνίας τιμαριθμική αναπροσαρμογή των συμβολαίων, σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων.

Οι εταιρείες στα νέα συμβόλαια προτείνουν στους πελάτες τους νέα αυξημένα τιμολόγια με το ίδιο πρόγραμμα. Η αύξηση μπορεί να είναι από 4 έως 7 ευρώ σε ένα πακέτο που πριν προσφερόταν στα 24 έως 27 ευρώ το μήνα. Ποσοστιαία η αύξηση αγγίζει το 20% σε σχέση με τις προηγούμενες χρεώσεις, όπως επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Αποτυπώνοντας τον ευρωπαϊκό τηλεπικοινωνιακό χάρτη, η Eurostat σε έρευνά της αναδεικνύει πως οι τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα είναι τουλάχιστον 50% ακριβότερες σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ.

Σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα πως οι νέες αυξήσεις αφορούν κυρίως συνδρομητές οι οποίοι στο παρελθόν είχαν αποκτήσει μια σύνδεση συμβολαίου με έκπτωση από τον ονομαστικό κατάλογο. Ωστόσο, με δεδομένο ότι σχεδόν όλοι οι καταναλωτές με συμβόλαιο είτε κινητής είτε σταθερής τηλεφωνίας απέκτησαν τις συνδέσεις τους μέσω προσφορών, οι αυξήσεις τους αγγίζουν όλους.

Τι μπορεί να κάνει ο συνδρομητής;

Οι συνδρομητές δεν είναι υποχρεωμένοι να αποδεχθούν να δεχθούν την προτεινόμενη αύξηση. Μπορεί να ζητήσει αζημίως για τον ίδιο, εφόσον το συμβόλαιο του έχει λήξει, τη μεταφορά του στο δίκτυο άλλου παρόχου.

Από την πλευρά τους, οι εταιρείες ποντάρουν στο γεγονός της «αδράνειας» του συνδρομητή. Αν κάνει κίνηση ο καταναλωτής και ζητήσει αλλαγή παρόχου, τότε είναι πιθανό να επανέλθει η εταιρεία στην αρχή της προσφορά της.

Κατάργηση της υπηρεσίας περιαγωγής COSMOTE Traveller για συνδρομητές συμβολαίου Ανακοινώνεται ότι από τις 15 Απριλίου 2024 καταργείται η υπηρεσία περιαγωγής COSMOTE Traveller, για όλους τους συνδρομητές συμβολαίου, οικιακούς και εταιρικούς, της COSMOTE.

Οι συνδρομητές της ανωτέρω υπηρεσίας, έχουν το δικαίωμα μέχρι τις 11 Απριλίου 2024 να επιλέξουν είτε να χρεώνονται με τις βασικές χρεώσεις περιαγωγής, όπου θα χρεώνονται ανά μονάδα χρέωσης ανάλογα με την υπηρεσία που χρησιμοποιούν (φωνής, SMS και δεδομένων) ή να μεταβούν στην αντίστοιχη υπηρεσία περιαγωγής COSMOTE Travel Pass όπου θα χρεώνονται με μια ημερήσια χρέωση για να μπορούν να χρησιμοποιούν την ενσωματωμένη χρήση του προγράμματός τους κατά την περιαγωγή εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι συνδρομητές που δεν θα επιλέξουν κάτι από τα παραπάνω μέχρι τις 11 Απριλίου 2024 , είτε μέσω της ενημέρωσης που λάβουν στην συσκευή τους, είτε καλώντας στην Εξυπηρέτηση Πελατών COSMOTE, τότε από τις 15 Απριλίου θα μεταβούν αυτομάτως στην υπηρεσία COSMOTE Travel Pass, έχοντας φυσικά το δικαίωμα να αλλάξουν την επιλογή τους οποτεδήποτε το επιθυμούν.

Πληροφορίες για τις βασικές χρεώσεις περιαγωγής εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και την υπηρεσία COSMOTE Travel Pass μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα Cosmote.gr Για περισσότερες πληροφορίες και την ομαλή σας μετάβαση, μπορείτε να καλέσετε την Εξυπηρέτηση Πελατών της COSMOTE στο 13888 (χρέωση 0,21€/κλήση από κινητό COSMOTE, συμπ. ΦΠΑ) ή την Εξυπηρέτηση Εταιρικών Πελατών COSMOTE στο 13818 (χωρίς χρέωση από εταιρικό κινητό COSMOTE).

Η χρέωση για κλήσεις προς τον αριθμό 13888 από άλλα δίκτυα είναι σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο του παρόχου του καλούντος.