Σοκολατάκια με δαμάσκηνα για υγεία και νοστιμιά

Αυτά τα σοκολατάκια με δαμάσκηνα είναι πανεύκολα στην παρασκευή και συνδυάζουν την έντονη γεύση της κουβερτούρας με τη φυσική γλυκύτητα των αποξηραμένων φρούτων.

Σοκολατάκια με δαμάσκηνα για υγεία και νοστιμιά

Η σοκολάτα κουβερτούρα και τα αποξηραμένα δαμάσκηνα δημιουργούν έναν απρόσμενα εκλεπτυσμένο συνδυασμό. Το μαλακό, ελαφρώς ξινό φρούτο καλύπτεται από τραγανή, πλούσια σοκολάτα και γίνεται τέλειο συνοδευτικό για καφέ ή λευκό κρασί.

Σοκολατάκια με δαμάσκηνα- Χρόνος προετοιμασίας

15 λεπτά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Σε μπεν μαρί, λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να γίνει λεία.

  2. Με ένα πιρούνι ή τσιμπίδα, βουτάμε ένα-ένα τα δαμάσκηνα στη σοκολάτα, φροντίζοντας να καλυφθούν ομοιόμορφα.

  3. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Αν χρειαστεί, στρώνουμε τη σοκολάτα γύρω τους με κουτάλι.

  4. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα πριν τα σερβίρουμε ή αποθηκεύσουμε.

Tips

  • Αν θέλεις πιο γρήγορο αποτέλεσμα, βάλε το ταψί στο ψυγείο για 20 λεπτά.

  • Φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο εκτός ψυγείου για 3–4 μέρες.

  • Για έξτρα γεύση, γέμισε τα δαμάσκηνα με καρύδι ή αμύγδαλο πριν τα καλύψεις με σοκολάτα.