Σοκολατάκια με δαμάσκηνα για υγεία και νοστιμιά
Αυτά τα σοκολατάκια με δαμάσκηνα είναι πανεύκολα στην παρασκευή και συνδυάζουν την έντονη γεύση της κουβερτούρας με τη φυσική γλυκύτητα των αποξηραμένων φρούτων.
Η σοκολάτα κουβερτούρα και τα αποξηραμένα δαμάσκηνα δημιουργούν έναν απρόσμενα εκλεπτυσμένο συνδυασμό. Το μαλακό, ελαφρώς ξινό φρούτο καλύπτεται από τραγανή, πλούσια σοκολάτα και γίνεται τέλειο συνοδευτικό για καφέ ή λευκό κρασί.
Σοκολατάκια με δαμάσκηνα- Χρόνος προετοιμασίας
15 λεπτά
Υλικά
-
15 αποξηραμένα δαμάσκηνα (χωρίς κουκούτσι)
-
200 γρ. κουβερτούρα (70% κακάο ή περισσότερη)
-
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο (προαιρετικά, για λάμψη)
Εκτέλεση
-
Σε μπεν μαρί, λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να γίνει λεία.
-
Με ένα πιρούνι ή τσιμπίδα, βουτάμε ένα-ένα τα δαμάσκηνα στη σοκολάτα, φροντίζοντας να καλυφθούν ομοιόμορφα.
-
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Αν χρειαστεί, στρώνουμε τη σοκολάτα γύρω τους με κουτάλι.
-
Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα πριν τα σερβίρουμε ή αποθηκεύσουμε.
Tips
-
Αν θέλεις πιο γρήγορο αποτέλεσμα, βάλε το ταψί στο ψυγείο για 20 λεπτά.
-
Φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο εκτός ψυγείου για 3–4 μέρες.
-
Για έξτρα γεύση, γέμισε τα δαμάσκηνα με καρύδι ή αμύγδαλο πριν τα καλύψεις με σοκολάτα.
Ακολούθησε το Onlinepress.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις